Thursday, 23 June 2016

Tempat Percutian Idaman Saya

Bila bercakap tentang wishlist travel ni, memang excited sangat.

Tak pernah jejakkan kaki ke luar negara pun lagi. Sabah Sarawak pun belum. 

Tempat pertama yang ingin saya pergi tentunya Mekah untuk menunaikan umrah. Target 2017. InsyaAllah.

Kemudian tempat pertama yang saya nak pergi selain Mekah ialah Jepun. 

Orang Jepun terkenal dengan ketepatan masa mereka. Jadi saya ingin sangat belajar tentang negara mereka. Sebab tu nak pergi sangat ke sana. 

Bila dapat tengok dokumentari atau tv show pasal negara Jepun memang saya tak lepaskan peluang. 

Antaranya Rasa Halal di Jepun, Jejak Jepun Zizan, Jejak Jepun Jihan dan banyak lagi.

Sambil berangan suatu hari nanti saya pun pasti sampai ke sini. 

Dan juga cakap dengan Khadijah "Nanti kita gi sini ye". 

Antara tempat yang ingin saya kunjungi di Jepun 

- Bamboo Forest
- Hitachi Seaside Park
- Hokkaido

Suka bunga jadi taman bunga memang jadi tumpuan saya.

Tak lupa juga nak tengok salji di Jepun.

Last but not least tentunya nak lihat pemandangan sakura yang indah tu. 

Tentang berapa bajet nak pergi ke sana saya kurang pasti lagi.

Yang pasti saya nak pergi bersama keluarga selama seminggu. 

Aku tak tahu bagaimana aku tahu, aku tak tahu bagaimana aku buat yang pasti aku buat dan dengan izin Allah aku berjaya menjejakkan kaki ke Jepun pada tahun 2018. 

Let's dream and work for it. What's your's?



Hitachi Seaside Park



Hitachi Seaside Park

Hitachi Seaside Park





Sakura 





Bamboo Forest



Promosi JUN 2016. 
Beli 3 percuma 1 - Vitalea for Children, 
Meal Shakes dan Lecithin.


Untuk pertanyaan tentang produk Shaklee 
dan untuk order sila hubungi:

Puan Kamilah
ID 885322
SMS/Whatsapp sahaja : 013-924 3387
Facebook : Siti Nor Kamilah 


Tuesday, 21 June 2016

Pengalaman Mengandung dan Bersalin Dengan Shaklee Yang Awesome!


Assalamualaikum.


Nama saya Nor Zarita Binti Mat Saleh berumur 31 tahun. sebenarnya saya mula kenal shaklee penghujung tahun 2012 . masa mula mengandungkan anak sulung. Bila anak sulung. kita excited nak bagi yang terbaik kan. 


saya hanya cari info kt google je masa tu dan cari seller shaklee pun kat google. Seller tu suggest esp utk ibu mengandung Tapi malangnya tekak saya tak mampu nak telan esp sebab alahan yang teruk.


Akhirnya esp tu saya wakaf je kat ahli2 dalam rumah. Lepas bersalin anak sulung, saya terjebak lagi dengan shaklee. Kali ni kawan pula yang suggest sebab masa tu saya nak banyakkan susu. Tapi saya tak ambil dari awal, kalau tak silap dua atau tiga bulan lepas pantang. Sebabnya esp kan soya, mak tak bagi sebab tkut sejuk. Saya pun ikutkan jela. 


Habis pantang saya minum esp tapi tak konsisten. Ikut suka je sebab macam tak yakin je . Lagipun sebab kena “brain wash” dengan mak. Mak memang pantang anak atau menantu dia makan bukan-bukan lepas bersalin. 


Saya dapat susukan anak sulung sampai 8 bulan sahaja. Lepas tu susu dah kering dan stok pun tak banyak. Puas usaha buat power pumping tapi tak berhasil. Kecewa sudah tentu, kerana saya memang berhajat nak breastfeed anak sampai 2 tahun.


