Thursday, 17 July 2014

eSell Shaklee : Beli Produk Secara Online

Baru-baru ini Shaklee Malaysia telah melancarkan sistem online shopping untuk pengguna-penggunanya iaitu eSell. eSell Shaklee ni bolehla diibaratkan macam Zalora, Lazada (to name a few). Sebelum ini, untuk membeli produk Shaklee, pengguna boleh mendapatkannya daripada pengedar Shaklee ataupun pergi sendiri ke cawangan Shaklee di seluruh negara.

Kalau yang tinggal sebelah cawangan Shaklee ok la kan? Takde masalah. Tapi yang tinggal jauh agak sukar nak dapatkan produk Shaklee. Nak tak nak memang kena beli melalui pengedar Shaklee.

Dengan adanya sistem eSell ini, pengguna tidak perlu lagi sms, whatsapp, atau call pengedar Shaklee. Apa yang perlu dibuat hanyalah klik. Semuanya di hujung jari anda. Best kan?

Selain itu, eSell membolehkan pengguna Shaklee membeli secara online walaupun bukan ahli Shaklee. 


cara order menggunakan esell shaklee
eSell Shaklee


Sebelum tu, ada syarat-syarat tak nak buat pembelian melalui eSell ni?

Syarat-syarat Menggunakan eSell


1. Pengguna mestilah memilik kad kredit atau kad debit (Visa atau Master Card). Mana-mana bank pun boleh. Bagi yang tiada kedua-duanya, boleh order dengan menghubungi saya

2. Pembelian hanya sah untuk Malaysia sahaja. Oversea setakat ni belum available lagi. 

Jika anda memenuhi kriteria di atas, maka anda bolehlah shopping online esell dengan senang hati :)

Walaupun saya pengedar, saya sendiri sangat teruja dengan sistem esell ni. Kenapa? Sebab ia sangat memudahkan pelanggan saya!

Saya akan kongsikan langkah demi langkah untuk membuat pembelian melalui eSell.

Cara-cara Membuat Order Menggunakan eSell Shaklee


Langkah 1

Mula-mula, pilih produk yang anda nak order. Sebagai contoh anda nak order Cinch Shake melalui link ini. Order Cinch.  Di bawah ini contoh link dalam blog.






Ini pula contoh link dalam Facebook.






Langkah 2





Langkah 3





Langkah 4




Langkah 5




Langkah 6





Langkah 7





Senang je kan? Tak sampai 10 minit pun. Dengan eSell anda boleh beli produk Shaklee secara online dengan mudah.

Klik klik order dan tunggu je produk sampai di rumah anda. Macam ni, tiap-tiap hari shopping pun boleh :)

Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan, boleh ajukan persoalan anda. Hubungi saya :

Siti Nor Kamilah
ID Shaklee 885322
SMS/Whatsapp/Call 013-924 3387
Call 09-690 3059.


Tuesday, 8 July 2014

Testimoni Berpuasa dengan Cinch Shake Shaklee : Hilang 3 Kg

Pagi semalam saya terlewat bangun sahur. Dah pukul 5.39 am baru terjaga.. Subuh pula pukul 5.43 am. Dalam mode terkejut tu terus fikir "aku kena cepat & kenyang nih.. Kalau tak, susu badan mesti down.."

So, apa saya buat? Saya ambil sesudu Cinch Shake Cafe Latte ni, campur dengan 250 ml susu kotak Dutch Lady perisa chocolate. Shake shake shake pastu terus minum. Pastu telan sebiji B Complex & sebiji Omega Guard dengan secawan air masak.. Fuhhh, selamat sahur..

Dan yg paling magiknya, saya tak lapar hingga ke petang tau.. Susu badan pun saya pam macam biasa di ofis.. Balik keje, saya susukan (DF) pulak anak saya Iman yg setahun lebih tu.. Alhamdulillah...

So, siapa nak puasa 6 sunat Aidilfitri nanti sambil diet? Jom tiru menu sahur ni!

Pssst: saya dh turun 3 kg tau puasa ni dengan Cinch Shake Cafe Latte ni... 



Atau hubungi saya :

Siti Nor Kamilah 
ID Shaklee 885322
Call/SMS/Whatsapp : 013-924 3387

Diet Dalam Bulan Puasa Dengan Cinch Shake Shaklee

Ramai ambil kesempatan untuk diet ataupun perkataan yang lebih tepat - kurangkan berat badan dalam bulan puasa. Saya pun tak ketinggalan. Cara saya, dengan Cinch Shake Shaklee. Sebelum ni, bulan puasa pun jarang berat badan saya turun. Jadi kali ni saya decide untuk try Cinch Shake Shaklee untuk diet.

