Monday, 18 May 2015

Testimoni Set Mengandung Shaklee : Kurang Morning Sickness dan Tiada Masalah Kebas Kaki

Salam. selalu baca testimoni dari geng GBS ni. harini saya nak share pula testimoni dari saya. Saya start makan shaklee ni masa mengandungkan anak yang kedua. Masa mengandungkan anak yang pertama, alah saya memang teruk. sampai muntah-muntah yang kuning tu. memang pahit sungguh. 

Anak yang kedua ni saya kena juga, tapi tak lama, sebab kakak saya suruh try set trial EU Four Set tu (B-Com , Vita C, Vitalea & Ostematrix). Alhamdulillah kurang sikit Morning sickness. yang paling berbeza masa mengandung anak pertama dan kedua ni ialah masalah kebas--kebas di kaki. memang lansung tiada. 

Terima kasih pada kakak saya sebab kenalkan shaklee ni. ikutkan saya ni memang malas makan ubat. tapi bila dah ada kesan yang positif, Alhamdulillah saya tetap teruskan makan shaklee ni. Sekarang ni pon saya masih teruskan makan shaklee sebab memang sangat-sangat serasi dengan saya.




Untuk pertanyaan dan order hubungi :

Siti Nor Kamilah
ID 885322
SMS/Whatsapp 013-924 3387

Testimoni Omega Guard : Kencing Manis Semasa Hamil

Assalamualaikum
Jom saya Share pengalaman saya.
Pengalaman ada GDM masa pregnant.
Saya mula kesan gdm masa 18 minggu lepas buat mgtt. Ujian minum air gula..
Yang paling ketara sekali masa tu kerap sangat hypo.. Gula memang turun dan naik dengan sangat ketara.. Bila lambat makan.. Cepat hypo.. Bacaan gula 3.. Pastu bila makan lebih sikit gula naik jadi 6-7+..
Pening juga dibuatnya.

Masa tu kebetulan Start mkn omega guard. Tak fikir sebab gdm pun tapi untuk perkembangan bayi.
Lepas beberapa minggu makan omega memang perasan perbezaan ketara.
Satu..sangat kurang hypo. Bangun pagi tidak kelaparan. Gula dlm 4-5 mcm tu.
Lepas makan pun gula tak naik tinggi.. Biasanya lepas makan pun range dia 5-6 gitu.. Makan secara 

sederhana.. Tidaklah sikit sangat..


testimoni omega shaklee, gdm, kencing manis semasa hamil



Yang paling ketara rasa ialah.. Masa omega guard habis..

Masa tu duk bertangguh.. Malas nak beli cepat-cepat 😂..
Tapi bila tak makan.. Omega.. Gula terus jadi hay wire semula..
Kerap hypo.. Almost setiap pagi.. Cepat lapar..Pastu jadi nak makan banyak. Gula pun mula naik.. 7-8.
Masa tu baru betul betul realize yang omega tu really helps in controlling appetite and also control the 

blood sugar.. So cepat-cepat beli dan start makan balik 3 biji sehari hingga lah bersalin..

Satu lagi yang ketara ialah.. Memang tak banyak Fat deposition during this pregnancy.. Perut nampak 

kecil.. Tapi bila scan baby size memang good and follow as expected.. Baby lahir 3.2 kg alhamdulillah..

maknanya baby tidak obese sepertimana jika blood sugar not well controlled. Alhamdulillah.. Sebab tu

yang jadi jatuh hati sangat dengan omega guard ni.. Sampai sekarang.. 

Kisah hamil dengan gdm
P/s saya ambil Full set hamil

Safiya Amaran


Untuk pertanyaan dan order hubungi:

Siti Nor Kamilah
ID 885322
SMS/Whatsapp 013-924 3387

Testimoni Vivix Untuk Strok : Boleh Berjalan Selepas Seminggu

Testimoni sendiri.

Mak saya kena strok 5 november lalu. Semalam genap sebulan. Tangan, kaki mak tak boleh gerak. Mak tak berapa boleh bercakap. Alhamdulillah. Setelah hampir seminggu lebih mak minum vivix. hari ni mak dah boleh jalan pakai tongkat, kaki pun dah boleh angkat tinggi, tangan dah boleh angkat cuma tak boleh genggam lagi. Bercakap pun dah semakin ok. Alhamdulillah. Doa saya sebelum habis cuti sekolah mak dah boleh jalan Allah tunaikan. Syukur sangat. Vivix memang membantu mak. Alhamdulillah.

