Saturday, 22 October 2016

Jerawat dan Jerawat Batu Hilang Dengan Vivix, Kulit Makin Licin

Bila berhadapan dengan masalah jerawat, lebih-lebih lagi jerawat batu, ada yang cepat nampak kesan bila makan vitamin.

Tapi ada juga yang lambat. Sampai ingat makan vitamin pun tak berkesan.

Harus diingat bahawa vitamin Shaklee dibuat daripada bahan semulajadi dan bukannya bahan kimia.

Jadi kesannya taklah secepat krim jerawat atau kosmetik yang lain.

Memang perlu sabar sikit untuk melihat kesan yang diinginkan.

Ramai juga yang ambil masa bertahun-tahun contohnya macam Puan Siti Sarah ni.

OKTOBER 2016 (SPECIAL EDITION VIVIX)

TESTIMONI 12: SITI SARAH MOHAMAD NOOR

[JERAWAT BATU HILANG SELEPAS AMALKAN VIVIX]


cara hilangkan jerawat batu dengan mudah

Assalamualaikum..Hai.. Saya Sarah..berumur 33 tahun. Sebelum ni saya pernah mengalami masalah kulit muka yang agak teruk. Muka saya jenis muka yang berminyak. Jadi, jerawat senang sangat tumbuh dan kadang-kadang bernanah seperti jerawat batu. Boleh dikatakan hari-hari ada je jerawat baru menyebabkan muka saya penuh dengan bekas-bekas jerawat terutama di bahagian pipi.

Kulit saya sangat sensitif pada pencuci muka terutama yang mengandungi alkohol dan bahan kimia kerana ia menyebabkan kulit saya bertambah kering. Disebabkan itu, saya tak pakai langsung mana-mana pencuci muka.

3 tahun yang lepas saya mula mengamalkan Vivix. Vivix ni produk Anti Penuaan dan Antioksidan. Saya jadi teruja nak cuba sebab fungsi Vivix nie sendiri yang membantu memperbaiki sel DNA kita. Bila sel kita sihat InsyaAllah kulit kita juga akan sihat.

Baru-baru nie saya perbaharui passport saya. Memang agak terkejut bila dibandingkan dengan gambar passport saya 2 tahun lepas. Sangat-sangat berbeza. Muka makin licin dan paling tak sangka gambar passport lama saya memang nampak macam muka makcik-makcik. Tapi gambar terbaru saya nampak kelihatan lebih muda sedikit.

Sekarang, saya dah pun berani memakai pencuci muka kerana kulit muka dah semakin baik. Kulit dah tak berminyak macam dulu, jerawat dah jarang-jarang tumbuh dan bekas jerawat dah pudar.

Nasihat saya pada kawan-kawan yang ada masalah kulit muka, dah pakai dan consume macam-macam produk, tapi masih tak berkesan, cuba rawat sel-sel badan dengan Vivix ni konsisten selama 3 tahun. Insya Allah masalah kulit muka kawan-kawan akan dapat di atasi.


Harga sebotol Vivix RM 475 termasuk pos.

SMS/Whatsapp 013-924 3387 (Puan Kamilah) untuk order VIVIX dan pertanyaan.

Friday, 21 October 2016

Suplemen Untuk Kulit Cantik dan Awet Muda

OKTOBER 2016 (SPECIAL EDITION VIVIX)

TESTIMONI 9: ZAINAH MUKHTAR

[KULIT MUKA SEMAKIN CERAH SEKATA SELEPAS AMALKAN VIVIX]

Assalamualaikum

Nama saya Zainah Mukhtar. Saya pengguna dan juga pengedar vitamin Shaklee.

Saya dah makan hampir semua vitamin shaklee sejak 2 tahun lalu, ada 4-5 jenis yang belum. Vivix adalah yang terbaru saya cuba. Sebelum ni memang selalu tengok kawan-kawan dan pelanggan jer yang bercerita tentang keberkesanan vivix ni. Terdetik juga dalam hati, satu hari aku mesti cuba vivix.


Dipendekkan cerita, saya dapat sebotol vivix hasil daripada bermain kutu. Sebab vivix ni agak mahal untuk saya sebagai seorang surirumah, jadi nak cuba punya pasal main kutu vivix la.

Sebelum minum vivix saya memang dah amalkan vitamin2 lain juga seperti ESP, VITA C, VITA E, B COMP, OSTEMATRIX, GLA, ALFALFA dan beberapa lagi. Setiap hari memang ambil vitamin2 ni semua. Saya ambil untuk menjaga kesihatan dan untuk kecantikan.

Saya teruja sangat dengan vivix ni. Saya nak buat 'eksperimen' kat diri sendiri. Sebelum ni ramai dah cakap vivix ni best, vivix ni vivix tu, jadi tiba masa saya pula nak cuba.

Saya berhenti ambil vitamin2 yang lain kecuali ESP 3 hari sebelum minum vivix. Saya dengan ESP ni kawan baik, waktu sarapan mesti minum segelas ESP. Saya jarang ambil sarapan yang berat2, cukup segelas ESP untuk memberi saya rasa kenyang dan tenaga sehingga waktu makan tengahari.

Maka saya cuba vivix satu sudu kecil buat permulaan selama 3 hari. Selepas 3 hari saya ambil 1 sudu besar pula. Saya mula perasan ada perubahan bila saya tengok cermin selepas bangun tidur. Wow!! Sangat luarbiasa kesan vivix ni, kulit wajah saya nampak lembap dan pori2 terbuka dah berkurang. Lepas seminggu tona kulit dah nampak makin lebih sekata dan semakin cerah. Saya senyum sorang2 depan cermin, seronoknyaaa

Sekarang barulah saya percaya yang vivix ni betul2 memberi kesan untuk awet muda. Sebelum ni macam kurang percaya sebab tak cuba sendiri.

Saya memang takde pakai krim kecantikan. Krim malam NutriWhite yang saya pakai sebelum ni pun dah lama habis sebelum saya minum vivix.

Jadi saya sangat syorkan pada semua yang nak wajah awet muda tapi malas nak makan vitamin banyak2 atau nak tepek krim siang malam, elok sangat minum vivix 1 sudu sebelum tidur. Bangun pagi tengok cermin mesti senyum sorang2.

Orang kata tak kenal maka tak cinta. Tak cuba maka tak tahu. Begitulah dengan vivix, mesti kena cuba sendiri.

Itulah kesan vivix kepada saya. Terima kasih Shaklee, terima kasih Supermom Shaklee Story.

Sms/whatsapp 013-924 3387 (Kamilah) untuk order Vivix dan sebarang pertanyaan. 

Tanda-tanda Kanser Usus Besar atau Kanser Kolorektal

Kanser kolorektal ialah sejenis ketumbuhan yang terdapat di usus besar/kolon. Ia bermula apabila sel-sel usus menggandakan bilangan selnya secara tidak terkawal dan kemudiannya merebak serta boleh menyebabkan kematian.

