Tuesday, 23 July 2013

Cara Makan Vitamin Shaklee Yang Wajib Diketahui

Apa yang saya pelajari setelah melibatkan diri selama setahun dalam Shaklee ialah tentang kepentingan mengambil vitamin dengan cara yang betul. Setiap pengedar Shaklee akan memberi jadual pengambilan vitamin mengikut kesesuaian customer tersebut. Sementelah pula setiap orang tidak mengambil vitamin yang sama, tidak mempunyai tahap kesihatan yang sama dan lain-lain lagi.

Ada yang susah nak makan vitamin pada waktu kerja. Jadi boleh ambil pada waktu pagi atau malam sahaja, ketika berada di rumah. Ada pula yang rasa mengantuk jika mengambil B Kompleks pada waktu pagi, maka disarankan pengambilan selepas makan tengah hari (lunch). Ada juga yang suka ambil semua serentak, sebab takut lupa. Semua boleh dan ianya fleksibel. Cuma ada beberapa 'basic rules' tentang ini. Di sini dikongsikan cara makan vitamin Shaklee yang wajib diketahui.   




SELEPAS SARAPAN

Vitamin yang disarankan diambil pada waktu pagi ialah vitamin yang berfungsi untuk membekal tenaga iaitu :
Vitalea
B Kompleks
Vitamin C
ESP / Cinch / Meal Shakes 


SELEPAS MAKAN TENGAH HARI 

Kebiasaannya kita akan mengambil makanan berat pada waktu ini iaitu nasi dan lauk-pauk. Jadi pengambilan makanan yang berminyak akan membantu penyerapan vitamin larut lemak iaitu Vitamin A, D, E dan K. Sangat sesuai diambil :
Lecithin
Omega
Vitamin E
GLA (GLA tidak digalakkan diambil bersama vitamin E. Jika ambil kedua-duanya, ambil GLA selepas makan tengah hari dan Vitamin E selepas makan malam atau sebaliknya)


SELEPAS MAKAN MALAM 

Lecithin
Alfalfa 
Zink (Perlu diambil setiap hari hanya jika mengalami masalah keguguran rambut yang serius)


SEBELUM TIDUR

Ostematrix
ESP (Terutama untuk ibu menyusu)
Herblax (2 kali seminggu sahaja)

 
Tambahan :
1. Nutriferon - seminggu satu sachet sahaja kecuali ketika rasa nak demam atau demam, boleh diambil setiap hari.
2. Vivix - selepas makan

 
PENTING 
Vitalea tidak boleh diambil bersama Ostematrix atau susu
Vitamin E dan GLA tidak boleh diambil bersama Alfalfa
Pastikan pengambilan air masak mencukupi - 2 hingga 3 liter sehari

* Tidak semua vitamin disenaraikan di sini. Untuk jadual yang lengkap sila hubungi pengedar anda.

Shaklee Independent Distributor 
ID 885322
SMS/Telefon : 013-924 3387
E-mail : ohvitamin@gmail.com
Facebook : Siti Nor Kamilah

Saturday, 20 July 2013

Testimoni : Chicken Pox Sembuh Dalam Masa Seminggu Sahaja

Testimoni yang terbaru ini diambil daripada FB Master Zura. Amazing. Sebab chicken pox boleh sembuh dalam masa seminggu sahaja. Masa saya kena dulu rasanya lebih daripada 2 minggu ambil masa nak sembuh. Dengan rasa gatal lagi. Memang tak selesa. Parut kat muka pun masih ada sampai sekarang.     


  




Ok jangan senak pasal ESP..!! Meh nak share testimoni syok sendiri.. hahahaa.. ermm saya paling gerun dengar perkataan chickenpox.. serius sangat-sangat takut.. lagi pulak tak pernah kena dari kecil.. sebelum ni rasa selamat je..

Tapi rupanya panas tak sampai ke petang.. hujan di tengah hari.. ohh seram sejuk sedih semua ada laa.. ditambah pula saya di awal mengandung.. ada yang advice suruh gugurkan baby.. oh no..!!

Nak dijadikan cerita.. memang teruk gila chickenpox itu menyerang.. sampai rasa agaknya orang kene AIDS macam ni ke.. hahahaa.. tapi mujur saya ada SHAKLEE.. ini bukan overclaim ok.. ni pengalaman saya.. dengan SHAKLEE saya kembali suci hanya dalam tempoh seminggu.. sampai ada yang tak percaya betul ke kene chickenpox..