Rizqi Yanagold





Untuk pertanyaan dan order hubungi :

Siti Nor Kamilah
ID 885322
SMS/Whatsapp 013-924 3387


Thursday, 14 May 2015

Testimoni Vivix Shaklee Untuk Kecantikan : Usia 40-an Tapi Macam Anak Dara


Assalamualaikum..

Dengan senang hatinya nak share dengan semua testimoni pengguna #VivixShaklee merangkap downline saya.
Alhamdulillah syukur vivix telah membantu beliau tampak lebih muda dari usia yang nak masuk 40 series dah.

Dan membantu kesihatan kesuluruhan beliau.Teruja Dan gembira beliau. Saya pun tumpang gembira sama. Sebab memang betul-betul nampak perubahan yang ketara pada beliau.

P/s: Sebelum ni beliau hanya pengguna biasa lepas sebulan coNsume Esp+vitamin C plus untuk masalah kulit beliau dan dah rasai perubahan dari situ terus berminat jadi ahli.

Shaklee the Best! Tak kenal maka tak cinta kan.

Ummi Faqihah Fattah




Untuk pertanyaan dan order hubungi :

SITI NOR KAMILAH
ID 885322
SMS/WHATSAPP 013-924 3387

Wednesday, 6 May 2015

Vitamin Shaklee Free Untuk Kecergasan Badan

Tahun 2015 genap 100 tahun multivitamin pertama di dunia dicipta iaitu pada tahun 1915. Vitamin itu sendiri berasal daripada perkataan vitalized-mineral yang disingkatkan. Vitamin dicipta oleh pengasas Shaklee iaitu Dr Shaklee. 

Memang saya tak sangka langsung. Sebelum join Shaklee ni manalah saya tahu. Yang saya tahu masa tu, ianya selamat, halal, dan juga berkesan untuk menjaga kesihatan. Dah study baru tahu. Rupanya keputusan saya untuk konsisten dengan suplemen Shaklee adalah pilihan yang tepat. 

Sempena ulangtahun ke - 100 ini, Shaklee bermurah hati untuk beri multivitamin Shaklee iaitu Vita-Lea secara PERCUMA. Tapi ada syarat-syaratnya iaitu :

1. Jadi ahli Shaklee dengan pendaftaran sebanyak RM 79.60 (termasuk pos)
2. Beli mana-mana produk Shaklee (serendah RM 33.75)

Dengan memenuhi syarat di atas, anda layak untuk mendapat sebotol Vitalea yang berharga RM 88.75 secara PERCUMA. Untuk stok 4 bulan tu. Memang jimat.

Sebelum tu, saya kongsikan manfaat Vitalea secara ringkas : 




Pendek kata, Vitalea sesuai untuk semua bermula dari usia 12 tahun ke atas. Tak suka makan banyak-banyak vitamin? Inilah jawapannya untuk anda.

Hubungi saya untuk maklumat lanjut dan order :

Siti Nor Kamilah
SID 885322
SMS/Whatsapp 013-924 3387




Sunday, 3 May 2015

Kenapa Nak Jadi Work at Home Mom (WAHM)?

Sekarang bekerja dari rumah bukanlah satu perkara yang asing lagi bagi kita. Ia sinonim dengan mereka yang melibatkan diri dengan bisnes online. Tapi bukan terhad kepada bisnes menjual produk sahaja. Bisnes perkhidmatan pun banyak yang beroperasi dari rumah sahaja.

Kenapa nak jadi Work at Home Mom (WAHM)? Best sangat ke?

Bagi saya yang bercita-cita untuk jadi surirumah sepenuh masa sejak dari bujang lagi, jawapannya tentulah best! Malah tiada kata-kata yang dapat menggambarkan betapa seronoknya saya dapat bekerja dari rumah. 

