Monday, 31 December 2012

Vitamin Untuk Kanak-Kanak



Siti Nor Kamilah

Shaklee Independent Distributor 
ID 885322
SMS/Telefon : 013-924 3387
E-mail : ohvitamin@gmail.com
Facebook : Siti Nor Kamilah

Sunday, 30 December 2012

Ubat Sakit Urat Shaklee?

Seperti orang lain, mak saya turut tidak ketinggalan mengambil suplemen Shaklee. Antaranya Vitalea, Garlic, Alfalfa, B-Kompleks, Lecithin, OsteMatrix dan ESP. Apabila ditanya kesan atau kebaikan selepas mengambil suplemen tersebut, tak banyak kesan positif yang dirasai. 

Kesan utama hanyalah gastrik yang dialami oleh mak semakin berkurangan dan kurang rasa lapar, selepas amalkan ESP. Setelah di'siasat', rupanya mak saya ambil seminimum mungkin, sebab takut nak ambil banyak-banyak. Sebagai contoh, OsteMatrix hanya 1 biji berbanding dos yang sepatutnya iaitu 4 biji untuk mendapat kesan yang optimum. 
     
Baru-baru ini mak saya cuba pula Advance Joint Health Tablet. Saya cadangkan supaya mengambil sebanyak 2 biji agar kesannya dapat dilihat dengan lebih cepat. Keesokan harinya beliau memberitahu saya ''Bagus la ubat sakit urat ni. Makan 2 biji semalam. Hari ni rasa ok sikit.'' 

Alhamdulillah tak sangka begitu cepat sekali kesannya. Yelah bukan senang nak jumpa ubat yang sesuai untuk sakit urat ni. Biasanya 'painkiller' je la. Balik-balik 'painkiller'. Rupanya berkesan juga untuk sakit-sakit urat. Bukan sekadar untuk sakit lutut, sakit pinggang dan sakit belakang sahaja. Jom lihat serba-sedikit info berkenaan Advance Joint Health Tablet : 





Bahan-bahan yang terdapat dalam AJHT :
  • Ekstrak Boswellia 
  • Ekstrak jagung : sumber glukosamin yang pekat  - Glukosamin membantu meningkatkan pelbagai gerakan, mobiliti dan fleksibiliti.
  • Vitamin C
  • Zink, kuprum dan manganes

Ciri-ciri :
  • 100%  bebas kekerang
  • 100% vegeterian
  • 100% bebas kondrotin (untuk penyerapan glukosamin yang baik)
  • Hanya dua biji sehari
  • Kaplet yang mudah ditelan
  • Tiada perasa tiruan, pemanis atau pengawet
  • Bebas gluten

Kebaikan / Manfaat :
  • Menggalakkan mobiliti
  • Meningkatkan fungsi sendi
  • Meningkatkan fleksibiliti
  • Menyokong kesihatan sendi untuk jangka masa panjang

Keistimewaan AJHT :

Hasil ujian klinikal yang dijalankan, AJHT mampu meningkatkan keselesaan sendi dalam masa 5 hari. 

Lelaki ini pernah accident dan disebabkan itu dah tak mampu nak bersukan. Tapi lepas ambil AJHT, masalah beliau selesai. Dah mampu bersukan semula macam biasa. 






Jangan tak tahu, masalah sakit sendi ni bukan orang tua sahaja yang alami. Orang muda pun ramai. Sakit lutut la. Sakit pinggang la. 

Nak nak lagi yang dah beranak pinak. 

Jadi jangan biarkan diri anda derita. 

Order secara online di sini  (Menggunakan kad kredit atau kad debit sahaja)

Atau hubungi saya segera untuk saya bantu anda : 

Siti Nor Kamilah
Shaklee Independent Distributor 
ID 885322
SMS/Whatsapp : 013-924 3387

Tuesday, 18 December 2012

Kebaikan Kolagen


Siti Nor Kamilah

Shaklee Independent Distributor 
ID 885322
SMS/Telefon : 013-924 3387
E-mail : ohvitamin@gmail.com
Facebook : Siti Nor Kamilah

Monday, 17 December 2012

Pengedar Shaklee di Besut

Berita baik buat anda yang tercari-cari dan menghadapi kesukaran untuk mendapatkan produk Shaklee di Besut kerana ia tidak dijual di kedai-kedai biasa atau farmasi, dan juga tiada stokis. Kini anda boleh mendapatkan produk Shaklee daripada saya, Shaklee Independent Distributor atau Pengedar Sah Shaklee. Khidmat penghantaran disediakan untuk pelanggan dari Besut (Jerteh, Kampung Raja, Kuala Besut). Penghantaran ke kawasan lain juga disediakan jika ada permintaan, dengan sedikit cas penghantaran untuk memudahkan anda. 

