Monday, 24 August 2015

Cara Atasi Masalah HB Rendah Semasa Mengandung Supaya Tak Kena Marah dengan Nurse

Hb rendah merupakan masalah utama ibu hamil. Kalau buat check-up kadang-kadang doktor atau nurse marah bila ibu hadapi masalah rendah Hb ni. Betul tak?

Hb rendah atau dikenali sebagai anemia ini berlaku bila Hb kurang daripada 11 g/dl.

Antara tanda-tanda anemia ialah:

- cepat rasa letih
- selalu rasa mengantuk 
- susah nak fokus

Antara bahaya anemia ialah:

- masalah sukar untuk hamil atau kurang subur
- keguguran pada awal kehamilan
- bayi lahir tak cukup bulan
- tingkatkan risiko kematian pada ibu terutamanya ketika bersalin

Cara yang mudah dan berkesan untuk atasi masalah Hb rendah ialah dengan mengambil Vitalea seperti yang dikongsikan ibu dalam video ini.



Vitalea mengandungi iron ataupun zat besi yang sangat penting untuk ibu hamil. Jika kurang, macam-macam risiko yang terpaksa dihadapi oleh ibu dan bayi, seperti yang saya sebutkan di atas.

Untuk kesan yang lebih optimum ibu boleh ambil set hamil lengkap yang mengandungi Vitalea, B kompleks, vitamin c, ostematrix, omega dan juga ESP.

Dapatkan juga diskaun 5% dengan setiap pembelian.

Dan Vitalea bernilai RM 88.75 secara PERCUMA.



Tapi hanya untuk yang cepat bertindak.

Sebelum promosi berakhir.

Hubungi :
Siti Nor Kamilah
Sms/whatsapp 013-924 3387

Friday, 21 August 2015

Kenapa Perlu Ambil Asid Folik Jika Ingin Hamil

Setiap kali saya hadiri Health and Wellness Talk (HWT) pasti banyak ilmu baru yang saya dapat. Kadang-kadang benda ni tak dapat melalui pembacaan sahaja. Selain itu, saya suka slot motivasi yang biasanya disampaikan oleh para Master.

Hari ini nak kongsi ilmu yang saya dapat dalam HWT tempoh hari mengenai asid folik. Rasanya semua orang tahu yang asid folik sangat penting untuk mereka yang ingin hamil. 

Malah ia perlu diambil ketika merancang untuk hamil lagi, bukannya dah tahu pregnant baru ambil. Tapi tahu tak kenapa? 

Asid folik penting untuk penghasilan tiub neural iaitu saluran tempat penghasilan saraf tunjang. Kekurangan asid folik akan menyebabkan kecacatan tiub neural atau dipanggil spina bifida.

Tiub neural terhasil antara hari ke 14 dan ke 28 selepas persenyawaan berlaku. Biasanya masa ni ada ke yang dah tahu dia pregnant? 

Biasanya paling awal pun sebulan atau sebulan setengah baru kita dapat tahu. Saya sendiri pun dulu dapat tahu dah pregnant masa usia kandungan dah 6 minggu. 

Jadi disebabkan inilah wanita yang ingin hamil 'wajib' mengambil asid folik semasa merancang ingin hamil lagi.

Jika dikesan berlaku kecacatan pada bayi ia tidak boleh diubah meskipun dengan menelan sebotol suplemen asid folik setiap hari sampai akhir kehamilan (Ni nutritonist Shaklee la yang cakap). 

Untuk kecacatan pada kepala dan pinggang (bahagian atas tubuh), kebarangkalian untuk hidup sangat rendah. Manakala untuk kecacatan pada bahagian bawah badan, bayi mungkin boleh hidup tapi akan lumpuh.

Jika kekurangan asid folik tidak serius, ia akan menyebabkan sumbing. Bila ini berlaku, untuk kehamilan seterusnya biasanya doktor akan nasihatkan ambil asid folik seawal mungkin.

Sudah pasti setiap ibu ingin melihat bayi yang dikandung sempurna tubuh badan, tiada cacat-cela.

Menurut kajian, pengambilan 400 mcg asid folik boleh mengurangkan risiko spina bifida sebanyak 40%. Manakala pengambilan 1000 mcg boleh mengurangkan risiko sebanyak 50%.



Kesimpulannya pemakanan yang seimbang diikuti dengan pengambilan suplemen sangat penting untuk memastikan bayi yang bakal lahir bukan sahaja sihat malah sempurna anggota badan.

Jika mempunyai sebarang pertanyaan mengenai set hamil Shaklee hubungi:
Siti Nor Kamilah
Sms/whatsapp 013-924 3387

Wednesday, 12 August 2015

Time freedom dan financial freedom dengan Shaklee

Alhamdulillah syukur sangat sebab 'terjebak' dengan Shaklee. 

MLM Shaklee bukan macam typical MLM. Yang sering digembar-gemburkan oleh sesetengah orang :
-  Modal berpuluh ribu - sampai terpaksa buat loan bank.