Apa yang saya ambil..?? Memula risau sangat.. sebab nak makan vit e tak boleh.. gla lagi laa harapan kan.. so saya konsisten dengan Nutriferon, bcomplex, vit c, ESP tentunya.. N paling utama.. hari2 mandi dengan BASIC H dan NUTRIWHITE. Dua ni jadi sabun mandi saya sepanjang diserang oleh ayam nie..!! N hasilnya.. dalam masa lebih kurang seminggu.. sangat amazing..!!


Ini pula cara wanita ini menghilangkan parut chicken pox nya.


Ubat Chicken Pox Dewasa Sampai Dia Jadi Miss Universe Semula from iReach HD on Vimeo.
 

Siti Nor Kamilah

Shaklee Independent Distributor 
ID 885322
SMS/Telefon : 013-924 3387
E-mail : ohvitamin@gmail.com
Facebook : Siti Nor Kamilah



Friday, 19 July 2013

Diari WAHM-to-be

Hari Jumaat merupakan hari yang paling ditunggu. Walaupun panjang berjela To Do List (basuh baju, sidai baju, masak, kemas rumah, and so on), tapi saya tetap happy asalkan berada di rumah. Memang tak boleh tipu diri sendiri. Saya tak berapa happy bila berada  di tempat kerja. 

Saya sangat jealous bila tahu seorang demi seorang Shaklee Independent Distributor yang lain berhenti kerja dan menjadi surirumah sepenuh masa (Work At Home Mom). Ada yang dah mencapai 5 angka sebulan. Oh sangat jealous! Tapi dalam masa yang sama mereka menjadi inspirasi buat saya untuk melipatgandakan usaha demi mengejar cita-cita saya sebagai surirumah aka WAHM. Mungkin ada yang pelik. Buat apa nak jadi surirumah. Kan baik kerja. Ijazah yang ada rugi je. Sebenarnya memiliki ijazah bukan satu jaminan. Jawatan yang saya sandang sekarang pun atas tiket SPM sahaja.

Hampir semua rakan-rakan yang lain meluahkan rasa bosan duduk di rumah sepanjang tempoh mereka berpantang 2 atau 3 bulan. Bagi saya pula, tiada istilah 'bosan' bila berada di rumah. I love being at home.










Thursday, 18 July 2013

Panduan Berpuasa Ketika Hamil

Hari ni merupakan hari ke 9 Ramadhan. Ramai mommies kat luar sana tu mengandung tapi dapat menjalankan ibadah puasa dengan sempurna. Tahniah mommies! Namun tak kurang juga yang tak mampu untuk berpuasa kerana pelbagai masalah seperti 'morning sickness' yang teruk, dehidrasi yang keterlaluan serta keletihan yang melampau. 

Menurut pakar perubatan Dr Zubaidi bin Hj Ahmad, terdapat perbezaan pendapat antara pakar perubatan mengenai keharusan wanita hamil meneruskan ibadah puasa atau pun meninggalkannya sepanjang kehamilan. Tiada suatu pendapat yang seragam dan hukum wanita hamil yang berpuasa juga berbeza bagi setiap orang. 

Hanya mereka sendiri yang mengetahui kekuatan diri mereka untuk berpuasa. Sebagai muslim tentunya kita ingin merebut peluang untuk melaksanakan sebaik mungkin ibadah puasa lebih-lebih lagi di bulan yang penuh keberkatan ini. Namun janganlah sampai mensia-siakan kemudahan yang Allah berikan kepada wanita yang hamil. Di sini dikongsikan panduan berpuasa ketika hamil.


Hukum berpuasa bagi wanita hamil   

Kebanyakan ulama berpendapat bahawa tidak boleh berpuasa jika si ibu khuatirkan keselamatan bayi dan kesihatan mereka kerana tidak makan dan minum.

Ini bertepatan dengan firman Allah :

"Dan janganlah kamu membunuh diri kamu"(An-Nisa' 4:29)

"Dan jangan kamu mencampakkan diri ke dalam kebinasaan" (Al-Baqarah 2:195)

Terdapat dua hukum dalam keadaan ini. Hukum pertama ialah wanita hamil yang bimbang tentang kesihatan dan keselamatan dirinya ketika berpuasa. Ulama bersependapat bahawa wanita yang hamil dan bimbang akan kesihatan dirinya, maka mereka hanya wajib menggantikan puasa sahaja dan tidak harus membayar fidyah kerana dalam keadaan ini wanita hamil itu sakit dan dalam bahaya.