Kanser kolorektal merupakan salah satu kanser utama di Malaysia.

Ia kerap berlaku di kalangan mereka yang berumur 50 tahun ke atas tanpa mengira jantina.

tanda-tanda kanser usus besar

Tanda-tanda Kanser Usus Besar

1. Perubahan dalam corak pembuangan air besar (sembelit berselang-seli dengan cirit-birit lebih dari 3 minggu)

2. Sembelit lebih dari 3 minggu

3. Cirit-birit lebih dari 3 minggu

4. Kehadiran darah dalam najis atau pendarahan dari dubur

5. Rasa letih tanpa sebab yang jelas (akibat kurang darah)

6. Sakit perut

Orang Yang Berisiko Tinggi Untuk Mendapat Kanser Usus Besar

Risiko mendapat kanser ini meningkat sekiranya anda atau saudara terdekat anda mengalami :

1. Kanser usus besar

2. Polip kolon

3. Radang kolon (inflamatory bowel disease)

Faktor Lain Yang Boleh Menyumbang Kepada Peningkatan Risiko Kanser Usus Besar

1. Amalan pengambilan makanan yang tinggi kandungan lemak dan tidak berserat tinggi

2. Merokok

3. Mengambil alkohol secara berlebihan

4. Kurang aktiviti fizikal

Bagaimana Mengurangkan Risiko Mendapat Kanser Usus Besar

1. Makan makanan yang sihat, kurang berlemak dan tinggi kandungan serat seperti sayur-sayuran, buah-buahan dan bijirin

2. Jangan merokok

3. Lakukan senaman secara tetap

4. Dapat dan kekalkan berat badan unggul

5. Kurangkan pengambilan alkohol

Apa Perlu Saya Lakukan Sekiranya Saya Mempunyai Gejala Kanser Usus Besar?

Sila berjumpa doktor dengan segera untuk pemeriksaan lanjut.

Pemeriksaan awal dapat mengesan kanser di peringkat awal dan rawatan dapat dimulakan dengan segera untuk mengelak kanser merebak dan dapat menyelamatkan nyawa.

Untuk pertanyaan dan order Vivix untuk kanser, whatsapp/sms 013-924 3387 (Kamilah).

Thursday, 20 October 2016

Cara Kurangkan Silau Mata Supaya Dapat Memandu Dengan Selesa

OKTOBER 2016 (SPECIAL EDITION VIVIX)

TESTIMONI 5: NAJIHAH RAZALI

[SILAU MATA MENURUN SETELAH AMALKAN VIVIX]

Silau mata Jiha tinggi hingga perlu contact lense khas.

Bermula dengan masalah rabun, dah la power tinggi. Ditambah dengan silau pula. Selama ini memang semakin menaik ataupun tak turun-turun silau mata Jiha ni.

cara kurangkan silau mata

Mata pun sangat sensitif. Ada masa yang tiba-tiba sahaja sebelah mata keluar air, kelam, tak nampak. Paling cemas kalau masa memandu. Dulu kerja berulang alik dari KL ke Sepang.

Tu kalau cuaca biasa, kalau cuaca panas lagi lah hai, rasa mata macam nak tertutup macam ada pemberat.

Tapi tu dulu, Jiha perasan sekarang dalam setahun nak kena macam tu pun payah. Memang Jiha amalkan Vivix dan vitamin Shaklee yang lain untuk kesihatan.

Tak sangka pula bila buat pemeriksaan mata, bacaan silau menurun. Teruja sangat sebab selama ni tak pernah turun malah asek menaik aje.

Jiha akan teruskan pengambilan Vivix dengan lebih konsisten. Harap silau mata akan menurun lagi dan power mata akan menurun juga.

Terima Kasih Shaklee.

Untuk pertanyaan dan order Vivix, sms/whatsapp 013-924 3387 (Kamilah).


Wednesday, 19 October 2016

Suplemen Untuk Ibu Berpantang

SEPTEMBER 2016 (SPECIAL EDITION VIVIX)

TESTIMONI 2: YONG HAFIEZA

[VIVIX SUPPLEMEN TERBAIK UNTUK IBU BERPANTANG & KULIT CERAH BERSERI]



Saya ambil Vivix sebagai alternatif untuk mengelakkan dari pengambilan lain-lain vitamin sebab saya ni jenis payah nak konsisten kalau nak kena telan banyak-banyak terutamanya bila nak kena telan kapsul atau pun tablet..

Amazing experience bila saya ambil Vivix semasa dalam tempoh berpantangkan baby ketiga saya Qaisarah..

Saya tak ambil apa-apa ubat untuk sembuhkan luka dari klinik ataupun ubat kecutkan rahim dari mana2 klinik swasta..

Alhamdulilah luka bersalin sembuh dalam masa kurang 14 hari.. Anak-anak saya dari sulung sampai la si baby ni semua kena kuning.. Saya hanya upkan dose pengambilan Vivix dari 1 sudu ke 2 sudu daily..

Alhamdulilah bacaan kuning baby back to normal dalam masa 1 mggu.. Syukur sangat-sangat sebab tak payah ulang alik ke hospital... Fobia dgn kakak dan abg dia memang kena refer to hospital sebab bacaan kuning memang tinggi..

Yang paling terasa seronok sgt bila dalam pantang kawan-kawan yang datang ziarah mesti tegur kulit saya.. Berbeza sangat-sangat.. Dulu kulit saya kusam.. Tapi sekarang memang agak cerah dan kesan parut-parut lama dah makin hilang...

Masuk kerja selepas pantang ramai yang tanya saya makan apa sebab kulit muka nampak berseri dan cerah...

Suami sendri pun perasan..saya ingat dia saja-saja.. Tapi bila dah kawan-kawan sendri pun cakap benda yang sama..so saya pun perasan memang kulit saya dah tak kusam mcm dulu lagi...

Vivix memang terbaik..

Harga sebotol Vivix RM 475 termasuk pos. SMS/Whatsapp 013-924 3387 (Kamilah) untuk pertanyaan dan order Vivix.


Cara Merawat Cyst di Pankreas

SEPTEMBER 2016 (SPECIAL EDITION VIVIX)

TESTIMONI 4: NOORBIHA BINTI ABU

[BERAT BADAN MENURUN DAN KULIT SEMAKIN CANTIK SEJAK AMALKAN VIVIX]

Saya mula makan Vivix sebab nak bagi sokongan pada suami. Dia ada ketumbuhan (cyst) di pankreas. Pada mulanya suami tak nak makan, saya tak memaksa suami untuk makan Vivix tu tapi saya bagi tau bahawa pengambilan Vivix nie dapat mengurangkan/ melambatkan pembesaran cyst tersebut.


rawatan untuk ketumbuhan cyst di pankreas

Lepas tu, suami mula makan apabila dia tengok saya makan Vivix tu. tapi tu la, tak lama pun dia makan dalam 2 ke 3 minggu.. Bila saya tanyakan apa yang dia rasa, rasa sakit berkurangan dari selalu, badan dia rasa cergas dan mood dia pun semakin baik. Mood tu dari segi melakukan kerja bertambah baik.