Manakala penghantaran ke seluruh Malaysia melalui pos untuk pengguna selain dari Besut. Shaklee dah lama bertapak di Malaysia. Jadi kebanyakan orang dah kenal apa itu Shaklee. Kalau belum kenal nanti kita berkenalan sedikit demi sedikit tentang Shaklee. Bak kata orang 'tak kenal maka tak cinta'. Dah kenal pasti jatuh cinta. 



Siti Nor Kamilah

Shaklee Independent Distributor 
ID 885322
SMS/Telefon : 013-924 3387
E-mail : ohvitamin@gmail.com
Facebook : Siti Nor Kamilah

Saturday, 27 October 2012

7 Tips Untuk Sihat dan Bahagia - Dr Azizan Osman


Ada 7 perkara yang anda boleh buat untuk hidup sihat dan bahagia, Insya-Allah. 

1. Minum air banyak 

2. Exercise, mulakan dengan kempen berjalan kaki 30 hingga 60 minit dalam   
    keluarga anda. Ajak anak-anak anda berjalan bersama sama ada Sabtu dan   
    Ahad pagi lepas subuh atau setiap pagi/petang 3 hingga 4 kali seminggu.  
    Benda yang paling susah adalah untuk memulakan dan konsisten 
    berdisiplin. Mari kita ubah keluarga dan keturunan kita untuk hidup gaya 
    sihat. Bukan kita takut mati, tapi kita mahu hargai "pinjaman" dan amanah 
    Allah swt kepada kita dengan baik serta hidup sihat. 

3. Tidur yang cukup (Mesti tidur antara pukul 10 malam hingga 12 malam 
    supaya Liver kita dapat bekerja untuk Detox badan kita secara natural 
    dengan sempurna) 

4. Kurangkan makan terutamanya Carbo (Nasi, Tepung), gula elakkan, 
    makanan bergaram tinggi dan stop MSG. 

5. Banyakkan  makan sayuran 

6. Dapatkan khidmat nasihat pakar untuk makan supplement yg betul, bukan  
    beli daripada mereka yang promote sesuka suki melalui internet atau MLM, 
    mungkin produk mereka bagus tapi consult Doktor yang bagus dalam food 
    and nutrition. Percayalah bahawa 11 orang daripada 10 org mempunyai 
    sistem hormon dan nutrient tidak seimbang dalam badan. Masanya utk 
    repair, rosaknya sejak kecil tidak tahu, maka ia boleh menghidupkan sel 
    kanser atau melemahkan sistem imuniti. 

7. Solat Tahajud secara konsisten serta perbaiki solat kita. Betapa hebatnya 
    Islam & Rasulullah saw di mana ia membawa satu amalan yang holistik 
    dengan Lifestyle yang jika kita praktiskan dengan bagus, ia akan merubah 
    hidup kita, jasad, akal, hati dan ruh kita akan hidup serasi berdansa 
    bersama. :) Ingatan ini untuk diri sendiri. Pagi-pagi ahad ni, apakata gi 
    jalan kaki jap kat luar rumah tu! - Azizan Osman

(Sumber : Facebook)

Siti Nor Kamilah

Shaklee Independent Distributor 
ID 885322
SMS/Telefon : 013-924 3387
E-mail : ohvitamin@gmail.com
Facebook : Siti Nor Kamilah

Friday, 5 October 2012

Elakkan Tekanan Kerja Melampau


Ramai antara kita yang tidak menyedari bahawa tekanan kerja sebenarnya merupakan sebahagian daripada penyakit epidemik yang sedang menyerang kita semua.

















TEKANAN yang tidak diurus dengan baik menyebabkan seseorang itu membunuh diri sebagai jalan penyelesaian. - Gambar hiasan.


TUNTUTAN dunia kerjaya memerlukan perhatian dan kesungguhan walaupun adakalanya kita merungut tentang beban tugas, kekangan waktu dan persekitaran tempat bekerja.