Penghujung bulan 10 2014, saya disahkan mengandung lagi. Masa mula pregnant anak kedua, saya hanya makan vitamin dari klinik sahaja. Sampailah satu hari, saya sakit perut yang amat sangat. Pergi klinik doktor cakap mungkin gastrik atau pedih ulu hati. Saya jenis yang tak suka makan ubat. Sakit perut ni terjadi sebelah malam masa nak tidur. Masa tu dah masuk 7 blan rasanya. 


Saya mengadu pada kakak kecik molek kak Suhaila Abdul dan dia suggest minum ESP. Masa tu yakin tak yakin je tapi sebab takut sakit menyerang saya minum. Jeng-jeng-jeng, magic. mmg tak sakit da. boleh tido lenaaaa habaq hang. hihihi Masa kandungan masuk 8 bulan kawan-kawan sebuyung dok angkut set bersalin shaklee. Saya pun terjebak sama .sebabnya saya takut kena czer. Baby songsang. 


Akhirnya pada 30 mei jam 12 tengah malam saya dimasukkan ke wad sebab dah leaking dan masa tu genap 36 minggu. Baby masih songsang dan confirm kena czer. Lepas je keluar dari dewan bedah, saya stay kat rest bay . Jam 6 pagi baru dipindahkan ke wad. Tp kena baring smpai jam 12 tengahari dan bila dah boleh bangun saya mulakan operasi utk breastfeed baby. 


Masa tu semua set berpantang tak bawa ke hospital sebab suami kelam kabut. Jadi bila dia balik rumah nak ambil barang, saya pesan siap-siap kat suami tolong bawa ESP, zinc dan vit c. 


Masa dalam wad saya curi-curi minum ESP sebab takut mak nmpak. Niat saya satu je, nak banyakkan susu dan nak bagi susu keluar cepat. Alhamdulillah. sebelum minum esp (lepas bersalin) saya pam dapat sebnyak 1 sudu kfc je. Baby dah merengek lapar dan saya jadi stress. 


Tapi lepas minum esp, beberapa jam lepas tu alhamdulillah dari 1 sudu bertambah ke 1 oz. bertambah ke 2 3 4 oz. Kalau tak sebelum ni baby nangis, sekarang baby tdo kekenyangan. nurse yg buat routine check puji je baik baby tdo. Dan yang paling best, nurse pun terkejut lepas sehari bersalin susu dah banyak. Malam sebelum tu nurse asyik jenguk sebab baby nangis tak henti-henti akibat kekurangan susu.


Owh lagi satu, sementara tunggu suami datang bawa makanan orang pantang (saya memang takde spare makanan dan makanan dalam wad tak makan sebabnya kebnyakannya tak sesuai) jadinya saya minum je. ESP Suami datang dalam pukul 2 petang bawa makanan pun saya masih tak lapar. Biasanya kalau orang lepas bersalin tak jamah nasi panas perut akan masuk angin kan? Syukur sangat saya takda langsung sakit perut.


Lepas keluar wad, saya masih lg minum ESP. kali ni saya nekad kena marah dengan mak pun biarlah sebab saya nak target saya tercapai. Mak pun pelik, saya makan nasi sikit tp bila pam susu berbotol- botol dapat. Akhirnya dia diam je bila tengok saya teguk ESP. Masalah sejuk-sejuk pun takda, jadi dia tak kisah dah. Empat atau lima hari lepas bersalin, tiba-tiba saya kena bengkak susu. Sakit sangat. 


Saya terus message kak suhaila dan dia suggest lecthin. Dia datang rumah semata-mata nak hantar lecithin dan suruh stop dulu minum ESP. Alhamdulillah, saya dapat je lecithin terus makan dan try pam lagi beberapa jam lepas tu . 


Susu mula keluar sikit-sikit dan esoknya masalah bengkak susu dah beransur hilang.Yang paling saya teruja, baru seminggu dalam pantang saya dah mula buat stok EBM . Masa anak sulung dulu tak macam ni dan stok susu saya hanya disimpan dalam freezer biasa.


Tapi kali ni smpai saya kena beli chest freezer dan sepanjang saya berpantang dekat 6 kali saya kena bengkak susu sampai demam. Nurse yang datang check tanya saya ada ambil apa-apasuplement ke? 