Pada masa yang sama, saya makan jugak Vivix tu tapi tak la macam suami saya kejap makan kejap tak. Saya konsisten makan Vivix tu sampai sekarang, saya dapati kesannya agak cepat, kulit muka saya yang berminyak dulu sekarang dah kurang tak la teruk macam dulu.

Berat badan saya jugak semakin menurun, yang dahulunya tidak mahu berganjak dari angka 70kg ke 72kg sekarang dah mula menjejak ke angka 69kg dan ke bawah..

Ini saya baru makan Vivix dalam masa 1 bulan setengah sahaja tau... Saya tak perasan pun tentang berat badan ni makin mengecil, suami tegur "makan apa sekarang badan makin slim ni" malu pulak saya bila dia tegur begitu.. Kalau saya teruskan hasilnya pasti gempak kan?

Selalu saya akan makan Vivix sebelum sarapan. Kenapa boleh kuruskan badan ya Vivix ni? Vivix jugak boleh melancarkan sistem dalam usus kita, setiap hari mesti akan membuang 2 ke 3 kali. Samada kita makan banyak ke sikit ke pasti keesokan harinya kita akan ke tandas untuk membuang.

Dari luaran pula, tona kulit muka saya semakin sekata, lembut dan halus je.. Saya suka sangat, lagi-lagi kat bahagian hidung saya ni, dulu hitam dari permukaan kulit muka sekarang. Alhamdulillah... semakin cantik... Alamak terpuji diri sendiri pulak... sorry ya...

Sms/whatsapp 013-924 3387 (Kamilah) untuk pertanyaan dan order. 

Tuesday, 18 October 2016

Suplemen Untuk Tulang Retak

OKTOBER 2016 (SPECIAL EDITION VIVIX)

TESTIMONI 8: NOOR FAZIELA MOHD NOOR

[TULANG RETAK SEMBUH SELEPAS AMALKAN VIVIX]

Ziela nak kongsikan pengalaman tragis Ziela dengan Vivix.

Pada Februari 2016 , kami buat keputusan nak hijrah ke Ampang. Jadi masa sibuk nak packing barang nak pindah. Ziela masuk dalam bilik, sebab nak keluarkan baju dalam bilik. Sebab anak tengah tidur masa tu Ziela tak on lampu.


Dalam gelap, tarik kotak. Tiba-tiba kaki rasa kebas. Rupanya bola bowling suami yang berat tu jatuh atas kaki. Ya Allah. Sakit sangattt. Allah saje tau. Menangis tengok. Tiba-tiba kaki membengkak. Dalam keadaan sakit heret kaki keluar. Tunjuk kat suami. Sambil menangis cakap. "Bang kaki sayang cacat dah.. Tulang retak patah dah" sambil menangis.

Mintak suami ambikkan botol Vivix dan Herbal Blend. Picit sebanyak nya Herbal Blend atas kaki. Dan terus minum Vivix tanpa sukatan.

Malam tu tak boleh tidur. Sebab malam kan sejuk. Angin masuk banyak sebab bengkak. Menangis sambil tidur. Sebab berdenyut. 2-3 hari solat sambil duduk, tak boleh pakai kasut, kaki bengkak sentuh kain pun ngilu.

Alhamdulillah selepas hari ke-4 kami pindah. Punggah barang, saya dah rasa 95% hilang rasa sakit. Cuma bila tekan. Masih rasa la. Dan dapat rasa tulang tak ditempatnya. Dan harini, dah masuk bulan ke 10. Ziela nak bgtau.

Alhamdulillah Ziela tak cacat. Tak tempang. Dengan habiskan sebotol Vivix dalam masa seminggu. Dan maintain vitamin kesihatan lain.

Sms/whatsapp untuk order Vivix dan Herbal Blend dan untuk pertanyaan - 013 924 3387 (Kamilah).

Cara Merawat Slip Disc dan Prolonged Period

OKTOBER 2016 (SPECIAL EDITION VIVIX)
TESTIMONI 11: NENG ROZIANA
.


[SLIP DISC & PROLONG PERIOD SEMBUH DENGAN AMALKAN VIVIX]
.

Assalamualaikum wbt.

Saya Siti Roziana Bt.Alias, berumur 33 tahun dan merupakan ibu kepada 3 orang cahaya mata. Saya seorang WAHM dan kini menetap di Puchong.
.

Saya seorang yang agak aktif  ketika di universiti dahulu. Bola jaring, kayak dan aktiviti rekreasi lasak menjadi pilihan ketika itu. Pendek kata..jatuh terseliuh, lebam dan injured dah jadi rutin saya. Akibatnya belakang mula rasa sakit hingga ke tapak kaki.
.

Pernah juga saya pergi mengurut kerana kecederaan yang saya alami  tetapi kerana tempat mengurut itu agak jauh dari Universiti itu sekali sahaja  saya kesana. Dan saya pendam sakit itu kononnya tak mahu terlalu memikirkannya dan berharap ia akan baik sendiri suatu hari nanti
.

Tuntutan kerjaya saya sebagai Jurutera Rangkaian  memerlukan saya banyak  keluar pejabat dan pergi ke tempat pelanggan kami. Oleh kerana kerja saya melibatkan pemasangan kabel, perkakasan IT dan  computer..makanya kebanyakan barang itu saya akan angkat sendiri selagi terdaya. Tanpa saya sedari sakit itu datang semula. Paling ketara di bahagian belakang hinggalah ke tapak kaki. Berdenyut-denyut dan sungguh menyakitkan.
.

Jadi apabila saya mula rasa sakit..saya akan makan kan  ubat tahan sakit yang diberikan doctor. Memang lega..namun ia hanya berkesan untuk sementara waktu..

Hendak dijadikan cerita, pada tahun 2013  sakit belakang saya menjadi amat kronik. Sakit hingga saya berjalan mengengkang ke hospital kerana terasa amat perit di bahagian pinggang, punggung dan kaki. Jika saya berjalan seperti orang normal..sepertinya ada sesuatu mencucuk-cucuk belakang dan kaki saya.
.

Suami cadangkan saya refer terus ke pakar Ortopedik kerana keadaan saya yang amat merisaukan nya. Bila sesi soal jawab dengan pakar..pakar menegur saya kerana membiarkan masalah belakang saya yang berlarutan  tidak dirawat sehingga 9 tahun lamanya.Pelik juga katanya saya boleh tahan sakit sebegitu..huhuhu..
.