Kita terpaksa bekerja kerana itu merupakan sesuatu yang tidak dapat dielakkan bagi menyara kehidupan dan keluarga.
Bagaimanapun, janganlah pula kita terlalu asyik dengan kerja sehingga mengabaikan kesihatan diri.
Walaupun pekerjaan memberikan kita kebahagiaan, kajian-kajian yang dibuat jelas menunjukkan bahawa pekerjaan juga 'menyumbangkan' pelbagai jenis penyakit kepada manusia, baik bersifat psikologikal atau fizikal.
Tekanan kerja yang melampau misalnya, bukan sekadar menyebabkan manusia terpaksa mengharungi kebimbangan, masalah tidur, penyakit fizikal seperti serangan jantung dan darah tinggi, malah ada yang sampai membawa ke tahap kematian.
Asia merupakan satu-satunya rantau yang memaksa manusia bekerja dengan sangat teruk.
Walaupun jumlah jam kerja ideal yang dicadangkan oleh Pertubuhan Kesihatan Dunia (WHO) hanyalah 40 jam seminggu, didapati secara puratanya para pekerja di Asia bekerja lebih daripada 60 jam seminggu, bahkan ada yang mencecah 90 jam seminggu.
Bunuh diri dan kematian yang berpunca daripada pekerjaan mungkin sesuatu yang janggal dalam budaya kita. Bagaimanapun, harus diingat statistik menunjukkan pekerja di Asia sedang mengalami masalah serius.
Mati akibat kerja
Secara global, dianggarkan seramai 2.5 juta manusia telah membunuh diri kerana kerja dan 60 peratus daripada kes membunuh diri berlaku di Asia.
Di Jepun sahaja, yang terkenal dengan simptom karoshi (kematian akibat terlalu teruk bekerja), dianggarkan 10,000 pekerja mati kerana pekerjaan setiap tahun.
Trend itu nampaknya sedang merebak ke beberapa negara lain di Asia. Semua ini bermula dengan jumlah masa bekerja yang mencapai tahap optimum. Mereka mengalami burnout dan kemurungan teruk yang kemudiannya memaksa mereka mengambil jalan singkat dengan membunuh diri.
Sebenarnya, negara kita juga sedang menghadapi masalah yang sama. Laporan Kementerian Kesihatan misalnya menunjukkan kadar prevalen kemurungan dalam kalangan golongan dewasa mencapai 1.8 peratus.
Walaupun ia mungkin diakibatkan oleh pelbagai sebab, tetapi salah satunya mungkin berpunca oleh pekerjaan.
Malangnya, dalam konteks budaya kita, aspek kesihatan psikologikal ini tidak dianggap sebagai isu besar.
Apabila berlaku tekanan kerja seperti kemurungan, rasa cemas dan tidak dapat tidur malam misalnya, banyak daripada kita mengambil jalan mudah dengan membuat kesimpulan bahawa individu tertentu terkena gangguan makhluk halus atau buatan orang.
Jarang yang cuba berfikir bahawa mereka mungkin sedang mengalami gangguan yang berpunca daripada bebanan pekerjaan.
Ini menjadikan, ramai antara kita yang tidak menyedari bahawa tekanan kerja sebenarnya merupakan sebahagian daripada penyakit epidemik yang sedang menyerang kita semua.
Sekiranya tidak diatasi, ia akan menyebabkan penyakit yang lain termasuklah darah tinggi, serangan jantung atau penyakit fizikal yang lain.
Kajian-kajian juga merumuskan bahawa pekerjaan adakalanya menyebabkan rumah tangga terganggu, khususnya apabila emosi negatif yang timbul akibat oleh pekerjaan dibawa pulang ke rumah.
Perasaan marah atau tekanan yang berlaku di tempat kerja kemudiannya telah menyebabkan keluarga dan anak-anak menjadi mangsa.
Salah satunya ialah melalui contagion effects. Sindrom ini berlaku apabila seseorang mengalami perasaan negatif seperti murung dan perasaan kemudiannya dipindahkan kepada pasangan atau keluarga mereka di rumah.
Pergilah bercuti
Salah satu langkah yang boleh diambil termasuklah bercuti. Hal ini kerana bercuti didapati mampu menghindar kita semua daripada diserang pelbagai penyakit psikologikal termasuklah kepenatan dan kemurungan.
Salah satu teori yang selalu dikemukakan bagi mengupas isu berkenaan ialah Conservation of Resources Theory.
Teori itu menerangkan mengenai pekerjaan yang menyebabkan manusia mengalami pengurangan 'tenaga' psikologikal dalam diri. Ia mencetuskan tekanan kerana manusia tersebut perlu berjuang untuk mendapatkan tenaga yang hilang.
Bagaimanapun, dengan bercuti, ia mampu mengembalikan tenaga psikologikal tersebut.
Semoga kita sentiasa menghargai peluang bercuti apabila tiba waktunya. Kesempatan tersebut melupakan kita seketika dengan kesibukan dunia pekerjaan dan memulihkan semula tenaga kita untuk menghadapi dunia pekerjaan.
Sumber : Kosmo Online (24 September 2012)