Saya jawab saya minum ESP dan nurse sendiri suruh saya stop dulu minum ESP bagi hilangkan bengkak susu. Rupanya, saya selalu bengkak susu sebab susu saya terlalu banyak. Dua atau tiga jam sekali saya mesti kena pam.


Sekarang chest freezer dah penuh, freezer biasa pun penuh smpai takda ruang letak barang basah. Dalam masa 2 bulan sahaja saya buat stok EBM tu .Disebabkan saya bekerja, saya tak skip mengepam di tempat kerja. Ada kalanya susu yang saya pam tu terpaksa saya buang sebab bekalan susu untuk anak berlebih-lebih. 


Sayu hati melihat susu dibuang ke longkang atau tanah. Sekarang, bagi mengelakkan susu dibuang, saya menjadi ibu susuan untuk bayi sebaya anak saya. Jadinya saya menyusu 3 orang dalam satu masa. Ank saya yang sulung, anak kedua dan anak susuan. 


Syukur Alhamdulillah, setelah 5 bulan bersalin dan menyusukan anak serta anak susuan, bekalan susu saya masih cukup dan dapat buat stok yang baru. Stok EBM yang lama saya terpaksa buang sebab dah tiada ruang. 


Dalam sehari mengepam, saya dapat paling sikit 60 oz . (15 oz setiap kali pam, untuk 4 sesi nagi waktu yang sibuk) Tetapi selalunya saya akan buat 6 sesi mengepam jadinya 15oz x 6 sesi = 90oz. Bayangkan berapa banyaknya susu yang tersimpan. Alhamdulillah. inilah pengalaman saya menggunakan produk ESP dari shaklee.


Sekian wassalam. 


NOR ZARITA BINTI MAT SALEH
































Promosi JUN 2016. 
Beli 3 percuma 1 - Vitalea for Children, 
Meal Shakes dan Lecithin.


Untuk pertanyaan tentang produk Shaklee 
dan untuk order sila hubungi:

Puan Kamilah
ID 885322
SMS/Whatsapp sahaja : 013-924 3387
Facebook : Siti Nor Kamilah 



Vitamin Untuk Kanak-Kanak


Assalamualaikum.



Memiliki anak-anak yang bijak dan sentiasa sihat adalah idaman dan doa setiap ibu bapa. termasuklah juga kami. sentiasa mahukan yang terbaik untuk anak-anak kami.


Muhammad Ziqri (5 tahun) dan Muhammad Muqri (3 tahun) tiada masalah untuk mengambil vitamin setiap hari. malah vitamin ini umpama 'gula-gula' mereka. Sehari tak dapat, tak keruan.


Saya mula berikan mereka vitamin apabila umur mereka masing-masing memasuki umur setahun. Md.Ziqri anak sulong kami lebih awal consume vitamin Shaklee berbanding adiknya. seorang peaky eater. saya berikannya meal shake secara konsisten dan ianya sangat membantu menambah selera makannya.


kenapa saya kata 'beri secara konsisten'? Ini kerana saya nampak perbezaannya bila saya berikannya secara konsisten dengan saya berikannya 'asal ingat'. apabila diberikan meal shake itu secara konsisten, saya dapat lihat sendiri penambahan selera makannya.


Selain dari Meal Shake minuman protein berperisa vanila, saya juga berikan Chewable Vitamin C dan Omega Guard.. dua produk ini mereka ambil secara bersahaja. kunyah seperti gula-gula. Dua produk ini membantu meningkatkan sistem imun anak2 saya. 


apabila mereka selsema, batuk, demam, saya berikan lebih chewable vitamin c dan omega guard itu dan alhamdulillah membantu mengurangkan selsema dan batuk dengan cepat. rumah kami tiada pcm.


