Tuesday, 31 March 2015

Selalu Letih Tapi Malas Makan Vitamin? Ini Alternatifnya

Ada orang tak suka makan vitamin. Nak telan vitamin tu rasa tersekat je kat tengkuk. Padahal bukannya besar mana saiz vitamin.

Ataupun ada juga yang takut nak makan ubat atau vitamin. Namun teringin nak cuba suplemen untuk atasi masalah keletihan. Lebih-lebih lagi wanita yang bekerja - memang perlukan tenaga extra untuk kekal cergas di tempat kerja dan juga di rumah.

Antara suplemen Shaklee yang bagus untuk bagi tenaga ialah Vitalea, B kompleks, Omega, CoqHealth, Vivix, Performance Drinks dan ESP. Tapi semua ni dalam bentuk pil kecuali  Vivix, Performance Drinks serta ESP.

Jadi apa yang saya syorkan untuk mereka yang tak suka makan vitamin ni? Ini dia. Cinch Tea.





Cinch Tea mengandungi campuran 3 jenis teh iaitu teh eksotik putih, merah dan teh hijau Matcha.  
Masing-masing memberi manfaat yang tersendiri.

Cinch tea dapat meningkatkan metabolisme dan seterusnya meningkatkan tenaga. Ditambah dengan taurina yang dikaji secara meluas mampu meningkatkan tenaga dan ketahanan badan.

Sesuai untuk mereka yang selalu keletihan, selalu mengantuk, yang nak stay up (pelajar terutamanya), mereka yang selalu memandu jarak jauh, yang nak kuruskan badan dan lain-lain.

Ia juga selamat untuk ibu mengandung. Macam cerita kat bawah ni.


Kalau nak tahu, Cinch Tea ni antara favourite saya. Biasanya saya ambil selepas makan tengah hari (biasanya selalu mengantuk). Dan juga apabila saya perlu stay up.

Kalau mengantuk tu, memang tak jadi nak tidur lah. Terus segar bugar. Bila letak ais, lemon serta madu, lagi best rasanya. 

Mana nak cari penambah tenaga selain daripada kopi yang sedap macam ni? 

Teringin mencuba? Boleh hubungi saya :

Siti Nor Kamilah
SMS/Whatsapp 013-924 3387
Email : ohvitamin@gmail.com

Monday, 23 March 2015

ESP Shaklee Untuk Ibu Mengandung Supaya Bertenaga Macam Supermommy

ESP merupakan protein daripada kacang soya asli non-GMO (Non-Genetically Modified Organism). Ia diiktiraf di seluruh dunia kerana kualiti protein yang tinggi yang pernah dihasilkan.

Kenapa perlu ESP sedangkan hari-hari kita ambil protein (ayam, ikan dan lain-lain)?

ESP menyediakan 9 asid amino perlu yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Jika kekurangan 9 asid amino ini, badan kita tidak dapat menjalankan fungsi dengan baik.

Pengambilan protein sangat kritikal terutamanya untuk ibu hamil. Protein membantu menguatkan rahim. Ibu yang selalu mengalami keguguran kerana masalah rahim yang lemah sangat digalakkan untuk mengambil ESP. 

ESP dapat memberi rasa kenyang yang lebih lama dan juga memberi tenaga segera. Pada peringkat awal kehamilan terutamanya, ibu hamil mengalami morning sickness, loya, munta-muntah, badan lemah, rasa nak tidur je sepanjang masa dan lain-lain masalah.

Pada peringkat ini juga biasanya ibu sukar untuk makan kerana selera makan yang menurun. Rasa lapar tapi tiada makanan yang mampu ditelan walaupun sebelum ini makanan tersebut merupakan makanan kegemaran.

Dengan pengambilan ESP, ia membantu ibu hamil kenyang dan bertenaga bagaikan supermommy. Tidak timbul istilah jemu kerana pengambilan ESP boleh dipelbagaikan dengan macam-macam resepi seperti yang telah saya share sebelum ini.

Selain itu, ia turut membantu dalam masalah rambut gugur. Kerana kekurangan protein adalah salah satu punca rambut gugur.

Protein juga bagus untuk kecantikan dan keanjalan kulit. Untuk kulit wajah, protein mampu mencerahkan, mengurangkan bintik-bintik hitam, jeragat, dan membantu mengurangkan jerawat dan parut jerawat.