Hukum kedua ialah wanita hamil yang sihat tetapi bimbang keselamatan dan kesihatan bayi di dalam rahimnya. Dalam hal ini ulama memberikan pendapat dibolehkan berbuka puasa tetapi beliau harus menggantikannya di hari lain dan harus membayar fidyah. 

"Barang siapa yang uzur (tidak boleh berpuasa), maka hendaklah membayar fidyah dengan memberikan makan pada orang miskin.." (Al-Baqarah 2:184)

Dalm fatwa al-Shaykh Ibn Baaz (lihat juga al-Mawsoo'ah al-Fiqhiyyah, 16/272) memberitahu adalah wajib bagi wanita untuk berbuka puasa jika puasanya mendatangkan kemudharatan dirinya atau bayinya, dengan syarat ia dinasihat oleh doktor Muslim yang baik.


Keadaan yang membolehkan wanita hamil berbuka puasa
 
Wanita hamil boleh berbuka puasa jika mengalami tanda-tanda seperti berikut :
  • Rasa pening, lemah, pitam atau penat walaupun teleh berehat selama 30 mint hingga sejam. 
  • Rasa loya dan mula muntah sehinggakan tiada cara lain selain memakan ubat penahan muntah.  
  • Rasa sangat haus, warna air kencing menjadi keruh dan baunya sangat hancing, menandakan fenomena dehidrasi. Apabila dehidrasi berlaku, wanita hamil akan berasa lemah dan membahayakan diri dan bayinya. Beliau haruslah berbuka jika perlu meminum air atau dimasukkan air saline ke dalam saluran darahnya secara intravenous.  
  • Jika umur kehamilan melebihi 20 minggu dan bilangan pergerakan bayi dalam rahim menjadi kurang daripada 10 kali pergerakan. Kebiasaanya bayi akan bergerak selepas ibunya makan kerana pada masa itu bayi dalam rahim mendapat nutrisi yang dibekalkan. Kekurangan pergerakan bayi menunjukkan bayi itu memerlukan nutrien dan berada dalam keadaan yang bahaya. Adakalanya apabila wanita itu berbuka puasa, pergerakan bayi dapat dirasai semula.
  • Rasa sakit perut memulas-mulas seperti mahu melahirkan. Ini mungkin tanda kelahiran pramatang. Dengan makan dan minum, nutrien dapat diberikan kepada bayi dan proses kelahiran pramatang dapat dielakkan.
  • Wanita hamil tidak mengalami pertambahan berat badan atau mengalami kekurangan berat badan. Ini bermakna tenaga dan nutrien yang disimpan semakin berkurangan yang sepatutnya disimpan secukupnya untuk proses kelahiran nanti.
  • Mengalami sakit kepala atau demam yang mana harus memakan ubat bagi menyembuhkan kesakitan dan demamnya. 

Selain itu, seseorang wanita yang mempunyai komplikasi kesihatan seperti berikut juga dilarang untuk berpuasa :
  • Diabetes melitus
  • Penyakit buah pinggang
  • Penyakit hati (liver) yang tidak berfungsi
  • Penyakit bronchial asthma yang kuat
  • Penyakit tekanan darah tinggi yang tidak terkawal
  • Kehamilan kembar
  • Mengalami risiko kelahiran pramatang
  • Oligohidramnios (air mentuban yang sedikit)
  • Pendarahan semasa hamil
  • Masalah-masalah lain berkaitan kehamilan yang serius

Tips pemakanan ketika sahur
  • Minum air yang banyak bagi mengurangkan dehidrasi yang membahayakan bayi. Tambahkan dengan pengambilan segelas susu.
  • Elakkan makanan yang bergula yang boleh menyebabkan paras gula tinggi secara mendadak, kerana apabila insulin dikeluarkan ia akan menyebabkan paras gula menjadi rendah, dan akan rasa mengantuk. Selain itu ia hanya memberikan tenaga yang cepat tetapi hanya sebentar sahaja.
  • Makan makanan seperti kurma dan kekacang. Makanan seperti ini akan memberikan  
    tenaga berterusan walaupun telah beberapa jam telah berpuasa.
  • Makan makanan yang banyak protein - daging dan telur untuk pembesaran fizikal bayi.
  • Banyakkan pengambilan sayur-sayuran dan serat.
  • Elakkan meminum teh semasa sahur kerana ia boleh menyebabkan anda ternyahhidrat.
  • Lewatkan waktu sahur. Sahur adalah sangat penting bagi wanita hamil. Elakkan makan lewat malam sebagai bersahur tetapi sebaliknya bangun pada waktu sahur. 