Chewable Vitalea baru sahaja mereka ambil memandangkan produk ini baru 'in' semula dalam pasaran. Rasanya yg manis-manis anggur memang menarik selera anak2 saya.. multivitamin yang manis tetapi tidak merosakkan gigi.


dan satu lagi produk Shaklee yang sangat digemari oleh dua orang anak kami nie adalah Nutriferon. antibiotik semulajadi yang memang diorang sendiri akan minta bila badan rasa tak selesa. Lebih2 lagi Md Ziqri. bila dia rasa selsema nak demam, nutriferon yg dia akan cari dahulu..


Alhamdulillah.. Set Vitamin Shaklee Anak Bijak dan Sihat ini membantu memberikan kesihatan yang lebih baik untuk anak-anak saya. kesihatan yang baik ini sangat berharga pada kami.. anak sihat hati kiter sendiri senang. Anak sihat membantu perkembangan aktif anak2 kita.. insyaAllah yang terbaik untuk mereka.


Nur Salwa 

































Promosi JUN 2016. 
Beli 3 percuma 1 - Vitalea for Children, 
Meal Shakes dan Lecithin.


Untuk pertanyaan tentang produk Shaklee 
dan untuk order sila hubungi:

Puan Kamilah
ID 885322
SMS/Whatsapp sahaja : 013-924 3387
Facebook : Siti Nor Kamilah

Vitamin Shaklee Untuk Gout


Assalamualiakum w.b.t.


Saya yong @ Norhafiza Bt Mat Yacaob. SID 961852Dulu saya consume set utk BF. Alfalfa dgn ESP. dan berjaya full BF anak no 2. 


Dalam masa ambik set ni saya rasa seluruh bahagian sendi saya macam berdenyut2. sampai la bulan 6 saya gi jumpa doktor panel saya. doktor suspek uric asid saya tinggi. dan dia ada tanya samada saya ada ambil apa2 susu yg berasaskan soya tak.


mungkin sebab dia tahu saya consume shaklee kot. saya cakap yer. so doktor ambil sample darah untuk test uric asid. dan nasihatkan saya suruh stop dulu dan pantang makan apa2 makanan yang menyumbang kepada masalah gout.


3 hari slps ambl sample darah. pihak panel call utk saya jumpa doktor utk explain pasal result uric asid saya. OMG!!! Memang saya terkejut sebab kandungan uric asid dalam badan mmg tinggi. bacaan dia 4.78MMOL sedangkan normal read utk Female antara 1.55-3.59.


Memang terkejut. so doktor nasihatkan saya untuk jaga pemakanan. dan next appointment 3 bulan selepas tu. Doktor bekalkan saya ubat tahan sakit dan ubat gout. memang saya tak makan laaa. just terfikir set gout jer.


Hari yang sama juga saya ambil set gout. budget set. omega dan alfalfa. Alhamdulilah. selepas consume 3 bulan. sample ke 2 darah diambil dan reading makin menurun. ke 3.3MMOL. Alhamdulilah smpai sekarang saya still ambil set ni. tapi stop alfalfa sebab pregnant. Memang agak risau sebab usia baru nak masuk 30 dah kena gout.


Syukur sangat2 sebab sekarang saya bebas dr GOUT.


Tq shaklee. sebab menyedarkan saya dari awal. kalau saya tak ambil set BF mesti saya tak dapat detect yang saya ada gout.


Shaklee membantu saya mengesan penyakit. Shaklee juga membantu saya menyelesaikan masalah saya.


Sekian.wasalam


NORHAFIZA MAT YACAOB
































Promosi JUN 2016. 
Beli 3 percuma 1 - Vitalea for Children, 
Meal Shakes dan Lecithin.


Untuk pertanyaan tentang produk Shaklee 
dan untuk order sila hubungi:

Puan Kamilah
ID 885322
SMS/Whatsapp sahaja : 013-924 3387
Facebook : Siti Nor Kamilah


Vitamin Shaklee Untuk Resdung dan Jerawat


Assalamualaikum.

Saya Ummi Zainab Mohamad, Nama glamer di Fb Ummi Ussi (Cik Zai). Mula kenal Shaklee pada tahun 2013 dan sah menjadi SID pada 3 September 2013. Sebelum ini tak pernah kenal apakah itu Shaklee. 