Ia juga membantu mengurangkan stretch mark akibat mengandung. Malah, ada ibu yang beranak 5 yang langsung tiada kesan strecth mark dengan pengambilan ESP yang konsisten. Doktor yang merawatnya pun terkejut. Hebatkan?


Pelbagai manfaat yang bakal diperolehi dengan pengambilan ESP. Dari hujung rambut hingga ke hujung kaki. Bukan untuk kehamilan dan bayi dalam kandungan sahaja. All in one lah, bak kata orang.

Ikuti pengalaman ibu hamil yang berpuasa sebulan tanpa sebarang masalah dengan pengambilan ESP ni.



Puasa Semasa Hamil Tak Semestinya Lembik Lunyai. Tengok Betapa Cergas Makcik ni... from iReach HD on Vimeo.


Sempena promosi ESP yang tinggal 5 hari sahaja lagi (berakhir pada 28.3.2015), inilah masanya yang terbaik untuk hadiahkan diri sendiri atau isteri yang sedang hamil dengan hadiah ESP.

Beli 6 percuma 1. Atau beli 2 diskaun 5%. Lepas ni tiada lagi promosi dengan free item macam ni. Disebabkan GST.

Hubungi saya jika ada sebarang pertanyaan dan untuk order:

Siti Nor Kamilah
ID 885322
SMS/Whatsapp 013-924 3387


Saturday, 21 March 2015

Tips Atasi Gastrik di Bulan Puasa

SEMASA SAHUR


1. Lewatkan sahur. 
Sahur adalah wajib jika anda mengalami gastrik. Elakkan bersahur bukan pada waktunya iaitu waktu tengah malam atau awal pagi, sebelum tidur. Di sinilah kepentingan bersahur seperti yang dianjurkan oleh Islam. Mengakhirkan sahur juga termasuk salah satu sunnah Rasulullah. 

Dalam sebuah hadis yang diriwayatkan oleh Abu Darda, Rasulullah bersabda maksudnya: 

“Makan sahurlah pada akhir malam.”

2. Pelbagaikan menu makanan supaya mengandungi semua nutrien penting yang diperlukan iaitu karbohidrat, protein, lemak, vitamin dan fiber supaya bertenaga ketika berpuasa. 

3. Sahur dengan makanan dan bukan setakat minum air sahaja. 

4. Minum segelas susu semasa sahur.

4. Elakkan tidur selepas sahur.


SEMASA BERBUKA PUASA DAN WAKTU SELEPASNYA

1. Berbuka dengan makanan yang ringan terlebih dahulu.
Paling baik, kurma dan diikuti dengan kuih-muih dan sebagainya. Kemudian barulah diikuti dengan makanan berat.

2. Sederhana ketika makan. 

3. Elakkan makanan yang berlemak, berminyak dan pedas kerana ia menjejaskan kelancaran sistem pencernaan. 

4. Elakkan minuman berkafein seperti teh dan kopi.
Ini kerana kafein merangsang saraf dan menyebabkan kalenjar jus gastrik di perut lebih aktif dan mengakibatkan sakit perut. 



Sengsara Gastrik Kronik 10 Tahun Terubat Secara Tak Sengaja? Biar Betul... from iReach HD on Vimeo.

SMS/Whatsapp 013-924 3387 jika berminat untuk mencuba suplemen Shaklee untuk membantu anda kekal cergas ketika berpuasa.  


Cara Atasi Rambut Gugur Yang Kronik

Pernahkah rambut anda gugur dengan banyak atas lantai bilik air lebih-lebih lagi semasa bersyampu? Mesti ia merimaskan, apatah lagi bagi wanita.

Rambut ni kan mahkota wanita. Tak terhad kepada yang tak bertudung, wanita bertudung pun mesti tak suka jika alami masalah rambut gugur yang kronik ni kan?

Wanita ini juga mengalami masalah yang sama sampai kena tegur dengan suami.


Rambut Gugur Merimaskan, Terutama Wanita Bertudung Ini... from iReach HD on Vimeo.

Bila cakap tentang rambut gugur, mesti automatik tergambar di fikiran kita syampu. Memang betul, syampu mungkin dapat memberi penyelesaian kepada masalah rambut gugur, tapi kadang-kadang ia tak mencukupi.