Beliau menjalankan beberapa ujian dan hasil dari ujian MRI mendapati tulang L4 saya telah terkeluar sedikit atau dalam istilahnya Slip Disc. Kata doctor itulah yang menjadi punca kepada sakit belakang saya selama ini dan ia masih belum di tahap kritikal.
.

Saya ditahan wad selama seminggu dan menjalani beberapa sesi fisioterapi dan ia mendatangkan sedikit kelegaan. Namun kata doctor saya tidak boleh terlalu lasak dan mengangkat benda berat kerana masalah slip disc saya itu. Sedih mendengarnya kerana saya sedar sebagai seorang pekerja/ ibu pasti banyak perkara yang akan terbatas nanti.
.

Disebabkan tuntutan kerja yang agak sibuk ketika itu saya tidak menumpukan proses penyembuhan fisioterapi yang telah dijadualkan doctor, namun saya cuba ikhtiar dengan cara lain yang saya rasa fleksibel dengan diri saya.
Saya  bertanyakan kepada rakan dan juga mencari di internet . Saya lihat ramai orang bercerita tentang  khasiat Vivix yang telah membantu ramai pesakit kronik untuk kembali sihat. Jadi tanpa berlengah lagi...tanpa berkira kira berapa harga sebotol Vivix itu saya terus membeli sebotol Vivix dan juga GLA ( Saya consume serentak dengan Vivix kerana saya turut mengalami masalah prolong period)
.

Awal ambilan saya kena healin crisis yang teruk juga...pening kepala, tak sedap badan, rasa nak demam.. tapi saya tabahkan hati juga untuk habiskan sebotol.
.

Perubahan yang mula-mula saya rasai, apabila Prolong Period saya yang tak berhenti selama 6 bulan (dimana seiring dengan sakit slip disc) berhenti serta merta. (Prolong period ini  tidak tahu apa  puncanya kerana saya disahkan tiada cyst dan fibroid oleh Doctor O&G.)
.

Perubahan ini turut disedari oleh suami. Katanya saya nampak sihat berbanding dulu dan tidak lagi mengadu sakit belakang setiap malam
.

Dan syukur pada anugerah yang tak terhingga dariNya yang saya hamil anak kami yang ketiga.Saya  alahan diawal kehamilan namun tiada sakit pinggang /belakang yang teruk  seperti dua kali kehamilan sebelum ini. Dengan asbab Vivix dan GLA, slip disc dan prolong period saya sembuh.  Badan saya sihat dan segar..malah sentiasa bertenaga. Terima kasih Allah..terima kasih Vivix kerna kembalikan semula nikmat sihat pada diri saya.

Harga Vivix : RM 475
Harga GLA Complex : RM 91.25

Untuk order dan pertanyaan Sms/whatsapp 013-924 3387 (Kamilah).


Monday, 17 October 2016

Sinus, Migrain dan Gastrik Semakin Berkurangan Selepas Amalkan Vivix

OKTOBER 2016 (SPECIAL EDITION VIVIX)
TESTIMONI 7: AYU ADYANI AB RAHMAN
.

[SAKIT SINUS SEMBUH SERTA MIGRAIN DAN GASTRIK SEMAKIN BERKURANGAN SEJAK AMALKAN VIVIX]
.

Assalamualaikum W.B.T.. Saya Ayu Adyani Ab Rahman, berumur 33 tahun dan berasal dari Kota Bharu. Saya berkerja sebagai guru dan memiliki 3 orang anak. Saya ingin berkongsi pengalaman saya mengidap penyakit sinus, migrain dan gastrik di tahap kritikal.
.

Antara simptom yang saya hadapi ialah bersin yang berpanjangan, bengkak muka dan migrain yang teruk sehingga muntah-muntah. Saya juga kerap mengambil cuti sakit akibat daripada penyakit-penyakit ini. Saya telah mengidap penyakit ini sejak dari bangku sekolah lagi.
.

Untuk mengatasi masalah ini, saya kerap kali berjumpa dengan doktor, mengambil pain killer, PCM dan yang sewaktu dengannya. Saya juga pernah berjumpa dengan pakar neuro akibat masalah migrain yang teruk. Doktor memberi saya ubat-ubatan, pain killer dan ubat sinus pula perlu kerap diambil ketika sinus menyerang.
.

Saya mula mengenali Shaklee selepas kelahiran anak ketiga ketika hadir ke sebuah kelas nutrisi anjuran Shaklee. Pakar nutrisi dalam kelas telah menjelaskan serba sedikit tentang kepentingan mengambil supplemen tambahan Shaklee. Pulang dari kelas nutrisi, saya mula membuat kajian tentang Vivix, polifenol, resveratrol dan juga antioxidant.
.

Saya mula mengamalkan Vivix sejak kelas nutrisi tersebut dan mengambil sekurang-kurangnya 2 sudu sehari dan kadang-kadang lebih kerana rasanya yang enak. Antara produk Shaklee yang turut saya ambil ialah ESP, Vitalea, Garlic Complex, B-Complex, Omega Guard, Vita-C, Alfalfa, Ostematrix, Lecithin, Herblax, GLA Complex dan juga Vita-E.
.

Di awal pengambilan supplemen-supplemen ini, saya mengalami ‘healing crisis’ yang agak teruk seperti muka menjadi sembap, pening dan demam yang teruk selama seminggu. Setelah beberapa minggu, saya mula perasan jerawat batu mulai kecut, muka semakin OK, parut-parut semakin pudar dan tidak lagi didatangi selsema.
.

Kini setelah 2 tahun, Alhamdulillah saya tidak lagi didatangi sinus dan tiada lagi rekod MC akibat sinus. Migrain dan gastrik saya juga semakin berkurang dan bebas daripada pain killer dan PCM. Yeayy!! Dah dua tahun tak sentuh PCM. Saya masih lagi konsisten mengamalkan supplemen-supplemen ini dan sudah tidak terkira berapa bilangan Vivix yang telah saya ambil.
.

Pesanan saya kepada anda ialah jaga kesihatan sebaik mungkin dan berikhtiarlah dengan cara yang paling selamat. Amalkan makan supplemen sebelum datang penyakit yang tidak diundang. Saya sangat berpuas hati dan berazam untuk membantu mereka yang ada masalah sama dengan saya untuk mencuba ikhtiar dengan Vivix dan supplemen lain juga. Kesihatan adalah nikmat yang perlu disyukuri dan dijaga! Bila sihat apa yang kita lakukan akan menjadi lebih bererti dan cemerlang!
.

Terima kasih Allah kerana telah menemukan saya dengan produk hebat ini. TQ juga kepada pakar nutrisi yang memberi penerangan dan terima kasih juga kepada encik suami yang banyak memberi sokongan.  Terima kasih buat ahli keluarga lain dan kawan-kawan. Lurve uollss..