Nota : Vitamin B-Kompleks juga dapat membantu menangani tekanan.



Siti Nor Kamilah

Shaklee Independent Distributor 
ID 885322
SMS/Telefon : 013-924 3387
E-mail : ohvitamin@gmail.com
Facebook : Siti Nor Kamilah

Wednesday, 26 September 2012

Penapis Air Shaklee

MEMPERKENALKAN GET CLEAN®  WATER

Get Clean® Water merupakan sistem penurasan air multi-paten baru yang menghasilkan air yang lebih sihat. Berbanding dengan jag air yang lain, Get Clean® Water menggunakan sebatang blok karbon padu untuk membersihkan air anda serta mengurangkan bahan-bahan cemar yang sukar disingkirkan termasuklah kandungan plumbum sehingga 99%.

Get Clean® Water merupakan sistem penuras jag air pertama yang menggunakan blok-karbon yang boleh diisi semula. Jadi, kuranglah botol plastik yang perlu dibuang. Ia juga berupaya menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan.

Air yang lebih bersih dan sihat ataupun bumi yang lebih bersih dah sihat 


Sudah tentu kita boleh menikmati semuanya!

Menandingi Jenama Terkemuka yang Lain! 


• Disahkan dapat mengurangkan kandungan plumbum, merkuri, kadmium dan bahan-bahan cemar lain. disamping mengekalkan kandungan mineral air yang sihat!
• Disahkan dapat mengurangkan klorin, jadi ia dapat mengurangkan ancaman kesihatan yang disebabkan oleh bahan sampingan klorin!
• Disahkan dapat menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan -dua kali ganda lebih daripada jenama terkemuka.
• Sistem Penuras Jag Air berblok- Karbon Isian Semula yang pertama

Pilihan Bijak! 


• Hanya beberapa sen bagi seliter air
• Air yang lebih sihat dan rasanya yang enak
• Jag Air bermeter automatik pertama yang menunjukkan jumlah gelen air yang telah dituras- tidak memerlukan kuasa elektrik
• Ringan dan mudah dibawa
• Menjimatkan kos – tanpa perlu dimasak

KEISTIMEWAAN SHAKLEE
 


SELAMAT: “Menyingkirkan kandungan plumbum” dan banyak bendasing lain
Get Clean® Water ini berupaya mengurangkan pelbagai jenis bahan cemar berbahaya yang mungkin terkandung di dalam air. Ia juga diiktiraf oleh Persatuan Kualiti Air (Water Quality Association [WQA]) yang ianya dapat mengurangkan plumbum dan banyak bendasing lain.

PILIHAN BIJAK: Menjimatkan Kos
Rakyat Malaysia banyak membazirkan wang dengan meminum air botol. Dengan hanya berapa sen seliter sahaja, Get Clean® Water dapat memberikan air yang bersih dan rasanya yang enak dengan meter bijak yang menandakan bilakah masanya untuk anda menukar penuras tersebut tanpa perlu mengagaknya.

HANDAL: Lebih banyak air bersih pada setiap masa
Get Clean® Water menghasilkan 303 liter (80 gelen) daripada setiap turasan yang mana dua kali ganda lebih banyak berbanding jenama lain dan mengurangkan bahan cemar yang mungkin wujud dalam air dan berbahaya kepada kesihatan anda.

MESRA ALAM: Memelihara alam sekitar

Get Clean® Water ini menggunakan sistem Penuras Jag air dengan blok-karbon isian semula yang pertama, di mana ianya dapat mengurangkan timbunan sisa. Dan lagi, setiap penuras diperbuat daripada arang tempurung kelapa yang tahan lasak dan baik terhadap alam sekitar.