Masa bekerja dari pukul 8 pagi hingga 5 petang dulu, saya rasa tidak bebas. Jika ada urusan yang tidak dapat dibuat pada hari cuti contohnya urusan bank, saya terpaksa pergi pada waktu bekerja. Kena minta kebenaran dengan CC kat office tu. Masa yang sepatutnya kita bekerja dah digunakan untuk urusan peribadi. Dan tentunya ia melibatkan keberkatan dalam gaji yang kita terima. 

Nak pergi mana-mana kena apply cuti. Kalau boss tak approve, maknanya takleh cuti la. Dan yang penting sekali, sepanjang 8 jam bekerja tersebut saya rasa macam duduk dalam penjara. Tak boleh nak pergi mana-mana sesuka hati kita tanpa pengetahuan rakan sekerja atau pun pihak atasan. 

Maaf, tiada niat untuk memperlekehkan kerja makan gaji namun itulah yang saya rasakan. Bila dah lama bekerja, barulah saya tahu yang sebenarnya saya tak minat bekerja di bawah orang. Terpaksa mengikut arahan orang. Dan juga tak betah untuk dimarahi orang. Saya tak suka terikat dengan waktu kerja macam tu. Yup, thats me. 

Yang paling penting, saya sangat tidak suka dengan politik pejabat. Orang yang rapat dengan boss tak buat kerja pun takpe, ok je. Manakala yang tak pandai nak membodek, buat kerja pun kena marah. Sangatlah tak patut. Dah jadi sesi luahan perasaan pulak ye hehe. 

Belum campur lagi dengan mereka yang suka sangat 'makan ketupat'. Ada sahaja perkara tentang orang lain yang dibincangkan. Negativity everywhere. Sampai saya pun dapat saham sama. Inilah faktor yang menolak saya dari terus bekerja makan gaji. 

Dengan bekerja dari rumah, kita tak terikat dengan sesiapa. Bebas untuk atur masa sendiri. Bebas untuk pergi bercuti bila-bila masa. Tak perlu approval dari sesiapa lagi. Di samping dapat jaga anak sendiri. 

Dulu saya tercari-cari apa pekerjaan yang membolehkan saya spend lebih masa dengan keluarga. Pernah bercita-cita untuk jadi guru tadika kerana masa bekerja yang pendek. Tapi, gaji pun kurang la kan sebab masa bekerja yang pendek tu. Rupanya ada alternatif yang lebih baik. Alhamdulillah. I'm a homemaker now.



Saturday, 2 May 2015

DUIT LEBIH UNTUK BULAN PUASA DAN HARI RAYA?

Excited betul pagi semalam bila login shaklee2u, sistem online untuk ahli Shaklee. Macam biasa, Shaklee sentiasa ada kejutan dan tawaran istimewa untuk ahli dan juga customer atau bakal customer. 

1. Promo bulan Mei.

Seperti biasa, setiap bulan ada promosi untuk pembelian produk. Inilah peluang untuk borong mana-mana vitamin yang menjadi kesukaan kita terutamanya.

  • Omega : Beli 6 Dapat 7. Beli 2 Diskaun 5%.
  • Phytocol ST : Beli 6 Dapat 7. Beli 2 Diskaun 5%.
  • Vitalea For Children : Beli 3 Dapat 4.

2. Jadi ahli dengan pembelian mana-mana produk dan dapat VitaLea Iron Formula yang bernilai RM 88.75 secara PERCUMA. 


Memang irresistable! Dengan pembelian serendah RM 33.75 untuk sebotol Zinc Complex (harga retail), dan yuran pendaftaran RM 79 (termasuk pos) dah layak untuk terima offer ini. 

3. 4 set kesihatan baru iaitu Healthy Prenatal, Healthy Postnatal, Healthy Fitness dan Healthy Young Living. 

Dengan pembelian mana-mana set ini, ada diskaun istimewa yang bakal anda dapat. Jadi jika anda masih berkira-kira untuk menjadi ahli Shaklee, inilah masanya. Grab offer yang Shaklee tawarkan ini. Nak duit lebih untuk bulan puasa? Nak duit lebih untuk hari raya? Atau nak duit lebih setiap bulan? Buang rasa ragu, contact saya segera untuk maklumat lanjut. It's now or never.

Siti Nor Kamilah
ID 885322
SMS/Whatsapp : 013-924 3387
Email : ohvitamin@gmail.com


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...