Sms/whatsapp 013-924 3387 (Kamilah) untuk order dan sebarang pertanyaan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Sakit Pada Saluran Kencing, Kencing Kotor dan Batu Karang Hilang Dengan Pengambilan Vivix

OKTOBER 2016 (SPECIAL EDITION VIVIX)
TESTIMONI 10: AKMAL MUSTAFA
.

[SAKIT BATU KARANG SEMBUH SELEPAS AMALKAN VIVIX]
.
cara hilangkan sakit batu karang, cara hilangkan kencing kotor,

Assalamualaikum W.B.T. Nama saya Akmal Mustafa dan berumur 28 tahun. Saya seorang suri rumah, mempunyai 3 orang anak dan kini menetap di Terengganu. Saya pernah mengalami masalah sakit kencing sejak dari bangku sekolah. Seingat saya ketika saya di tingkatan tiga.
.

Penyakit tersebut berlarutan untuk jangka masa yang agak lama. Hinggalah apabila saya berkahwin pada tahun 2008. Kesakitan yang saya alami semakin teruk. Saya mula tahu saya menghidap batu karang apabila terjadi insiden selepas saya mengurut perut dengan bidan, pada hari yang sama saya merasa sakit yang terlampau dahsyat.
.

Seperti ada sesuatu yang tajam seolah menghiris bahagian peranakan seta saluran kencing saya hingga menyebabkan saya menggelupur kesakitan. Bahkan saya tak mampu untuk berjalan kerana terlampau sakit. Suami saya terpaksa menggendong saya ke hospital kerana keadaan saya yang tak mampu untuk berjalan.
.

Bermula dari situ doktor melakukan scan dan test urine dan dapat detect saya mengalami batu karang. Ini berlarutan sehingga saya merasa sakit dalam saluran kencing, sakit ketika bersama suami, rahim bengkak dan jangkitan kuman. Saya mengalami perkara ini sejak berumur 15tahun. Selain ubat hospital saya ada berikhtiar dengan ubatan kampung. Minum rebusan akar kayu dan ubat homeopathy.
.

Tapi kesannya saya mengalami pening yang melampau serta saya juga terpaksa berjumpa pakar ENT kerana ubat yang saya makan menyebabkan dalaman saya kepanasan hingga memberi effect telinga saya sakit dan berdengung.
.

Doktor sarankan saya berhent dan mencadangkan saya supaya makan ubatan yang telah ditetapkan dos pengambilan yang betul. Akhirnya saya stop dan selepas itu hanya menggunakan suplemen Shaklee. Saya berikhtiar dengan produk Shaklee selepas hasil pencarian di internet.
.

Pada mulanya saya hanya mengambil Alfalfa Complex dan Garlic sebagai langkah untuk mencegah kencing kotor. Alhamdulilah sekitar 1 minggu konsisten saya dapat kesan positif. Sakit bertahun yang saya alami dan bergantung dengan pil killer untuk tahan kesakitan hilang! Lepas tu saya mula ambil tambahan vitamin lain seperti Ostematrix dan Vita-C. Then saya buat pemeriksaan doktor untuk kepastian, sakit kencing saya hilang, kencing kotor pun pulih, rahim dah tak bengkak. Tapi batu karang masih ada.
.

Kemudian saya mula membeli tambahan vitamin sebab saya nk kesan yang extra. Saya nak hilangkan terus batu karang. Saya mula minum Vivix. Alhamdulilah. Bersyukur sgt asbab sebotol Vivix yang saya minum, hasil pemeriksaan doktor batu karang saya hilang!  Doktor pun terkejut dan tanya apa yang saya amalkan. Saya bawa botol Vivix dan tunjuk pada doktor. Doktor nasihatkan saya untuk terus amalkan pengambilan nutrisi yg sihat untuk mencegah batu karang dari terbentuk kembali. Saya mula beli Vivix selepas daftar sebagai ahli Shaklee.
.

Saya tahu tentang Vivix hasil dari research dan produk study serta mencari testimoni pengguna Vivix. Saya mengambil sesudu kecil sekali sehari. Saya juga turun mengambil suplemen Shaklee lain seperti Garlic, Alfalfa, Garlic, Vita-C dan Ostematrix. Antara hyling crysis yang saya alami ialah letih dan mengantuk, kencing menjadi sangat kuning dan beransur bersih dari hari ke hari. Oleh kerana saya menyusukan anak, hari pertama dan kedua baby kurang menyusu, mungkin ada perubahan pada rasa. Tapi saya lebihkan minum air putih. Sesudu Vivix sehari saya bahagikan untuk pengambilan 3 hari supaya kandungannya dapat balance dgn tubuh saya.
.

Alhamdulilah dengan cara tu baby saya kembali menyusu macam biasa dan lepas tu saya minum sesudu kecil sekali sehari balik. Dua minggu selepas minum Vivix, perubahan ketara saya tak lagi rasa sakit dan tak selesa pada saluran kencing. Tubuh menjadi ringan dan bertenaga dan tak mudah letih. Susu badan juga semakin meriah.
.

Saya mengambil masa dua bulan makan pil dan vitamin dan 2 minggu untuk menghabiskan 1 botol Vivix. Hasil scan dan urine test kuman batu karang dan batu karang hilang. Saranan saya pada yang mengalami penyakit batu karang, cubalah berikhtiar dengan suplemen Shaklee terutamanya Vivix, kerana Vivix berfungsi membantu untuk merawat sistem dalaman tubuh badan kita.
.

Saya sangat bersyukur pada Allah asbab pengambilan ViVix dan beberapa vitamin lain batu karang saya sembuh. Saya sangat berpuas hati dengan produk Shaklee. Alhamdulilah dan syukur kehadrat Ilahi dengan limpah kurniaanNya saya sembuh dan dapat menjalani kehidupan dengan selesa dan tenang. Terima kasih atas peluang ini.

Untuk order dan pertanyaan Sms/ whatsapp 013-924 3387 (Kamilah).

Testimoni Vivix Untuk Luka Jahitan Bersalin Terbuka Sampai Tak Boleh Berjalan dan Duduk

Macam-macam pengalaman yang ibu alami semasa proses mengandung dan melahirkan anak.

Jika proses yang dilalui adalah mudah dan tiada sebarang masalah, pastinya ia merupakan pengalaman yang indah.

Tapi macam mana pula jika sebaliknya? Hari ni saya nak share pengalaman Puan Ainul Fadzilah yang mengalami masalah luka jahitan bersalin terbuka.

Semoga dapat membantu mereka yang mengalami masalah yang sama atau dapat mengelak daripada mengalami masalah yang sama.

SEPTEMBER 2016 (SPECIAL EDITION VIVIX)

TESTIMONI 1: AINUL FADZILAH
.