Hari ni third day bersahur dengan Cinch ShakeGreat! Biasanya kena makan nasi atau paling kurang pun makan roti. Rupa-rupanya kenyang jugak walaupun ambil cinch dan kurma je. Kenyang sampai la waktu berbuka.

Diet Dalam Bulan Puasa Dengan Cinch Shake Shaklee


Menurut nutritionist Shaklee, Cinch Shake diambil sebagai pengganti makanan, contohnya nasi atau hidangan berat yang lain. Jadi jangan la pula makan nasi lepas ambil Cinch Shake ni. Tu bukan diet namanya.

Cinch Shake ni protein, daripada non-gmo soya. Sebab tu ia mengenyangkan. Lepas ambil Cinch Shake, elakkan ambil protein seperti ayam dan daging. Sebaliknya, ambil bijirin, sayur-sayuran atau buah-buahan. 


Cara Ambil Cinch Shake Dalam Bulan Puasa


Cara saya, ambil Cinch Shake semasa sahur. Dan beberapa biji kurma. Last sekali saya ambil Performance Drinks.  

Nutririonist Shaklee kata, ambil Cinch Shake supaya tubuh fit dan bentuk badan tetap cantik walaupun tengah diet. Kebanyakan produk pelangsingan lain menyebabkan kehilangan lemak dan pada masa yang sama kehilangan otot. 

Jadi, kurus tapi takde shape. Maknanya kurus tapi tak cantik la. 

Tapi tidak dengan Cinch Shake. 

Nak tahu cara pengambilan Cinch Shake yang betul untuk mendapat kesan yang optimum?

Dengan setiap pembelian melalui blog ini anda akan mendapat tips eksklusif tersebut. 


3 Perisa Cinch Shake 


Terdapat 3 pilihan perisa Cinch Shake iaitu Cafe Latte, Chocolate dan Vanilla

Favourite saya? Tentunya Cafe Latte. 

cara kuruskan badan dengan cinch shake shaklee pada bulan puasa



Atau hubungi saya : 

Siti Nor Kamilah
ID Shaklee 885322
Call/SMS/Whatsapp 013-9243387



Sunday, 6 July 2014

Ambil Cinch Tea Untuk Elak Mengantuk di Tempat Kerja


Dah lama saya tak minum teh masa sahur sejak tahu teh bersifat diuretik iaitu ia membuatkan kita buang air kecil lebih kerap. Ini menyebabkan air dalam tubuh makin kurang dan menyebabkan hidrasi. 

Kesannya, kita akan mudah rasa kering tekak dan cepat letih.


Ingatkan same goes with cinch tea. Rupanya tak. 


Kandungan kafein dalam cinch tea sangat sedikit berbanding teh biasa. Jadi ia tidak memberikan kesan diuretik atau kurang kesan diuretik. 

Dan sesuai diambil semasa sahur untuk memberikan kita tenaga.

Plus membantu untuk kekal SEGAR untuk solat subuh. 

Tak rugi langsung saya pecut ke Shaklee KB Branch semalam untuk Health and Wellness Talk.

Banyak ilmu free yang saya dapat. 


Untuk yang bekerja especially, sangat bagus ambil teh ni.

Tiada lagi masalah mengantuk di tempat kerja. 

Tapi bukanlah saya suggest ambil kat tempat kerja. Maksud saya, ambil masa sahur :)

-input daripada nutritionist Shaklee-

Berikut merupakan testimoni daripada seorang ibu hamil yang berjaya tinggalkan tabiat minum kopi untuk hilangkan mengantuk setelah cuba Cinch Tea.


Ubat Tahan Mengantuk Tanpa Dadah: Cergas Sokmo! from iReach HD on Vimeo.


Jika mempunyai seberang soalan tentang cara pembelian, anda boleh hubungi saya. 