Nak tahu kenapa? Sebab rambut perlukan nutrisi dari dalam. Jadi di samping menggunakan syampu, anda juga kena bekalkan nutrisi kepada rambut.

Antara vitamin Shaklee yang penting untuk rambut gugur ialah :
  • Protein - 97% daripada rambut terbina daripada protein. Jadi tidak hairanlah jika kekurangan protein akan menyebabkan rambut gugur.
  • Zink - Keguguran rambut merupakan simptom utama kekurangan zink. 
  • B Kompleks - Meningkatkan metabolisme kulit kepala, mengurangkan stress.
  • Lecithin - Melembapkan dan menghitamkan rambut
  • Vitamin E - Meningkatkan peredaran kulit kepala

Untuk kegunaan luaran pula, produk Shaklee yang dicadangkan ialah Revitalizing Shampoo dan Replenishing Conditioner. 



Revitalizing Shampoo

Replenishing Conditioner

Dengan gabungan kedua-dua ini : suplemen untuk dalaman dan syampu untuk luaran, pasti ia memberi kesan yang mengkagumkan. Jadi apa lagi jom dapatkan Set Rambut Gugur ini dengan segera. 

Siti Nor Kamilah
ID 885322
SMS/Whatsapp 013-924 3387 


Monday, 16 March 2015

Surirumah Bergaji CEO

Surirumah yang bekerja dari rumah kini tidak asing lagi dalam masyarakat kita. Malah ia telah menjadi trend sekarang.

Ramai wanita yang berjawatan tinggi, bergaji besar tapi meninggalkan semuanya semata-mata untuk duduk di rumah menjaga anak. Dari satu segi mungkin nampak macam rugi tapi kepuasan menjaga anak sendiri tidak ternilai berbanding semua itu.

Walaupun bekerja dari rumah, peluang untuk menjana income tidak pernah terbatas. Lebih-lebih lagi dengan adanya kemudahan internet.

Hanya berbekalkan handphone dengan data internet pun dah boleh mula bisnes dari rumah. Tanpa laptop atau komputer. Asalkan ada kemahuan.

Jangan main-main. Surirumah pun ada yang menjana income melebihi CEO. Untung kan? Dapat jaga anak dan dalam masa yang sama dapat menjana income yang lumayan.

Itulah kehebatan wanita dalam multitasking. Dengan kelebihan ini wanita dapat menjalankan bisnes online di rumah sambil menjaga anak.

Apa kata Puan Lyna tentang kelebihan wanita dalam multitasking ni. Jom saksikan.



Anda teringin nak jadi surirumah bergaji CEO juga? Buat perancangan dari sekarang. Tidak pernah terlewat untuk menggapai impian.

Jika ingin berjaya melalui Shaklee, boleh hubungi saya. Rebut peluang untuk mendapat time freedom dan financial freedom dengan Shaklee.

Siti Nor Kamilah
ID 885322
SMS/Whatsapp 013-924 3387

Kelebihan ESP Shaklee Yang Tiada Pada Produk Soya Jenama Lain

Bila sebut soya mungkin ada yang takut nak ambil lebih-lebih lagi apabila baca banyak artikel di internet tentang keburukan soya. Agenda Yahudi untuk merosakkan umat Islam, boleh menyebabkan kanser, cyst dan macam-macam lagi.

Dan mungkin ramai yang terus percaya tanpa mengetahui tentang fakta sebenar. Sebenarnya terdapat dua jenis soya di pasaran iaitu soya GMO (yang diubah suai secara genetik) dan soya non-GMO (tidak diubah suai secara genetik).

Yang mana satu membahayakan kesihatan manusia? Tentunya soya GMO. Manakala ESP Shaklee pula dihasilkan daripada kacang soya non-GMO yang ditanam secara organik.

Inilah kelebihan ESP Shaklee yang tiada pada produk lain seumpamanya. Setiap 1 tin ESP Shaklee (850 gm) dihasilkan daripada 30 kg kacang soya asli. Banyak kan?

Jadi, jika memang amalkan pengambilan protein soya, cuba check sama ada produk tersebut menggunakan soya GMO atau non-GMO. Dan jika ia terbukti soya GMO, masih belum terlambat untuk bertukar kepada non-GMO soya iaitu ESP Shaklee.