Akhir sekali, saya nak share pengalaman seorang ibu yang mengalami masalah keletihan semasa puasa dan apa yang beliau lakukan untuk mengatasi masalah tersebut sehingga berjaya puasa 30 hari.


Puasa Semasa Hamil Tak Semestinya Lembik Lunyai. Tengok Betapa Cergas Makcik ni... from iReach HD on Vimeo.

Rujukan :
drzubaidi.com 
babycenter.com
utusan.com
bidanku.com




Siti Nor Kamilah

Shaklee Independent Distributor 
ID 885322
SMS/Telefon : 013-924 3387
E-mail : ohvitamin@gmail.com
Facebook : Siti Nor Kamilah





Tuesday, 16 July 2013

Salam 7 Ramadhan : Alhamdulillah

Alhamdulillah segala puji bagi Allah atas segala nikmat-Nya. Dah masuk hari ke 7 kita berpuasa. Sekejap je masa berlalu. Rasa tak banyak amal pun dapat dilakukan dalam masa 1 minggu ni. Apapun Alhamdulillah kerana dapat menjalankan ibadah puasa tahun ini dengan lebih baik berbanding tahun-tahun sebelumnya. 

Suka sangat kerana dapat berpuasa dengan lebih bertenaga, kurang rasa letih berbanding bertahun-tahun dulu. Masalah yang saya hadapi sekian lama. Seperti yang saya ceritakan dalam entry ini, Performance Drinks sangat-sangat membantu saya lebih energetik dan kurang rasa haus. Kadang-kadang ambil Set Berpuasa. Tapi bukan tiap-tiap hari la. Rasa lebih seronok berpuasa pada tahun ini. Alhamdulillah 'ala kulli hal.




Siti Nor Kamilah

Shaklee Independent Distributor 
ID 885322
SMS/Telefon : 013-924 3387
E-mail : ohvitamin@gmail.com
Facebook : Siti Nor Kamilah

Monday, 15 July 2013

Resepi ESP Shaklee

Saya pasti ramai penggemar ESP tercari-cari resepi baru untuk dicuba. Sebenarnya tiada masalah untuk cuba resepi apa pun. Yang penting resepi ESP Shaklee tersebut mestilah mengikut panduan asas seperti yang saya coretkan dalam entry ini. Di sini dikongsikan resepi ESP yang lazat dan sangat mudah untuk disediakan. Anda suka yang mana satu?

1. ESP Cremo Strawberry Lassi

2 sudu makan ESP
3 biskut Cremo yang dihancurkan
1 gelas Lassi berperisa Strawberry
1/3 cawan air

- Shake kuat kuat. Sedia untuk diminum! 
- Pastikan Lassi dan air dalam keadaan sejuk untuk rasa yang segar 


2. ESP & Performance Drinks Manggo Nata de Coco

2 sudu makan ESP
1 sudu makan Performance Drink
1 gelas jus Mangga Peel Fresh
1/3 cawan air
3 sudu makan Nata de Coco

- Shake kuat-kuat.
- Mangga kalau nak blend sendiri lagi terbaik. 


3. ESP & Performance Drinks Kurma Ice Blended

2 sudu makan ESP
1 sudu makan Performance Drink
3 biji kurma dibuang biji
1 cawan susu
1/2 cawan air
1/2 gelas ais

- Blend sampai hancur
- Kalau nak rasa creamy, tak perlu bubuh air 


4. ESP & Performance Drinks Walnut Chocolate Ice Blended 

2 sudu makan ESP
1 sudu makan Performance Drink
2 sudu walnut yang dibakar
1 1/2 cawan susu
1/2 gelas ais

- Blend sampai hancur
- Kalau nk tukar dengan badam, kacang tanah, pistachio pun boleh

5. ESP VICO Shake with Mixed Nuts

2 sudu makan ESP
2 sudu makan Vico
1 sudu badam dibakar dan dihancurkan
1 sudu kacang hazelnut dibakar dan dihancurkan
1/2 sudu walnut dibakar dan dihancurkan
1 cawan susu

- Shake kuat-kuat

6. ESP & Performance Drinks Banana with Vanilla Ice Cream

2 sudu makan ESP
1 sudu makan Performance Drink
1 biji pisang yang dah masak
1 cawan susu
2 sudu makan Vanilla Ice Cream
1/2 gelas ais

-Blend sampai hancur




Terima kasih kepada Salwa yang berkongsi resepi ini. Selamat mencuba!