Tak pernah tau dan tak pernah diberitahu walaupun saya yang sangat aktif berinternet. Sehinggalah satu hari, saya ke hospital dan diperkenalkan oleh seorang Doctor Cun, Doc Nadia (Fb : Nadia Abdul Kadir) promot sikit kasi glamer lagi. Langkah kanan gamaknya masuklah bilik No.1 dan saya menceritakan segala masalah saya kepada doctor tersebut . Tq yer doc !


Ok dipendek2kan cerita, setelah diperkenalkan melalui flyer shaklee yang doc bagi saya tak mencuba terus sehinggalah saya tengok banyak suplemen di rumah saudara saya. So dia pulak menceritakan kebaikan Shaklee kepada saya. Ingat lagi suplemen first saya cuba adalah Alfalfa Complex. 


Saya diberitahu Alfalfa Complex ni sesuai untuk penyakit resdung. So saya cubalah. Alhamdulilah memang menakjubkan kegatalan di muka, hidung, lelangit, telinga kembali berkurang dan sembuh dengan sekelip mata. 


Kalau dulu saya peruntukkan hampir RM 300.00 untuk settle masalah resdung saya ni (facial muka, berbekam, beli batang rokok resdung) tetapi dengan Alfalfa Compex saya hanya peruntukkan RM 53.75 (harga bukan ahli) yang kuantiti sebanyak 330 biji. Bonusnya lagi masalah keputihan dan masalah dalaman saya semakin pulih dan hilang terus. Menakjubkan !!! 


Sejak dari sebotol Alfalfa Complex saya mula yakin bersama Shaklee. Saya semakin rajin google dan mencari input2 dan sharing/testimoni dari pengguna dan kebaikan dari suplemen shaklee. 


Ok Settle masalah resdung & keputihan. Saya fokus untuk kecantikan kulit muka pula. Muka saya dulu teruk (kusam, bernanah, sensitif, berparut dan berjerawat) .Untuk masalah itu, saya mula mencuba set kecantikan kulit muka. 


Saya pernah cuba suplemen Esp, Vivix, Vitamin C, Vitamin E, Alfalfa Complex, B-Complex.Omega Guard, Herblax dan set skincare pula saya memilih Skincare Enfuselle (masa itu saya pakai sebab kulit muka teruk) sekarang dah takde jerawat saya kembali setia dengan Set SkinCare Nutriwhite (Kulit dah kelihatan normal dah).


Memang banyak saya guna suplemen shaklee tetapi saya tak beli semua sekaligus la. Ada duit saya topup sikit untuk suplemen. Saya laburkan untuk diri saya sendiri. Semua BERJAYA kerana saya KONSISTEN guna selama 2 tahun.


Alhamdulilah, Allah dah temukan saya dengan suplemen yang sangat berkualiti dengan ujian klinikal yang terbaik dan ia sangat sesuai dengan diri saya. Tahniah untuk diri saya sendiri dan juga untuk berjuta-juta pengguna/testimoni lain yang telah berjaya bersama Shaklee. 


Yang masih ragu-ragu dengan shaklee . Cuba dulu. Alami sendiri. Jangan buat andaian sebelum mencuba. Apa-apapun semoga testimoni ini memberi manfaat pada semua 


Sharing dari hati.


Yang ikhlas,
Ummi Ussi
































Promosi JUN 2016. 
Beli 3 percuma 1 - Vitalea for Children, 
Meal Shakes dan Lecithin.


Untuk pertanyaan tentang produk Shaklee 
dan untuk order sila hubungi:

Puan Kamilah
ID 885322
SMS/Whatsapp sahaja : 013-924 3387
Facebook : Siti Nor Kamilah



Vitamin Shaklee Untuk Migrain


Assalammualaikum.


Nama saya Yusnita Md.Deris. Berumur 39 tahun. Berasal dari Melaka dan menetap Di Cyberjaya.


Tahun 2015 adalah tahun ke 5 sebenarnya saya mengenali Shaklee, saya betul-betul konsisten ambil Shaklee pada tahun 2012, bila migraine saya menyerang. Sebelum saya mula dengan Shaklee, saya dah puas makan ubat hospital semua ubat apa sahaja yang doktor bagi saya makan.