Siti Nor Kamilah
ID Shaklee 885322
Call/SMS/Whatsapp 013-924 3387





Wednesday, 2 July 2014

Intensif Magnet Kejayaan dan Kekayaan (IMKK) 12-15 Jun 2014 di MIECC, The Mines - DAY 3

1. The power of action. Sanggup tinggal semua benda yang halang kita daripada capai impian.
2. Wangian akan menarik keberkatan.
3. Aura wanita sangat kuat. Sebab tu kena tutup kepala (pakai tudung).
4. Dalam usaha mencapai kejayaan, memang kita nak cepat. Tapi jangan banding diri dengan orang lain. Rileks, jangan stress. Akar atau basic dia berbeza dengan kita.
5. Buat solat istikharah setiap hari supaya hari-hari kita dipimpin oleh Allah.
6. Orang yang berjaya buat sesuatu sampai habis.
7. Pakai macam kita ni orang kaya. Pakai pakaian koyak (contoh : jeans bertampal-tampal), pakaian tak tutup aurat, seolah-olah kita tak hargai rezeki yang Allah bagi.
8. Upgrade kereta - menandakan kita bersyukur.
9. Hisap rokok - tambah kotoran kolam jiwa.
10. Minta orang yang dah berjaya doakan kita - leveraging.
11. Begin with the ends in mind.




Siti Nor Kamilah
013-924 3387

Tuesday, 1 July 2014

Sebelum Berhenti Kerja - Tips Daripada Raja Kamil

Ramai juga yang search pasal berhenti kerja dan terjumpa blog saya ni :)

Jadi saya kongsikan lagi tips sebelum berhenti kerja dari pakar internet marketing iaitu Raja Kamil. (eh sama la pulak nama hehe)

Sumber : FB Raja Kamil

Berhenti kerja untuk berniaga.

Sebelum anda boleh berlagak dengan kawan anda, "aku dah pecat bos aku", pastikan anda baca (dan share) post ini.

Saya dapat beberapa email, yang beritahu, dia berhenti kerja untuk berniaga. Tapi perniagaan tak berjaya, dan dia tidak mudah dapat kerja kerana umur sudah lanjut.
Sebelum anda teruskan membaca, saya ingin beritahu terus terang, bahawa, saya tidak pernah bekerja dengan mana-mana majikan kecuali 2 kali. Ketika tunggu keputusan SPM dan ketika praktikal Uni.
Nasihat saya ini, berdasarkan pengalaman orang lain, dan petikan daripada mentor.

Baiklah. Ini langkah-langkah yang anda perlu ambil sebelum berhenti kerja.

1. Pastikan simpanan anda = 12 bulan gaji. 

(ada yang kata 6 bulan, ada yang kata 24 bulan. Saya syorkan tengah-tengah). Tujuannya ialah, jika perniagaan anda tidak menjadi, anda mempunyai buffer sementara dapat kerja baru.

2. Jangan berhenti kerja dulu, baru buat bisnes. Tapi, buat bisnes semasa sedang kerja. 

Jadi, apabila anda berhenti kerja nanti, anda hanya teruskan apa yang anda telah buat.

3. Sebelum berhenti, ambil cuti dulu.

Mula-mula, ambil cuti dengan gaji. Then ambil cuti tanpa gaji yang panjang. Pendek kata, sebelum berhenti, cuti dulu. Lepas cuti, tengok bagaimana perkembangan bisnes. Time kita full time bagaimana, time kita part time bagaimana.

Terkadang, ada bisnes yang bila fulltime, makin melingkup pun ada. hehe. Ada yang tiada perubahan.
Lagi bagus, bila bisnes full time, ia jadi lagi maju.

4. Buang emosi ketika ingin ambil keputusan. 

Terkadang, kita terlalu emosional. Hati terlalu tisu. Ye lah, kepala dah mula fikir nak berhenti kerja nak buat bisnes.

Bila bos herdik sikit, dah merajuk. Bila kawan ngumpat sikit, dah jauh hati.
Betul, ia menambahkan perasaan nak berhenti kerja.
Tapi ingat, apa sebenarnya anda nak. 
Anda nak berhenti kerja ke, atau anda nak buat bisnes full time?
Kalau nak berhenti kerja, tak perlu ikut guide ni. Buang masa je.
Tapi, kalau nak buat bisnes full time, jangan main-main. Rancang betul-betul.

5. Cari mentor. 

Sebelum berhenti, pastikan anda mempunyai mentor untuk bisnes anda. 

Bila ada mentor, bisnes kita lebih fokus. Takdelah kejap buat sana, kejap buat sini.
Kejap buka kedai, kejap tutup kedai.

6. Niat berhenti kerja, kena luruskan. 

Berhenti kerja, bukan kerana nak berlagak. Tapi, ingin mengubah kehidupan, daripada baik kepada yang lebih baik.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jadi cuba check diri anda. Jika melepasi kriteria di atas, well done! Jika belum, ambil langkah-langkah yang sepatutnya untuk merealisasikan cita-cita dan impian anda.

WAHM-to-be,
Siti Nor Kamilah
013-924 3387


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...