[LUKA JAHIT BERSALIN TERBUKA SAMPAI TAK BOLEH JALAN, TAK BOLEH DUDUK]
.
atasi masalah luka jahitan bersalin terbuka dengan vivix


Bersalinkan Maryam secara normal dan vacum. 2 hari sakit tak dapat tidur, seminggu di hospital, 2 kali induce.

Sehari balik dari hospital, maryam demam panas dan kuning naik tinggi. Jadi kena masuk nicu.

5 hari dia di NICU, Ainul ulang alik 2-3 kali ke DEMC setiap hari untuk hantar susu.

Jahit kat bawah yang " banyak" belum sembuh.. asyik bergerak ke sana sini sampai 1 tahap ainul nak berjalan pun sakit giler. nak duduk lagi la. sampai dalam kereta menangis dekat husband sebab tak boleh nak duduk pun. nak duduk pun takut. huhuu

Ya ALLAH sakitnya.

Nak duduk sakit..

Nak berjalan lagi la sakit..

Sampai nak duduk menanges.. huhuhu

Last pilihan Ainul makan VIVIX. dulu rasa vivix ni MAHAL la. Tapi bila dah SAKIT , MAHAL dah tak nampak dah. Yang PENTING sakit hilang.

3 Hari konsistent makan setiap hari....

ALHAMDULILLAH.. lega sangat. Dah takde pedih, sakit nak duduk, berjalan. Siap boleh pakai seluar

BONUS lagi bila makan vivix semasa berpantang ni:

1. SUSU MERIAH. memang dalam pantang susu memang banyak. tapi kali ni ' lain sangat ' .. sampai demam pulak bengkak susu. Alhamdulillah dapat bayak buat stok ebm untuk anak.

2. Darah kotor berketul ketul keluar. cerita dekat akak mengurut. dia cakap bagus darah tu keluar. darah tu kalau tak keluar bahaya. bahaya kalau darah nifas ni tak keluar betul betul. keluar habis. pernah baca darah nifas yang tak bersih boleh jadi kanser.

3. Badan rasa segar, sedap la orang cakap. takde la lemau semacam. badan bertenaga. boleh uruskan anak anak walaupun pantang sendiri. muka pun tak pucat sebab peredaran darah berjalan lancar

Kalau rasa set berpantang banyak bebenor nak kena telan, ambil je vivix ni je rasanya dah cukup. ALL in 1.

Memang berbaloi makan vivix masa pantang. Sangat puas hati. Next berpantang pun akan pastikan vivix ada pada hari pertama bersalin nanti. baru la luka cepat sembuhkan

Terima kasih kerana hadir dalam hidup saya.

Terima kasih sebab kembalikan senyuman saya.

Harga sebotol Vivix RM 475 termasuk pos.

SMS/Whatsapp 013-924 3387 (Puan Kamilah) untuk order Vivix dan untuk sebarang pertanyaan. 

Sunday, 16 October 2016

Power Rabun Mata Berkurang Hingga Terpaksa Buat Spec Baru Selepas Ambil Vivix

Biasanya bila pakai cermin mata, susah nak kurangkan power rabun mata. Malah lagi tinggi ada la.

Sebenarnya, dengan membekalkan nutrisi yang baik untuk mata, power rabun mata dapat dikurangkan.

Jemput baca pengalaman Puan Mashidayu.

TESTIMONI 3: MASHIDAYU MOHYI

[POWER RABUN SAYA MENURUN HANYA DALAM MASA 5 MINGGU]

Assalamualaikum.

Nama saya Siti Mashidayu. Saya ingin berkongsi dengan anda kisah mengenai mata saya.

Saya mengalami masalah mata iaitu rabun jauh sejak dari tngkatan 3. Kerana saya amat gemar membaca buku dan menonton televisyen. Rabun saya bermula dengan power 100 dan sekarang bertambah hingga menjadi 375.

kurangkan power rabun mata, kurangkan power spec, turunkan rabun mata
Dalam 6 bulan yang lepas, saya baru sahaja menukar cermin mata saya dari power 300 hingga menjadi 375.

Kenaikan sebanyak 75 power mata saya itu menyebabkan saya mengalami sakit kepala dibahagian depan kepala, dan diatas kening. Saya sangkakan saya mengalami migraine. Tapi bila cek dengan optometris, power saya dah bertambah.

Saya pun terus memilih untuk membuat cermin mata baru dengan power 375. Saya amat takut waktu tu kerana saya tak gemar memakai cermin mata. Kerana saya telah sedaya upaya mencuba menurunkan power rabun dengan makan lobak yang banyak. Tapi masih tiada hasil penurunan power rabun saya.

Usia perkahwinan saya hampir 11 bulan. Tetapi belum ada rezeki untuk menimang cahaya mata. Jadi saya ambil initiative untuk mencuba mengamalkan Vivix Shaklee dimana dari pembacaan saya, ia boleh membantu untuk hamil.

Setelah 5 minggu saya amalkan Vivix sebanyak 2 hari sekali, setengah sudu. Saya merasakan perubahan yang amat ketara pada mata saya. Setiap hari saya sakit kepala. Saya dah tak boleh pakai cermin mata saya lebih dari 2 jam. Kalau tidak, saya akan sakit kepala, mata saya berat dan pening-pening.

Kerana tak tahan sangat, saya pergi lagi berjumpa optometris. Doktor disitu membuat ujian test mata pada saya sebanyak 2 kali, kerana menyedari ada sesuatu yang terjadi pada mata saya. Setelah dikaji, rupanya masalah pening saya berkaitan dengan power mata yang tidak serasi.

Rupa-rupanya power saya sudah menurun sebanyak 50 belah kiri, dan 50 juga belah kanan. Alhamdulillah saya terkejut sangat kerana amat tidak menyangka, selama ni saya beranggapan, bila dah rabun susah nak turun. Makin menaik ada lah. Rupa-rupanya tidak sama sekali.

Saya amat bersyukur dan sekarang saya dah tukar cermin mata baru dan masih mengamalkan pengambilan vivix untuk bebas dari cermin mata dan untuk kesihatan dalaman saya.

Doakan saya dapat rezeki menimang baby pulak. Terima kasih Allah, Terima kasih.

Harga sebotol Vivix RM 475 termasuk pos.

Sms/whatsapp 013-924 3387 (Puan Kamilah) untuk order Vivix dan sebarang pertanyaan.

Saturday, 15 October 2016

Sakit Bersalin Czer Walaupun Dah 2 Minggu Bersalin Hilang Dan Luka Bersalin Cepat Sembuh Dengan Vivix

Saya tak tahu macam mana rasanya bersalin czer sebab tak pernah alami lagi.

Tapi ramai kata czer ni lagi sakit dari bersalin normal. Betul ke? Huhu.

Ini perkongsian pengalaman Puan Nurul Aziyana yang mengalami kesakitan yang amat sangat selepas bersalin czer.