Tetapi migraine saya tetap tidak reda. Jika hilang pun. hanya seketika sahaja.


Bermula dengan Shaklee, bila ummi saya merangkap upline saya sekarang memperkenalkan vitamin untuk migraine, iaitu esp dan B complex. Bagi cuba dulu. Ummi kata barang sampai nanti terus minum.


Bagaikan magic. Barang sampai di tangan saya tidak lengah lagi membancuh susu esp dan ambil B complex. saya niat jika ia membantu. pulihkanlah aku.


Kuasa Allah swt.


Mungkin saya tengah sakit. dan menahan sakit sekian lama. bila saya minum susu esp dan B complex tu. dua hari saya rasa ringan sangat kepala. Bangun pagi pun senang. bukan apa. masa migraine saya tak larat nak angkat kepala.


Alhamdulillah. Syukur pada mu Ya Allah. Sehingga kini saya rasa sangat hebat dengan SHAKLEE.


Sekarang bukan sahaja esp dan B complex. Semua antara product Shaklee saya ambil. Kerana saya tahu Shaklee TERBAIK . Sekalung terima kasih buat ummi Rozita yang memperkenalkan Shaklee .


Sekian dari saya.


PN. YUSNITA MD DERIS



Promosi JUN 2016. 
Beli 3 percuma 1 - Vitalea for Children, 
Meal Shakes dan Lecithin.


Untuk pertanyaan tentang produk Shaklee 
dan untuk order sila hubungi:

Puan Kamilah
ID 885322
SMS/Whatsapp sahaja : 013-924 3387
Facebook : Siti Nor Kamilah




Saturday, 18 June 2016

Turun Berat Badan Selepas Bersalin Dengan Set Menyusu Shaklee


Ayang nak ke baju tu? tanya suami kat aku. Seolah-olah faham akan keinginan aku. Yerlah mau dia tak faham berapa kali aku dok belek. Kalo nak ambik ler sambung suami aku. Haha serupa orang ngantuk disorong bantal ler. Tak dan nak kata apa dah aku terus pi try pakai kat bilik persalinan. Mulut dok qenyeh tak abis lagi serupa kerang busuk dah. 



Wei. awat sendat pulak ni, nampak size baju ni dah besar awat dok ketat jugak. Memang stress dah berkenan tapi jadi sarung nangka plak, tengok kat cermin. ishh tak sangka badan aku makin membesar.


Bila keluar bilik persalinan suami tanya. camna ok dak ambik la dah berkenan. Wei lagi stress dibuatnya, nak bagitau pun segan kata KETAT. Last- last jawap kat dia tak jadilah labuh sangat. nak alter pun payah. Hahaha apa punya alasan daa. Agaknya dalam suami aku mesti kata. hah lega selamat duit aku.


Zaman aku belum kawin dulu aku ni kurus, tapi bila dah kawin dah beranak pinak, berat badan aku makin naik. Naiknya pulak berpuluh kg. Bayangkan dari 49kg naik sampai 75kg. Hah???terkejut kan. Jangan kata anda terkejut aku sendiri pun terkejut beb!


Abis tu nak beranak lagi ni macam mana??? Sib baik ada kawan rekomen kan set kurus shaklee dari last hamil berat 84 kg turun 58 kg.


Awat anda tak caya ka? Mai nk tunjuk gambaq. Pasni anda boleh pikir sendiri k. Ni ler produk shaklee yang aku ambil. Mak oii!!! Anda jangan melatah plak bila tengok banyak lagu ni. Jenuh nak makan. Dalam ni ada set bersalin, set penyusuan dan set KURUIH orang kedah kata k.


SOFFIAH






Promosi JUN 2016. 
Beli 3 percuma 1 - Vitalea for Children, 
Meal Shakes dan Lecithin.