Sumber : Shaklee Malaysia

Harga : RM 460.00 (WM) / RM 483.00 (EM)
-Filter (3 pack)
-Housing kit
-Pitcher

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan mengenai produk :


Siti Nor Kamilah

Shaklee Independent Distributor 
ID 885322
SMS/Telefon : 013-924 3387
E-mail : ohvitamin@gmail.com
Facebook : Siti Nor Kamilah

 

Tuesday, 25 September 2012

Herbal Blend Multi-Purpose Cream

  • Krim yang menenangkan ini telah diuji secara klinikal di mana ia dapat melembutkan kulit yang kasar dan pecah-pecah pada lutut, siku serta tumit kaki.
  • Dingin, bermentol dan tidak berminyak.
  • Diperbuat daripada estrak herba semulajadi yang menenangkan termasuk sage, horse chestnut yarrow dan rosemary.

Sumber : Shaklee Malaysia

Harga : RM 27.50 (WM) / RM 28.75 (EM)
Kandungan : 4 oz

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan mengenai produk :
Kamilah
Shaklee Independent Distributor - ID 885322 
013-9243387
E-mail : ohvitamin@gmail.com
Facebook : Siti Nor Kamilah

Sunday, 23 September 2012

Dish Wash Concentrate

Handal Menanggalkan Minyak pada Pinggan Mangkuk dengan Cucian Tangan

Jika kami sering mengatakan yang Pencuci Wangian Pinggan kami lembut pada tangan dan mesra pada alam sekitar mungkin anda berfikiran yang ianya tidak mudah menanggalkan kotoran pada pinggan mangkuk anda.  Tetapi percayalah, anda hanya memerlukan beberapa titisan untuk menanggalkan minyak yang melekat pada pinggan mangkuk anda.

Get Clean Dish Wash ternyata: 

•  Lembut pada tangan
•  Semulajadi, berasaskan tumbuh-tumbuhan
•  Tahan lama kerana kepekatannya
•  Menjadikan pinggan bersih berkilau
•  Hanya beberapa titisan dapat mencuci timbunan pingan mangkuk di dalam sinki

Tahukah Anda?
 
Sesetengah pencuci pinggan mangkuk mengandungi surfaktan yang berasaskan petroleum dan bahan pencuci seperti Diethanolamine dan sodium dedecylbenzensulfonate. Kedua-dua kandungan tersebut boleh merengsakan kulit dan mata. DishWash Concentrated tidak mengandungi bahan-bahan tersebut mahupun bahan-bahan berbahaya yang lain.

Perbezaan Shaklee

Selamat
  • Tidak bertoksik
  • Hipoalergenik
  • Tanpa klorin
  • Lembut pada tangan
  • pH seimbang
  • Tanpa bahan kimia berbahaya
Berkesan
  • Amat berkesan untuk menanggalkan kotoran berminyak
  • Formula pekatan yang hanya sedikit diperlukan untuk mencuci pinggan mangkuk yang lebih banyak
  • Buih Sabun yang lebih tahan lama
Mesra alam
  • Ramuan semulajadi yang diekstrak daripada jagung dan kelapa
  • Biorosot
  • Tanpa fosfat
  • Bungkusan boleh dikitar semula
  • Tanpa bahan pewarna
  • Selamat untuk sistem septik dan pembentungan 

Sumber : Shaklee Malaysia 

Harga : RM 28.00 (WM) / RM 29.00 (EM)
Kandungan : 16 oz

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan mengenai produk :
Kamilah
Shaklee Independent Distributor - ID 885322 
013-9243387
E-mail : ohvitamin@gmail.com
Facebook : Siti Nor Kamilah

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.  Tidak digalakkan bagi perempuan mengandung. 

Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate

Tidak bertosik, Membersih secara Semulajadi
Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate yang dua kali ganda lebih pekat ini memberi kuasa pembersihan yang lebih selamat dan berkesan sesuai digunakan bagi menangani seribu macam jenis kotoran rumah yang boleh digunakan pada bila-bila masa. Sebagai contohnya, bagi membersihkan kesan susu tertumpah di baju, bangkai serangga yang terlekat pada tingkap dan sos yang tertumpah di lantai. Itu hanya tiga daripadanya, masih terdapat 997 cara penggunaan yang lain.