Jemput baca =)

TESTIMONI 15: NURUL AZIYANA
.

[LUKA CZER SEMBUH DENGAN CEPAT SELEPAS AMALKAN VIVIX]
.

vitamin untuk ibu bersalin czer














Assalamualaikum saya Nurul Aziyana, pengguna Shaklee sudah hampIr 4 tahun. Saya nak kongsi kisah bagaimana Vivix sangat membantu saya ketika berpantang bersalin secara pembedahan.
.

Untuk kelahiran yang kedua ni baru saya guna set bersalin Shaklee + Vivix sebab kelahiran pertama belum kenal lagi vitamin Shaklee. Al kisah menjadi asbab bersalin czer, semasa datang contraction suam-suam suku tu kebetulan memang ada appointment dengan gynea. Masa scan waktu tu lah baru dapat tahu breech.
.

Doktor terus buat keputusan, emergency operation. Terus ke HTAA, pung pang pung pang ditolak ke OT untuk berdepan dengan pengalaman kali kedua. Mungkin proses nak bersalin tu cepat.. tapi kesakitan yang ditanggung selepas bersalin czer kali ni lain dari yang pertama dulu. Czer adalah major operation. Jadi ubat tahan sakit dan antibiotik adalah wajib. Malangnya saya allergic pada banyak ubat. Bila makan satu muka akan jadi bengkak sampai tak boleh nak bukak mata.
.

Saya hanya mampu makan panadol. Tapi itupun akan buat jadi bengkak juga cuma tak seteruk bila makan antibiotic. Kalau demam biasa or sakit kepala ok la kan dengan panadol. Tapi kalau czer tak cukup hanya dengan panadol.
.

Minggu pertama sangat hazab. Sakit bagai daging di perut tu dihiris-hiris sampai saya tak mampu nak bergerak. Nak ke toilet yang sekangkang kera pun terpaksa berenti 2 kali dan ambil masa yang lama sampai menangis.
.

Nak bangun, nak duduk sangat lah menyeksakan. Ditambah pula anak jaundis masa tu dan ulang alik klinik untuk injection selepas bersalin. Syukur juga kat rumah ni memang ada wheelchair.
.

Disebabkan tak boleh makan ubat tahan sakit dan antibiotik, jadi saya bertahan dengan vitamin Shaklee. Sejak hari pertama saya ambil ZINK COMPLEX dan VITAMIN C (untuk cepat baik luka) , GARLIC COMPLEX untuk ganti ubat antibiotik, VITALEA , BCOMPLEX untuk tenaga, OSTEMATRIX untuk elak sembelit (memang tak sembelit sepanjang berpantang), LECITHIN untuk bengkak susu.
.

Namun begitu, megadose zink complex n vitamin C tak mampu untuk meringankan sakit saya. Yelah, ini vitamin bukan ubat..dan vitamin pulak adalah vitamin semulajadi kesannya bukan segera macam ubat. Mungkin tak cukup untuk tahan sakit dari major operation ni. Satu je yang saya belum cuba waktu tu dan saya menyesal sebab tak ambil dari hari pertama lagi iaitu VIVIX.
.

Kesakitan masih terasa walaupun lepas 2 minggu pembedahan. Bila saya cuba VIVIX? hari ke-20.. saya ambil 1 sudu teh pada mulanya. Selepas 3 hari saya makan vivix, alhamdulillah syukur sangat-sangat sebab dah kurang rasa sakit. Bila dah kurang rasa sakit, jalan pun laju sikit. Kalau sebelum tu nak jalan memang kena pegang perut. Allah, syukur sangat rasa. masa ni memnag rasa menyesal tak start amik Vivix hari pertama bersalin.Sangat menyesal.
.

Lepas ni saya dah tahu dah, cara cepat untuk baik luka czer tak lain dan tak bukan adalah denganVivix. Itu sebab saya sayang sangat dengan Vivix ni. Alhamdulillah juga Vivix tak mengganggu penyusuan langsung. Alhamdulillah, lepas pengambilan Vivix terus rasa kurang sakit di perut dan cepat hilang.
.

Seksa tau nak pegang baby yang berat tu kalau sakit. Banyak pergerakan akan terbatas.Tapi nak tak nak kena bergerak juga walau sakit macam mana pun.

Saya juga syiorkan pada kawan yang juga bersalin secara czer.
Untill now, saya masih consume Vivix ni sebab banyak sangat kelebihannya. saya tau saya masih memerlukan Vivix untuk luka dalaman dan yang penting untuk kecantikan juga. Vivix baiki sel-sel dalaman. Bila sel cantik, fungsi badan pun cantik. Sebab tu luka pun cepat baik sebab Vivix bertindak terhadap sel.
.

Jadi saya amat sarankan Vivix untuk mereka yang bersalin secara Czer..dan Vivix ni boleh juga untuk mereka yang menjalani apa-apa pembedahan untuk memastikan luka cepat baik. Baik juga untuk pudarkan parut akibat jahitan semasa pembedahan. Terbaik sungguh!

Harga sebotol Vivix RM 475 termasuk pos.

SMS/Whatsapp 013-924 3387 (Puan Kamilah) untuk order Vivix dan sebarang pertanyaan.


Saturday, 8 October 2016

Virus Zika : Apa Yang Wanita Hamil Wajib Tahu

Zika merupakan mikroorganisma yang tidak dapat dilihat dengan mata kasar.

Ia tergolong dalam famili yang sama dengan aedes, juga yellow fever di Afrika.


Ia isu yang agak merisaukan kerana vektor atau pembawa virus zika iaitu aedes ada di Malaysia.

Zika sedikit unik berbanding aedes, di mana selain boleh tersebar melalui nyamuk, ia juga boleh tersebar melalui cara lain seperti hubungan seks, pendermaan darah dan yang terbaru dikesan, melalui air liur.

Apabila virus Zika menjangkiti orang lain, ia mengakibatkan gejala yang sama seperti jangkitan virus lain (chikunguya, denggi) iaitu :

- demam
- ruam-ruam
- mata kemerahan
- sakit kepala
- sakit dalam bahagian belakang mata
- rasa lenguh sendi

Zika lebih ringan berbanding denggi kerana hanya 1 daripada 5 orang yang dijangkiti menunjukkan tanda-tanda tersebut.

4 lagi mungkin dijangkiti tanpa individu itu sedari kerana virus Zika sembuh dengan sendiri (self limiting).
Ini adalah kerana sistem imun badan kita membina dan melawan virus Zika tersebut.

Orang yang pernah kena denggi boleh juga dijangkiti virus Zika kerana ia adalah virus yang berlainan dengan denggi walaupun dari famili yang sama.

Selepas seminggu (incubation period), kita akan rasa demam-demam, lenguh-lenguh dan sebagainya.