Kredit : salwasaleh.com

Siti Nor Kamilah

Shaklee Independent Distributor 
ID 885322
SMS/Telefon : 013-924 3387
E-mail : ohvitamin@gmail.com
Facebook : Siti Nor Kamilah

Saturday, 13 July 2013

Cara Makan Vitamin Shaklee Pada Bulan Puasa

Eksklusif untuk anda. Jadual pengambilan vitamin pada bulan puasa. Jika membuat pembelian dengan saya dan masih ragu-ragu dengan jadual pengambilan vitamin semasa puasa, boleh hubungi saya dengan segera.





Siti Nor Kamilah

Shaklee Independent Distributor 
ID 885322
SMS/Telefon : 013-924 3387
E-mail : ohvitamin@gmail.com
Facebook : Siti Nor Kamilah


Tips Untuk Hilangkan Rasa Mengantuk

Apa yang anda buat jika rasa mengantuk tapi tak boleh nak tidur sebab tengah kerja, tengah belajar atau tengah memandu. Rasanya mesti ramai yang jawab minum kopi kan? Itulah kebiasaannya. Bagi saya pula, minum kopi atau minum Cinch Tea. Rupa-rupanya kalau nak tahu ada doa untuk hilangkan rasa mengantuk ni. Tips untuk hilangkan rasa mengantuk ini saya dapat daripada sini. Sebelum ini tak pernah tahu pun ada doa khusus untuk ini. Dapat satu ilmu baru hari ini. Alhamdulillah :D




Doa ini terdapat dalam surah Yasin, Ayat 255. Sepotong ayat Al-Quran tersebut ialah :




Maksudnya : “(Dia - Allah) tidak mengantuk dan tidak tidur”


Semoga bermanfaat untuk semua.  


Ubat Tahan Mengantuk Tanpa Dadah: Cergas Sokmo! from iReach HD on Vimeo.


Siti Nor Kamilah

Shaklee Independent Distributor 
ID 885322
SMS/Telefon : 013-924 3387
E-mail : ohvitamin@gmail.com
Facebook : Siti Nor Kamilah

Wednesday, 10 July 2013

Perlukah Vitamin Dan Suplemen Untuk Bulan Puasa?

Bercakap tentang vitamin dan suplemen untuk bulan puasa, sebenarnya ada macam-macam jenis vitamin yang sesuai untuk diamalkan. Mungkin ada yang serasi dengan sesetengah vitamin, maka vitamin itulah yang menjadi pilihan. Contohnya Vitalea, Omega, ESP, Performance Drinks dan Meal Shakes. 

Perlukah Vitamin Dan Suplemen Untuk Bulan Puasa?

Macam saya sendiri, Performance Drinks merupakan 'favourite' saya ketika berpuasa. Rasa macam tak sah kalau takde yang tu. Perlu ke ambil suplemen untuk bulan puasa ni? Mungkin bagi sesetengah orang, tidak perlu mengamalkan sebarang suplemen kerana tidak mempunyai sebarang masalah seperti keletihan, dehidrasi dan sebagainya. Namun pada saya, pengambilan suplemen sangat penting untuk membantu kekal cergas dan energetik ketika berpuasa.

Apakah Suplemen Yang Sesuai Untuk Bulan Puasa?


Set yang paling laris ketika bulan puasa ialah Set Mighty 3 Gems. Ia terdiri daripada ESP, Meal Shakes dan Performance Drinks.


- Sumber protein soya terbaik (daripada soya non-GMO).
- Rendah lemak dan bebas laktosa dan kolesterol.
- Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten.
- Sangat sesuai untuk wanita hamil yang mengalami alahan atau kurang selera makan

- Sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan. 
- Merupakan sarapan segera yang berkhasiat, lazat dan sangat mudah disediakan.