Sesuai untuk membersihkan seribu macam jenis kotoran di rumah
  • Kepekatan berganda di mana 16 auns boleh dicairkan dengan 48 gelen air mampu memberi kuasa pembersihan yang hebat dan berkesan
  • Pencuci serbaguna yang berkesan untuk menanggalkan kotoran dan minyak pada sebarang permukaan yang boleh dicuci tidak kira di dalam atau di luar rumah
  • Dapat menanggalkan kotoran berminyak yang paling degil tanpa meninggalkan sebarang kesan minyak
  • Dua kali ganda lebih pekat daripada rumusan asal Basic H² dan hanya separuh diperlukan untuk muatan yang sama
  • Tidak perlu dibilas dan tidak meninggalkan kesan kotoran atau palitan

Sesuai untuk sebarang permukaan yang boleh dicuci sama ada di dalam atau di luar rumah:
  • Dinding
  • Permukaan dapur, jubin dan lantai
  • Peralatan
  • Periuk, besen, pinggan dan mangkuk
  • Tingkap dan cermin
  • Perkakas
  • Benda-benda diperbuat daripada kayu
  • Perabot (Sila pastikan anda tidak menggunakannya bagi membersihkan akuarium atau bekas cecair pencuci cermin)

Tahukah Anda?
Kebanyakan bahan pencuci serbaguna mengandungi toksin yang boleh meresap ke dalam badan melalui kulit atau sistem pernafasan. Bahan pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon. Bahan pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan sejenis neurotoksin dan bahan yang merengsakan hidung. Morfolin merupakan bahan toksin yang boleh merosakkan hati dan ginjal. Ammonia yang terkandung dalam bahan pencuci kaca merupakan sejenis bahan racun yang merengsakan kulit, mata dan sistem pernafasan.

Pekatan Pencuci Super Organik BASIC H² tidak mengandungi bahan-bahan di atas mahupun bahan-bahan berbahaya yang lain.

Cara penggunaan untuk kesan lebih memuaskan 

Dapur, perkakas dapur, perabot, benda-benda yang diperbuat daripada kayu, dinding, keluli tahan karat, granit, marmar dan bilik mandi

Campurkan ¼ sudu teh dengan 16 auns air ke dalam penyembur Get Clean
Periuk, besen dan pinggan mangkuk
Campurkan ½ sudu teh dengan 1 gelen air
Tingkap dan cermin
Campurkan 1-2 titik dengan 16 auns air ke dalam penyembur Get Clean
Lantai
Campurkan 1 sudu teh dengan 1 gelen air
Kain benang biri-biri, nilon dan fabrik berkualiti tinggi
Campurkan ½ sudu teh dengan sebesen air suam

Perbezaan Shaklee

Selamat
  • Tidak bertoksik
  • Tanpa gas beracun
  • Tanpa bahan kimia berbahaya
  • Tanpa bahan pewangi
  • Lembut pada tangan
  • pH seimbang
  • Tanpa klorin
Berkesan
  • Berkesan untuk menanggalkan kotoran berminyak
  • Kepekatan berganda – 16 auns boleh dicairkan dengan 48 gelen air
  • Dua kali ganda lebih pekat daripada rumusan asal Basic H di mana hanya separuh diperlukan untuk muatan yang sama
Mesra Alam
  • Ramuan semulajadi yang diekstrak daripada jagung dan kelapa
  • Biorosot
  • Tanpa fosfat
  • Bungkusan yang boleh kitar semula
  • Tanpa bahan pewarna
  • Selamat untuk sistem septik dan pembentungan 

Sumber : Shaklee Malaysia 

Harga : RM 46.00 (WM) / RM 49.00 (EM) 
Kandungan : 16 oz 

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan mengenai produk :
Kamilah
Shaklee Independent Distributor - ID 885322 
013-9243387
E-mail : ohvitamin@gmail.com
Facebook : Siti Nor Kamilah

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Saturday, 22 September 2012

GLA Complex

Minyak Borage, Minyak Bunga Matahari dan Vitamin E

GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E.


Menggalakkan rasa kelegaan semasa kitaran haid bulanan

Biasanya, asid gamma linolenik digunakan secara tradisional bagi melegakan kesakitan semasa datang haid, sakit kepala, mengatur kitaran haid dan melegakan tanda-tanda putusnya haid. *

Tiada perisa, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.