Ia akan sembuh dengan sendiri dan virus Zika akan hilang daripada darah.

Orang yang dijangkiti virus Zika tak perlu makan ubat, bergantung kepada simptom dan keseriusan.

Orang yang pernah kena demam denggi dan kemudian dijangkiti virus zika mungkin akan alami keadaan yang lebih teruk.

Walaubagaimana pun, ia masih dalam kajian para saintis.

Sebenarnya, denggi lebih berbahaya daripada Zika di mana pada tahun 2015 lebih 200 kematian berlaku akibat denggi di Malaysia.

Manakala setakat ini di Malaysia, kematian akibat Zika hanya 1 kes iaitu pada orang tua, yang mana sistem imunnya adalah lemah.

Virus Zika Dan Ibu Hamil

Simptom jangkitan virus Zika pada ibu hamil adalah sama dengan orang lain.

Yang menjadi isunya ialah kajian mendapati virus Zika boleh merentasi uri dan sampai ke janin.

Ini menyebabkan risiko untuk mendapat microcephaly adalah tinggi.

Janin yang mendapat virus Zika boleh dikesan melalui scan di mana kepala janin kecil berbanding biasa.

Apabila lahir pula ia boleh dikesan apabila dibuat ukur lilit kepala.

Kepala kecil bukan masalah besar namun ia berkait rapat dengan masalah saraf.

Ini kerana otak bayi turut menjadi kecil, akan mengalami masalah tumbesaran dan juga masalah mata.

Ia memberi kesan mental dan psikologi kepada si ibu dan juga kepada bayi sendiri apabila dia semakin membesar.

Di Brazil 1 daripada 20 ibu hamil akan mendapat bayi dengan masalah microcephaly.

Sebenarnya, denggi lebih berbahaya daripada Zika di mana pada tahun 2015 lebih 200 kematian berlaku akibat denggi di Malaysia.

Manakala setakat ini di Malaysia, kematian akibat Zika hanya 1 kes iaitu pada orang tua, yang mana sistem imunnya adalah lemah.

Hukum Menggugurkan Kandungan

Menurut Mazhab Syafie dan juga Muzakarah Fatwa Kebangsaan, terdapat 3  peringkat berkaitan dengan  menggugurkan kandungan.

1. 40 hari yang pertama.
Hukum menggugurkan kandungan pada peringkat ini ialah makruh.

2. 41 hari hingga 120 hari.
Hukumnya ialah makruh yang lebih berat.

3. 120 hari ke atas
Hukumnya ialah haram.

Bagaimanapun untuk hukum menggugurkan kandungan akibat virus Zika, sehingga artikel ini ditulis (8 Oktober 2016), belum ada fatwa dikeluarkan oleh Muzakarah Fatwa Kebangsaan.

*** Artikel ini ditulis berpandukan perbincangan dalam Tabayyun (Astro Oasis) bertajuk Virus Zika : Gugur atau Simpan.

Tingkatkan sistem imun dengan Set Immune Protection. Sms/whatsapp untuk pertanyaan dan order 013-924 3387.






Tuesday, 4 October 2016

Testimoni Vivix Untuk Penyakit Penapis Buah Pinggang Bocor (Nephrotic Syndrome) Sembuh Dan Tidak Perlu Biopsi

Sebelum ni saya biasa dengar tentang penyakit buah pinggang je. Rupanya penyakit buah pinggang bocor pun ada. Atau lebih tepat penapis buah pinggang bocor atau juga dikenali sebagai nephrotic syndrome.

Dalam buah pinggang kita terdapat sekumpulan salur darah yang menapis bahan buangan dan air berlebihan dan membantu mengekalkan sel dan protein yang diperlukan oleh tubuh. Salur darah ini dipanggil glomeruli.

Apabila glomeruli rosak, protein dalam darah boleh masuk ke dalam air kencing secara berlebihan. Keadaan ini menyebabkan kencing berbuih, di mana ianya merupakan keadaan yang tidak normal.

Jika kita mengalami sebarang perubahan atau kelainan pada air kencing, cepat-cepat jalani pemeriksaan. Pemeriksaan awal mungkin dapat menyelamatkan nyawa kita jika kita sebenarnya mempunyai sebarang penyakit.

Dalam video berikut, Encik Rosdi menceritakan pengalamannya apabila disahkan menghidapi penyakit nephrotic syndrome.


Alhamdulillah dengan pengambilan vivix Encik Rosdi tak perlu ambil macam-macam jenis ubat dan juga tak perlu jalani biopsi iaitu sampel buah pinggang diambil untuk ujian lanjut menggunakan mikroskop.

Vivix bertindak sehingga peringkat sel iaitu komponen terkecil dalam tubuh kita. Bila sel sihat, organ dan sistem tubuh kita dapat menjalankan fungsinya dengan baik.



Harga sebotol Vivix RM 475. Namun jika beli 2 botol, sangat banyak penjimatan. Untuk maklumat lanjut dan order boleh sms/whatsapp 013 924 3387 (Puan Kamilah).

Saturday, 1 October 2016

Harga Vivix Shaklee 2016

Ramai sebenarnya nak cuba Vivix setelah baca macam-macam testimoni tentang kebaikan Vivix. Penyakit yang pelik-pelik dan kronik pun dapat sembuh dengan Vivix.

Ini adalah kerana Vivix bertindak dari peringkat sel lagi iaitu unit terkecil yang ada dalam tubuh kita. Maka tak hairanlah. Bila sel sihat, tubuh pun akan sihat tak kira apapun penyakit yang dialami.

Berapa ya harga 1 botol Vivix?

Harga sebotol Vivix ialah RM 475.00. Biasanya ia tahan untuk kegunaan 2 bulan. Tapi kalau saya, sebulan dah habis sebab memang saya suka ambil Vivix ni. Rasanya sangat sedap. Sebab tula cepat habis hehe.

Kalau dilihat dari mata kasar memang agak mahal, tapi jika dengan ambil Vivix dapat menyelamatkan nyawa seorang pesakit kanser stage 4 atau menyelematkan kaki seseorang daripada dipotong akibat diabetes atau menyelamatkan buah pinggang seseorang daripada rosak, adakah ia mahal?

Jawapannya tentulah tak bukan? Tubuh badan kita tak dapat ditukar dengan wang ringgit.

Jika anda atau keluarga anda atau sesiapa sahaja yang anda kenal ingin cuba Vivix untuk penyakit yang dihadapi, pesanan saya : jangan tangguh-tangguh lagi.

Kita boleh ikhtiar namun hasilnya kita serahkan kepada Allah. Ya saya tak jamin yang penyakit yang dihidapi itu akan sembuh sebab ia bukan terletak di tangan saya.

Jika ingin mendapatkan Vivix Shaklee boleh sms atau whatsapp 013 924 3387 (Puan Kamilah).







LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...