Sunday, 13 April 2014

Kenapa Saya Bekerja Dari Rumah

Membaca perkongsian di sini tentang 'Kenapa Saya Menjadi Muslimah Yang Bekerja Dari Rumah' cukup menyentuh hati saya.

I love this sharing so much. Jadi saya kongsikan di sini untuk rujukan pada masa akan datang. Dan mungkin juga berguna untuk pembaca semua.

Why I Started Muslimahs Working at Home

January 24, 2014 by 


I was recently asked about what inspired me to start Muslimahs Working at Home and why I consider working at home important. I guess to understand my motivation, you have to know a bit about my story.
I am a married mother of four (my daughter has a chronic health condition) and I’ve been making a living solely working from home since about 2006. I am also the legal guardian and care taker for my mentally ill, diabetic mother.
Three years ago, after my father passed away from cancer, I immediately relocated my family to my home state to be there for my mother. According to Pew Research, my husband and I are officially part of the sandwi‘sandwich generation’ – that is the 15% of American’s financially responsible for supporting young children and an aging/disabled parent.”  Alhamdillilah.
In the beginning, a lot of our friends and family had no earthly idea what I did all day. Most assumed that since I was at home during the day, they could just call or drop by unannounced; or ask me to run errands, babysit, etc. – you get the idea. 
They didn’t understand that even though I was  home, I was working. Hard. I had to set clear boundaries for everyone. Over time I started earning more working at home than I did working my corporate job.
Working from home is not ideal for everyone, but it’s been a true blessing for me. It has allowed me to earn a halal income while being present for my children at all times – especially when my daughter’s health crises required hospitalization and/or frequent absences from school.
I didn’t have to deal with  annoying company bureaucracy for approval to do what I needed to as a mother. Allah truly knows best.
There have been times when my income is all my family had to rely on: 1) once when my husband’s business partnership failed right before the Great Recession; 2) and when we relocated to care for my mother. 
Thankfully my business is a completely virtual operation so we were able to make ends meet while I handled legal and medical issues with my mother and my husband made moves to secure work.
Muslimahs Working at Home is my attempt to “pay it forward,” insha’Allah. When I was researching and learning everything I could about how to earn money working from home, Allah placed some pretty wonderful people in my path to guide me.
It’s only right that I do the same. I try to provide lots of useful information free on the site and via social media.
Working at home has provided me the scheduling and financial flexibility that I need. I can care for my mother, take her to doctor appointments, grab lunch, and run errands. I can monitor my children, guide them, and spend quality time with them every day. 
My husband and I can coordinate our schedules to “play hooky” with a matinee movie or lunch date while the kids are at school. I can attend jummah without rushing back to the office. These are a few of the benefits I enjoy about working at home, and I want to help others achieve their work-at-home goals as well, insha’Allah.
So that’s my story. I’m sharing it with you so that you can see I am simply a woman with the responsibilities of home and family like so many of you. I had a vision for myself and set a goal to achieve it. I won’t lie to you – there’s a lot of work involved in the beginning; but if I can do it, you can too.
So, how can I help you?

Bekerja dari rumah dengan Shaklee? 
SMS / Whatsapp 013-924 3387.
Siti Nor Kamilah
ID Shaklee 885322

Thursday, 10 April 2014

Kenapa Saya Jadi Ahli Shaklee

Dah lama tak menulis secara santai dalam blog saya ni. Saya tahu ramai orang di luar sana pelik. Kenapa la ramai sangat join Shaklee sekarang ni. Kat facebook tu, confirm ramai kawan-kawan anda yang jual Shaklee. 

Bukan setakat kawan, saudara-mara terdekat pun tak kurang juga. Betul tak? Bak kata pepatah, macam cendawan selepas hujan. Punyala banyak pengedar Shaklee ni.

Pendek kata, petik jari je kalau nak beli produk Shaklee ni pada masa sekarang.  

Apa yang best sangat pasal Shaklee ni ye? There must be something kan? Kalau tiada angin, masakan pokok bergoyang. Kalau tak best, takkanla berpusu-pusu orang join Shaklee ni. 

Saya nak kongsi cerita berdasarkan pengalaman saya sendiri. Saya join Shaklee atas kerelaan saya sendiri. Bukan kerana paksaan. Saya daftar dengan senior saya masa kat universiti dulu iaitu Zeti Hafiza (upline). 

Masa tu, tak banyak yang saya tahu pasal Shaklee. Yang saya tahu, saya suka guna produk Shaklee dan yang paling saya suka sebab ianya halal. 

Sebelum consume Shaklee, saya agak was-was juga dengan status halalnya. Namun bila saya study, barulah saya tahu bahawa produk ni halal, walaupun dari US.

Bila dah sah jadi ahli, upline saya masukkan saya ke dalam secret group Shaklee kat Facebook. Wow! Terujanya saya.

Penuh dengan motivasi dan cas-cas positif. Sedikit-demi sedikit saya baca perkongsian dalam group tu.

Subhanallah! Amazing! Fantastic! 

Bila saya baca tentang berapa bonus yang 'orang-orang lama' dalam Shaklee ni dapat, saya sangat teruja. Kerana bukan setakat 4 angka, 5 angka sebulan dah menjadi suatu kebiasaan dalam group tersebut.   

Saya yang sebelum ini tidak terfikir pun untuk dapat income sebanyak 5 angka sebulan sangat-sangat termotivasi setelah join group ni. 