Sumber : Shaklee Malaysia

Harga : RM 91.25 (WM) / RM 95.00 (EM)
Kandungan : 60 kapsul

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan mengenai produk :

Siti Nor Kamilah

Shaklee Independent Distributor 
ID 885322
SMS/Telefon : 013-924 3387
E-mail : ohvitamin@gmail.com
Facebook : Siti Nor Kamilah

1Fann YY, Chapkins RS.Importance of dietary gamma-linolenic acid in human health and nutrition. Journal of Nutrition. 7998;128:1411-1414
 
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.  Tidak digalakkan bagi perempuan mengandung.

Cinch Shake Mix

Campuran Proprietari Protein dengan Leusina
•    Bebas Laktos
•    Rendah glisemik
•    Soya Bukan-GMO

Cinch™ Shakes sangat enak dan merupakan cara yang berkhasiat untuk membantu dalam mengekalkan otot perlu dan memberikan anda rasa puas semasa menurunkan berat badan.

•    Diperkaya dengan Leucine™ bagi mengekalkan otot semasa anda menurunkan berat badan
•    Kaya dengan protein bagi membantu anda rasa kenyang dan puas
•    Tinggi serat dengan enam gram bagi setiap hidangan


Harga : RM 173.00 (WM) / RM 181.00 (EM)
Kandungan : 765 g 

Kod Produk:
- 20339   (Cafe Latte)

- 20340    (Vanilla)
- 20341    (Chocolate)
 

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan mengenai produk :
Kamilah
Shaklee Independent Distributor - ID 885322 
013-9243387
E-mail : ohvitamin@gmail.com
Facebook : Siti Nor Kamilah

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Vivix - Tonik Awet Muda Shaklee

Revolusi Terbaru dari Shaklee
Vivix™ Minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.

Vivix ™ mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.  

Sumber :  Shaklee Malaysia

Harga : RM 475.00 (WM) / RM 499.00 (EM)
Kandungan : 150 ml

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan mengenai produk :
Kamilah
Shaklee Independent Distributor - ID 885322 
013-9243387
E-mail : ohvitamin@gmail.com
Facebook : Siti Nor Kamilah

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Collagen Powder

Untuk rasa lebih sihat, kulit lebih muda menawan

Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton*, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.


Tujuh bahan utamanya termasuk, ekstrak biji benih Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerangkerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B yang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran.


Shaklee Collagen Powder mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran anda. Setiap hidangan dipek di dalam satu uncang untuk memudahkan anda menggunakannya secara segera pada bila-bila masa dan  di mana saja.


* Berat molekul diukur dalam unit Dalton

Sumber : Shaklee Malaysia 

Harga : RM 298.00 (WM) / RM 312.00 (EM) 
Kandungan : 15 sachet


Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan mengenai produk :
Kamilah
Shaklee Independent Distributor - ID 885322 
013-9243387
E-mail : ohvitamin@gmail.com
Facebook : Siti Nor Kamilah


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Cinch Energy Tea Mix

Adunan Proprietari Teh Putih, Merah dan Hijau Matcha yang ada umph!

Teh eksotik putih, merah dan hijau matcha dipetik dan diadun dengan berhati-hati untuk mewujudkan minuman luar biasa hebat.  Ia dapat meningkatkan tenaga secara semulajadi dan rasa nyaman.

•    Selamat, peningkatan tenaga semulajadi. Diminum secara panas atau sejuk.

•    Merupakan alternatif minuman bergula dan kopi terbaik.
•    Peningkatan tenaga segera.
•    Bungkusan mudah bagi setiap satu hidangan

Tanpa perasa, pewarna dan pemanis tiruan.
 
Sumber : Shaklee Malaysia

Harga : RM 131.00 (WM) / RM 138.00 (EM)
Kandungan : 28 stik

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan mengenai produk :
Kamilah
Shaklee Independent Distributor - ID 885322 
013-9243387
E-mail : ohvitamin@gmail.com
Facebook : Siti Nor Kamilah

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Performance Drinks

Minuman Hidrasi Tulen - Sebelum, Semasa dan Selepas latihan

Penghilang Dahaga untuk Si Juara

Penyahhidratan merupakan penyebab biasa bagi kelesuan dan tahap pencapaian yang kurang memberangsangkan bagi para atlet. Shaklee Performance® terbukti secara klinikal untuk menyokong tahap hidrasi berbanding air.  Tambahan pula, Performance mempunyai lebih banyak elektrolit dan menyalurkan lebih banyak tenaga berbanding jenama minuman hidrasi yang lain.