Wednesday, 4 March 2015

Tips Urus Masa Ibu Bekerja dan Surirumah Supaya Hidup Tidak Kelam-kabut

Baru-baru ini saya menghadiri Seminar Supermommy oleh Puan Husna Haron di yang diadakan di Hotel Sumai, Kuala Terengganu. Seminar ini berkenaan pengurusan masa wanita, sesuai untuk sesiapa sahaja terutamanya ibu bekerja yang sibuk dan surirumah yang merasakan hidup mereka sentiasa kelam-kabut.

Saya telah lama follow beliau melalui facebook, emel dan bila mendapat tahu beliau akan mengadakan seminar di Kuala Terengganu, apa lagi. Tentu saya tak akan lepaskan peluang ni.




Akhirnya masa yang dinantikan telah tiba. Alhamdulillah tiada masalah untuk tinggalkan anak saya sebab suami ada untuk mengambil alih tugas itu :)

Sesekali perlu juga tinggalkan seketika tugas di rumah untuk menuntut ilmu dengan tujuan untuk memperbaiki diri. InsyaAllah ia pasti berguna untuk panduan pada masa akan datang.

Kenapa saya hadir seminar ini?

Kalau diikutkan, saya baru ada seorang anak dan tidaklah sesibuk mana. Saya surirumah yang bekerja dari rumah (work at home mom) sahaja. Bukannya wanita berkerjaya di luar. 

Saya hanya menjalankan satu bisnes sahaja, bukannya 3, 4 bisnes. Saya tidak pula memegang jawatan penting dalam mana-mana organisasi atau parti politik hehe.

Jadi saya hanya perlu bahagikan masa untuk keluarga dan bisnes sahaja. Tapi masalahnya, saya sering stress kerana tidak pandai membahagikan masa antara keduanya. Ni baru anak sorang, kalau anak lima tak tahu la macam mana agaknya ye.

Stress bila melihat rumah bersepah tapi pada masa yang sama belum update blog untuk mempromosikan bisnes saya. Sering merasakan tidak cukup masa untuk buat semua benda yang perlu. Nak luangkan masa untuk hobi pun jauh sekali.

Disebabkan itulah saya hadir ke seminar ini dan banyak sekali ilmu yang saya dapat. Yang paling saya suka tentunya berkenaan Law Of Attraction. Saya dapat faham dengan lebih jelas tentang cara untuk aplikasikan Law of Attraction dalam hidup saya.

Alhamdulillah ilmu yang saya dapat dalam Group Jutawan Shaklee dan seminar-seminar Dr Azizan Osman yang pernah saya hadiri sangat berkait rapat dengan apa yang saya pelajari dalam seminar ini. Saya lebih cepat faham. Rupa-rupanya inilah tips yang mentor kami dalam Shaklee selalu tekankan. Apakah tips-nya?

Tips urus masa ibu bekerja dan surirumah supaya hidup tidak kelam-kabut


Ada 2 tips penting yang dikongsikan oleh Puan Husna :

1. Jaga solat. 


Solat sempurna, awal waktu dengan wuduk yang sempurna. Khusyuk, faham maksud bacaan, postur solat yang betul dan perfect. Rajinkan diri menuntut ilmu untuk mendapat solat sempurna.

2. Baca Al-Quran dan terjemahannya.


Bawa Al-Quran terjemahan ke mana-mana sahaja dalam handbag.

Puan Husna menceritakan testimoni daripada seorang wanita yang telah mengamalkan tips ini dengan membaca 1 juzuk Al-Quran setiap hari. Kebetulan masa tu bulan puasa. Amazingly, beliau mengatakan beliau ada masa yang terlebih-lebih sekarang di mana kalau diikutkan logik, memang tak masuk akal. Bagaimana dengan membaca Al-Quran dapat memanjangkan masa kita. 

Sebenarnya panduan yang diberikan oleh Puan Husna sangat simple. Cuma perlu kekuatan untuk istiqamah. Amalkan 2 tips ini secara konsisten dan lihatlah perubahan dalam hidup kita. Insya-
Allah. Selamat beramal.

Siti Nor Kamilah
Shaklee Independent Distributor
SMS/Whatsapp 013-924 3387

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...