Sebelum ni, saya fikir saya akan makan gaji sampai bila-bila dengan income tak sampai pun RM 2000 sebulan. Tapi sejak terjebak dengan Shaklee, saya tahu saya pasti mampu menjana income 5 angka sebulan macam orang lain, malah mampu menjadi jutawan. InsyaAllah. 

Ya! Inilah yang saya cari selama ini.

Peluang yang ada di depan mata ni takkan saya sia-siakan. Saya tahu saya pasti mampu melakukannya. Cepat atau lambat je. 

Oh ye. Pada mulanya, saya hanya nak consume untuk diri sendiri sahaja, bukan nak jual pun. Tapi bila saya baca status super upline saya dalam groupnya, saya terus decide nak jual Shaklee. 

Ayatnya lebih kurang macam ayat di bawah ni. 

A year from now you will wish you had started today.




Jadi, jika anda masih teragak-agak untuk join Shaklee atau lebih tepat lagi memulakan bisnes Shaklee, masa yang terbaik adalah sekarang.

Jika berminat untuk jadi ahli, anda hanya perlu membuat bayaran pendaftaran sebanyak RM 65.00 + kos pos RM 10.00. Jadi jumlahnya hanyalah RM 75.00 untuk seumur hidup.

Atau, buat pembelian produk sebanyak RM 680 untuk melayakkan anda mendapat keahlian percuma. Anda pilih kaedah yang mana satu.

Saya dulu join dengan RM 75.00 sahaja. :)

Kemudian, saya perlukan maklumat peribadi anda untuk pendaftaran tersebut iaitu :

1. Nama penuh
2. No kad pengenalan
3. Alamat tetap
4. Emel
5. No telefon
6. No akaun bank (mana-mana bank - bonus akan dibayar melalui akaun ini)

Hubungi saya melalui SMS/Whatsapp 013-924 3387.

Siti Nor Kamilah
ID Shaklee 885322

Wednesday, 9 April 2014

Set Skincare Shaklee Untuk Kulit Berminyak


Dalam entry sebelum ni saya cerita tentang Set Skincare Enfuselle untuk kulit kering. Kali ini tentang Set Skincare Enfuselle untuk kulit berminyak pula. 


Set Skincare Enfuselle - Normal to Oily Skin





Sama seperti Set Skincare Enfuselle untuk kulit kering, set ini juga mengandungi 4 item iaitu :

1. Purifying Cleansing Gel

Gel berbusa bertindak dengan lembut untuk menyingkirkan bahan pencemaran, mekap dan minyak berlebihan.
  • Bahan-bahan khas serta tambahan Vitamin E menjadikan kulit terasa segar dan lembut
  • Mencerahkan tona kulit
  • pH yang seimbang
  • Hipoalergenik

Harga : RM 88.75


2. Purifying Toner

Dengan Tiga Tindakan Untuk Menghentikan Kerosakan Pro-Oksida

Purifying Toner merangsang dan menyegarkan kulit sebagai persediaan rawatan Enfuselle.
  • Terbukti secara klinikal
  • Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip
  • pH yang seimbang
  • Menyegarkan dan memperhalus kulit dengan ekstrak likoris, ginseng dan witch hazel
  • Meminimumkan kemunculan liang-liang yang besar pada kulit
  • Membantu mengawal kulit berminyak
  • Hipoalergenik

Harga : RM 78.75


3. Balancing Moisturizer

Formula Ringkas untuk Menyubur dan Melembapkan Kulit

Formula yang ringkas, tidak berminyak dan mampu mengawal pengeluaran minyak pada wajah bertindak dengan membekalkan kelembapan segera yang kulit anda perlukan bagi menjadikan wajah kelihatan halus serta tidak berkilat.

Terbukti secara klinikal:

  • 146% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari
  • 268% pengurangan garis-garis halus dalam masa 28 hari
  • 173% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa 28 hari
  • Membantu mengembalikan keseimbangan minyak pada kulit
  • Hipoalergenik

Harga : RM 83.75


4. Eye Treatment

Garis-Garis Halus dan Kedutan Tidak Lagi Ketara

Mengurangkan kemunculan garis-garis halus dan kedutan serta menghilangkan sembap bawah mata dengan bantuan pelbagai nutrien dan botani khusus.

Terbukti secara klinikal:

  • 233% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa dua minggu
  • 120% peningkatan kekenyalan dan keanjalan kulit dalam masa dua minggu
  • 209% pengurangan garis-garis halus pada kulit dalam masa lapan minggu
  • 32% peningkatan kemampuan kulit untuk menahan lembapan lebih lama dalam masa lapan minggu
  • Ton kulit yang kembali sekata dalam masa 12 minggu
  • Kandungan botani anti-penuaan dan vitamin C memberikan faedah yang ketara pada kulit halus di sekeliling mata
  • Juga sesuai untuk bahagian leher dan mulut
  • Hipoalergenik, diakui oleh pakar-pakar oftalmologi dan selamat untuk pemakai kanta lekap.

Harga :RM 52.50

Harga untuk satu set ialah RM 313.75.  Namun, anda akan mendapat harga istimewa jika mendaftar sebagai ahli Shaklee.

Hubungi saya melalui SMS/Whatsapp : 013-924 3387 untuk keterangan lanjut.

Siti Nor Kamilah
ID Shaklee : 885322

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...