Campuran Elektrolit OPTI-LTYE™ proprietari   dengan campuran unik karbohidrat kami  dapat memberikan tenaga segera dan berkekalan bagi menyokong hidrasi optimum.


Terbukti secara klinikal

Ujian makmal terhadap atlet dengan pencapaian cemerlang menunjukkan yang Performance Shaklee dapat:
•    Mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan hidrasi
•    Memberikan spektrum elektrolit yang menyeluruh termasuk kalsium dan magnesium (bukan untuk jenama unggul)
•    Memelihara tahap gula dalam darah bagi mengekalkan keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina.

Dapatkan yang Terbaik, Serlahkan yang Terbaik

Nutrisi untuk para atlet sukan Shaklee memberikan apa yang tubuh anda perlukan; sebelum, semasa dan selepas latihan, dengan formula yang terbukti secara klinikal  dapat membantu anda bertahan lebih baik, berlatih lebih lama dan kembali bertenaga dengan lebih cepat.

Jaminan Ketulenan Shaklee

Tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis atau sebarang bahan pengawet tambahan.

Sumber : Shaklee Malaysia

Harga : RM 82.50 (WM) / RM 87.50 (EM) 
Kandungan : 539 g 

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan mengenai produk :
Kamilah
Shaklee Independent Distributor - ID 885322 
013-9243387
E-mail : ohvitamin@gmail.com
Facebook : Siti Nor Kamilah

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Meal Shakes

Hidangan yang lazat, berkhasiat serta mudah disediakan yang pasti digemari oleh seisi keluarga:
•    Sarapan segera yang berkhasiat
•    Lazat, sarapan segera yang mampu dibeli
•    Hidangan segera untuk para atlet
•    Kudapan menarik pada bila-bila masa
•    Hidangan yang ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium

Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan. Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik. Dan lagi, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu. 

Sumber  : Shaklee Malaysia 

Harga : RM 113.75 (WM) / RM 121.25 (EM)
Kandungan : 544 g 

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan mengenai produk :
Kamilah
Shaklee Independent Distributor - ID 885322 
013-9243387
E-mail : ohvitamin@gmail.com
Facebook : Siti Nor Kamilah


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

DTX Complex

Shaklee DTX ComplexTM mengandungi satu campuran proprietari ekstrak daripada gabungan ekstrak biji benih pokok susu tisel, schizandra, ekstrak dendalion, cendawan reishi, kunyit dan articok.

Digunakan secara tradisional untuk tonik hati.*


Tiada perasa tiruan, pemanis, warna-warna, atau bahan pengawet tambahan.


Sumber : Shaklee Malaysia

Harga : RM 155.00 (WM) / RM 160.00 (EM)
Kandungan : 90 kaplet

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan mengenai produk :
Kamilah
Shaklee Independent Distributor - ID 885322 
013-9243387
E-mail : ohvitamin@gmail.com
Facebook : Siti Nor Kamilah

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Wednesday, 19 September 2012

Nutriferon




Dicipta oleh pakar imun, Dr. Yasuhiko Kojima
Satu-satunya suplemen yang dicipta oleh pakar imun - Dr. Yasuhiko Kojima.

Lebih daripada 40 Tahun Penyelidikan

Dr. Kojima berjaya mencipta NutriferonTM selepas beberapa kali menjalankan ujikaji dan penilaian terhadap beribu-ribu sebatian dan lebih daripada 200 herba lain. 

Nutriferon
TM mengandungi satu campuran proprietari ekstrak tumbuhan semulajadi yang berasal daripada biji labu, benih plantago, kuntuman bunga Japanese Honeysuckle dan bunga safflower. Boleh didapati secara eksklusif melalui Shaklee.

Sumber : Shaklee Malaysia

Harga : RM 181.25 (WM) / RM 191.25 (EM) 
Kandungan : 30 stik x 1.2g

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan mengenai produk :
Kamilah
Shaklee Independent Distributor - ID 885322 
013-9243387
E-mail : ohvitamin@gmail.com
Facebook : Siti Nor Kamilah

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...