Untuk pertanyaan tentang produk Shaklee 
dan untuk order sila hubungi:

Puan Kamilah
ID 885322
SMS/Whatsapp sahaja : 013-924 3387
Facebook : Siti Nor Kamilah




Atasi Masalah Penapis Buah Pinggang Bocor (Nephrotic Syndrome) Dengan Vivix


Assalamualaikum, ini kisah bagaimana kami telah jatuh cinta dengan Vivix Shaklee. Nama saya Muhamad Rosdi Ismail, 38 tahun. Pada bulan September 2015, saya telah disahkan mengalami Nephrotic Syndrom iaitu buah pinggang bocor yang menyebabkan protein terkeluar melalui air kencing. Sesuatu yang agak mengejutkan dan merisaukan saya sebenarnya. Siapa tak sayang buah pinggang kan?



Sebenarnya sebelum tu lagi saya perasan air kencing berbuih tetapi saya tak fikir ia sesuatu yang pelik dan tanda penyakit ini. Tetapi bila tangan dan kaki membengkak, barulah saya menyedari ada yang tidak normal. Saya membuat pemeriksaan di Hospital. Dan semasa di hospital doktor menahan saya di wad kecemasan dan membuat pemeriksaan air kencing 24 jam, juga pemeriksaan darah. 


Setelah disahkan mengalami Nephrotic Syndrom, doktor memberi "sebeban" ubat yang pada saya sangat banyak untuk ditelan. Dengan ubat surut bengkak, ubat kolesterol, ubat darah tinggi. Ya, penyakit ini turut memberi saya pakej penyakit yang lain yang sebelum ini saya memang tidak pernah menghidapinya.


Doktor turut memberi steroid tetapi menyatakan jika saya bersetuju untuk membuat Biopsi iaitu prosedur mengambil sampel buah pinggang maka saya tak perlu mengambil steroid.


Saya berbincang dengan isteri, kami bersetuju untuk memulangkan sebungkus besar Steroid dan memberitahu Doktor kami ingin membuat Biopsi. Hakikat yang sebenarnya kami ingin berikhtiar dengan VIVIX SHAKLEE. 


Kalau sebelum ini saya antara yang culas memakan vitamin tapi dengan Vivix saya sangat konsisten. Maka saya meneruskan suplemen dan juga ubat doktor kecuali steroid. Saya sangat risau jika buah pinggang saya benar benar rosak maka perlu menjalani dialisis di usia 30an ini. Di saat anak-anak masih kecil ini. Nauzubillah.


Alhamdulillah dengan izin Allah, setelah sebotol Vivix bacaan protein di dalam urin menampakkan penurunan. Dan setelah 3 botol Vivix iaitu lebih kurang 3 bulan saya ada temujanji dengan Doktor pakar di Selayang. Dan Alhamdulillah saya sangat bersyukur apabila Doktor mengesahkan air kencing saya tiada lagi protein, tekanan darah normal dan ujian darah semua menunjukkan result yang cantik. Doktor juga stopkan semua ubat dan yang paling best Doktor sendiri yang beritahu TAK PERLU BUAT BIOPSI.


Kalau sebelum ini saya dan isteri merasakan Vivix mahal tetapi bila dalam situasi ini barulah kami menyedari duit boleh dicari, namun buah pinggang itu lebih berharga, tiada gantinya.


Terima kasih Allah. Terima kasih Shaklee.


Sekiranya anda atau ahli keluarga anda menghidapi penyakit ini atau yang berkaitan ataupun penyakit kronik lain seperti diabetis, strok, darah tinggi dan kanser. Ikhtiarlah dengan VIVIX. Saya percaya Allah tak turunkan penyakit tanpa penawarnya. Tugas kita untuk berikhtiar, selebihnya berdoalah dan bertawakal lah kepada Allah. 

Sesungguhnya Dia Yang Maha Berkuasa Menyembuhkan.

Muhamad Rosdi Ismail































Promosi JUN 2016. 
Beli 3 percuma 1 - Vitalea for Children, 
Meal Shakes dan Lecithin.


Untuk pertanyaan tentang produk Shaklee 
dan untuk order sila hubungi:

Puan Kamilah
ID 885322
SMS/Whatsapp sahaja : 013-924 3387
Facebook : Siti Nor Kamilah




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...