- Campuran Elektrolit OPTI-LTYE™ proprietari dengan campuran unik karbohidrat dapat memberikan tenaga segera dan berkekalan bagi menyokong hidrasi optimum.
-  Mengurangkan rasa haus ketika berpuasa

Set Mighty 3 Gems sesuai untuk semua peringkat umur dari kanak-kanak sehinggalah dewasa. Ia juga sesuai untuk wanita hamil, wanita menyusu, mereka yang kurang selera makan ketika bersahur, mereka yang selalu mengalami keletihan dan lesu ketika berpuasa, mereka yang melakukan kerja berat seperti buruh, kanak-kanak yang baru belajar berpuasa dan juga warga emas. 


Atau hubungi saya untuk sebarang pertanyaan tentang produk : 

Siti Nor Kamilah

Shaklee Independent Distributor 
ID 885322
Call/SMS/Whatsapp : 013-924 3387


Saturday, 6 July 2013

Hilangkan 'Eyebag' Dengan Kolagen : Testimoni


Hubungi :
Siti Nor Kamilah

Shaklee Independent Distributor 
ID 885322
SMS/Telefon : 013-924 3387
E-mail : ohvitamin@gmail.com
Facebook : Siti Nor Kamilah

Testimoni Kulit Cantik 'Glowing' Dengan ESP, Vitamin C dan Vitamin E



Siti Nor Kamilah

Shaklee Independent Distributor 
ID 885322
SMS/Telefon : 013-924 3387
E-mail : ohvitamin@gmail.com
Facebook : Siti Nor Kamilah

Friday, 5 July 2013

Vitamin Bulan Puasa Untuk Elak Letih Berpuasa

Diam tak diam dah nak masuk bulan puasa rupanya. Tak sampai seminggu lagi. Pasti ramai yang mencari suplemen atau vitamin bulan puasa untuk elak letih ketika berpuasa.

Dulu saya selalu mengalami masalah keletihan yang kronik ketika berpuasa. Sangat 'jealous' dengan orang lain yang nampak ceria dan bertenaga je semasa puasa. 

Nak masuk waktu petang mesti dah tak larat nak buat apa-apa. Rasa nak baring je. Tapi mana boleh kan? Balik kerja, nak masak lagi. 

Saya dah cuba macam-macam untuk atasi masalah saya ni. Termasuklah makan madu, tapi mungkin tak berkesan untuk saya. 

Selepas terbaca tentang Performance Drinks ni dalam salah satu blog, saya ambil keputusan untuk mencuba. Alhamdulillah, it works! 

Antara kesan positif yang saya dapat rasa : 

- Rasa lebih segar, energetik walaupun dah masuk waktu petang. Biasanya tengah hari tu dah rasa 'flat' sangat. 
- Dapat minum air masak dengan banyak berbanding biasa. Saya kurang suka minum air masak, jadi ketika sahur memang tak sampai segelas pun minum air masak. Dengan adanya Performance Drinks ni, Alhamdulillah dapat minum air dengan banyak kerana rasanya yang sedap. Sebelum ni oleh sebab kurang minum air, selalu rasa dahaga yang amat sangat menjelang waktu petang. Kadang-kadang tu rasa macam nak pengsan. Jadi jika anda menghadapi masalah untuk minum air masak, sangat sesuai minum Performance Drinks, walaupun bukan dalam bulan puasa.
- Tubuh badan rasa lebih sejuk. Yang ni saya tak pandai nak 'explain'. Cuba sendiri baru  tahu. Memang berbeza berbanding minum air masak biasa. 
 



Performance Drinks juga sangat sesuai untuk wanita hamil, menyusu dan juga kanak-kanak terutamanya yang baru belajar puasa. 



Puasa Semasa Hamil Tak Semestinya Lembik Lunyai. Tengok Betapa Cergas Makcik ni... from iReach HD on Vimeo.


Ia membantu mengelak hidrasi dan tiada masalah lagi untuk berpuasa penuh bagi kanak-kanak. Pendek kata, ia sesuai untuk seisi keluarga.

Ia merupakan suplemen yang paling minimum perlu diambil, terutamanya jika mengalami kekangan bajet. Cara penyediaannya juga sangat mudah. Cuma campurkan dalam air dan kacau. Untuk set yang lengkap pula, boleh ambil Set Mighty 3 Gems.

Berminat nak cuba? Hubungi saya segera: 

Siti Nor Kamilah

Shaklee Independent Distributor 
ID 885322
SMS/Telefon : 013-924 3387
E-mail : ohvitamin@gmail.com
Facebook : Siti Nor Kamilah


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...