-  Paksa orang join ahli.
-  Paksa orang beli barang
- Kumpul stok produk banyak-banyak. Last last simpan bawah katil. Atau jual di bawah harga ahli.
-  Meeting larut malam.
-  Tayang kereta mewah untuk tarik prospek.


Dan banyak lagi ciri-ciri typical MLM. Distributor Shaklee yang sebenar takde pun ciri-ciri yang disebutkan kat atas tu.

Untuk mula bisnes dengan Shaklee hanya RM 69 diperlukan.
Tak perlu simpan stok - malah hanya order apabila terima bayaran daripada customer. Tak perlu dahulukan duit kita pun.

Meeting sampai tengah malam lagila tak pernah. Sebab bisnes Shaklee ni rata-ratanya dijalankan secara online. 

Jadi hanya berhubung melalui media sosial sahaja - fb, whatsapp, telegram dan sebagainya. Langsung tak nak keluar rumah pun takpe.

Dan peluang yang ditawarkan oleh Shaklee adalah limitless. Sama ada dari segi income, percutian dan sebagainya.

Saya suka tengok master Shaklee yang kerja dia asyik travel je. Travel oversea pulak tu. Dah jadi macam kerja utama.

Bila income dah berkepuk-kepuk (dah dapat financial freedom), kita boleh lakukan apa sahaja yang kita sukai tanpa perlu fikir pasal duit lagi.

Dan yang paling penting, selain financial freedom, time freedom pun boleh dapat jika buat Shaklee sungguh-sungguh.

Kalau nak tahu, antara faktor pendorong saya untuk join Shaklee ialah time freedom.

Macam yang saya sebut kat atas tu. Saya suka bila dapat urus masa sendiri tanpa perlu terikat dengan jadual kerja pejabat 8 pagi-5 petang.


Saya nak ada masa yang banyak untuk family terutamanya anak-anak. Nak pergi bercuti anytime, takde masalah bila kita bekerja sendiri.

Tak perlu approval boss lagi.

Time freedom dah dapat. Jadi sekarang on the way untuk dapatkan financial freedom. Ya tak mustahil. 

Saya yakin dan saya percaya saya mampu mencapainya dalam masa kurang 5 tahun dengan Shaklee. Insya Allah. 

Jika anda mempunyai impian untuk mendapat time and financial freedom, usah ragu-ragu untuk join kami.

sms/whatsapp 013-924 3387


Wednesday, 5 August 2015

Kehamilan Yang Sihat Pada Usia 40-an

Dalam Health and Wellness Talk di Cawangan Shaklee Kota Bharu tempoh hari, saya sangat tertarik mendengar perkongsian Master Sharifah Hanipah yang telah pun mengamalkan suplemen Shaklee selama 19 tahun.

Bermula ketika anak beliau yang ke 4 baru berusia 4 bulan. Kemudian, ketika mengandungkan anak ke 5 dalam usia 40-an, beliau mula mengambil suplemen Shaklee sepenuhnya (set hamil).

Semasa hamil 5 bulan beliau kerap travel oversea untuk free trip Shaklee. Walaupun perjalanan menaiki kapal terbang mengambil masa yang lama, Alhamdulillah beliau langsung tak mengalami cramp atau sakit pinggang seperti yang biasa dialami jika travel.

Selain itu, beliau juga tidak mengalami masalah-masalah lain yang biasa berlaku kepada ibu hamil seperti bengkak kaki.

Malah beliau rasa lebih sihat dan lebih aktif untuk kehamilan di usia 40-an ini berbanding kehamilan sebelumnya di usia 20-an dengan pengambilan suplemen Shaklee.

Semasa berpantang, beliau langsung tidak mengambil jamu, makjun, akar kayu dan lain-lain. Cukup dengan pengambilan alfalfa sahaja.

Cuma pengambilan alfalfa semasa pantang hendaklah ditingkatkan berbanding pengambilan biasa iaitu dari 10 biji sehari kepada 20 hingga 30 biji sehari.

Dan Alhamdulillah juga beliau rasakan berpantang dengan Shaklee sangat best berbanding sebelumnya berpantang dengan mengambil akar kayu dan sebagainya.

Jika anda sedang hamil dan ingin rasai sendiri perbezaan dengan suplemen Shaklee, boleh ambil Healthy Pre Natal Set.




Dan jika sedang mengandung dan ingin berpantang dengan Shaklee, anda boleh ambil Healthy Postnatal Set.


 






Istimewanya, dengan pembelian salah satu set ini, anda mendapat penjimatan sehingga 5%.


Selain itu, anda layak mendapat sebotol Vitalea yang berharga RM 88.75 secara PERCUMA.

Tetapi tawaran ini terhad sehingga Oktober 2015 sahaja.

Jika berminat dengan tawaran ini, boleh hubungi saya melalui sms atau whatsapp 013-924 3387 (Siti Nor Kamilah).


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...