Saturday, 13 December 2014

Syoknya Bekerja Dari Rumah - Part 1 : Webinar

Alhamdulillah Khamis lepas telah selesai webinar Group iReach iaitu group Shaklee di bawah upper upline saya iaitu Presidential Master Lyna Noh. Webinar semalam telah disampaikan oleh Ija Ramli dengan tajuk Dahsyatnya Bersyukur Dari Hati. 

Bermula lebih kurang pukul 9.30 sehingga 11.30 malam. Wow! Webinar kali ni memang luar biasa hebat. 

Biasanya webinar sebelum-sebelum ini ambil masa 1 jam sahaja. Bagi yang belum familiar dengan webinar, ia bolehlah diibaratkan sebagai meeting atas talian. 

Kita boleh dengar suara dan slaid yang dipaparkan. Selain itu, boleh berinteraksi dengan speaker yang menyampaikan webinar tersebut dengan menaip perkataan pada kotak yang disediakan.




Sejujurnya, saya dulu pun tak pernah dengar perkataan webinar ni. Dah join Shaklee baru tahu. Maklumlah, macam-macam perkara yang saya kena belajar sejak join Shaklee ni. 

Tapi tak la pulak saya rasa bosan, sebab makin banyak kita study, makin banyak yang kita tahu. Makin banyak yang kita tahu, makin mudah untuk consult customer. Dan seterusnya membawa kepada peningkatan income kita. Best kan?

Mulai hari ini, saya akan kongsikan pengalaman tentang kebaikan, keseronokan dan kegembiraan saya bekerja dari rumah melalui entry Syoknya Bekerja Dari Rumah.

Kerana pasti ramai isteri, ibu malah wanita yang belum berkahwin pun lagi yang berimpian untuk menjadi Work At Home Mom (WAHM) tetapi masih samar-samar. Tak tahu macam mana caranya.

Saya dulu pun memasang angan-angan untuk menjadi WAHM sebelum saya berkahwin lagi. Sebelum saya bertemu calon suami lagi (yang kini dah menjadi suami).

Saya tak tahu kenapa keinginan tersebut sangat kuat. Dan juga pada masa tu belum ada idea langsung macam mana nak capai impian tersebut. Yang saya tahu, saya nak duduk di rumah je jaga anak :)

Salah satu sebab saya seronok bekerja dari rumah ialah kerana saya tak perlu menghadiri meeting larut malam (yang sinonim dengan MLM) walaupun Shaklee sendiri merupakan MLM. Sekarang dengan kemudahan teknologi, macam-macam yang kita boleh manfaatkan. 

Tidak pernah sekalipun saya terpaksa meninggalkan suami dan anak di rumah untuk meningkatkan ilmu bisnes dengan menghadiri perjumpaan bisnes pada malam hari kerana ia boleh dilakukan dari Small Office Home Office (SOHO) sahaja melalui webinar.

Malah speaker yang menyampaikan webinar tersebut juga boleh melakukannya di rumah dengan ditemani oleh suara jeritan dan pekikan anak-anak (sebagai music background hehe). Begitulah meriahnya webinar Shaklee.

Webinar merupakan salah satu cara yang mudah untuk pengedar Shaklee berkongsi dan menuntut ilmu. Free je pun. Tak perlu bayar. Nak atau tak nak je.

Yang bestnya, speaker boleh berada di mana-mana sahaja di seluruh dunia, asalkan ada talian internet. Mudahnya webinar ni. Ia salah satu tool penting untuk bisnes, lebih-lebih lagi bisnes online.

Jika anda mahu merasai keseronokan bekerja dari rumah dengan Shaklee, anda boleh hubungi mana-mana pengedar Shaklee. Kalau nak join under saya pun dialu-alukan :)

Siti Nor Kamilah
ID 885322
SMS/Whatsapp 013-924 3387


Saturday, 15 November 2014

Bolehkah Ambil Lecithin Semasa Hamil?

Bila sebut Lecithin, kebanyakan kita mengetahui kebaikannya dalam penurunan berat badan, dan juga untuk kecantikan kulit.

Lecithin merupakan emulsifier semulajadi yang mampu membakar lemak untuk tubuh yang lebih langsing.

Harga Lecithin Shaklee yang sangat berpatutatan menjadikan ia favourite bagi mereka yang ingin kurus.

Persoalannya, bolehkah Lecithin diambil semasa mengandung?


Sebenarnya, masa terbaik untuk ambil Lecithin adalah semasa mengandung.

Ini adalah kerana Lecithin adalah komponen utama neurotransmitter iaitu asetikolin yang sangat bagus untuk sistem saraf dan otak manusia.

Pengambilan Lecithin semasa mengandung membantu mengoptimumkan perkembangan otak dan sistem saraf dan otak bayi, di samping DHA yang diperolehi melalui pengambilan Omega.

Mungkin ramai yang menyedari tentang kepentingan Omega ketika hamil namun tidak tahu tentang kebaikan Lecithin.

Lecithin juga terdapat dalam Brilliant Set Shaklee kerana ia membantu meningkatkan daya ingatan dan keupayaan pembelajaran serta mengurangkan stress.

Nutritionist Shaklee sendiri mengesyorkan pengambilan 3 hingga 6 biji Lecithin setiap hari untuk ibu hamil.

Kredit





Untuk sebarang pertanyaan dan order, hubungi Siti Nor Kamilah / ID 885322 / SMS @
Whatsapp 013-924 3387.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Wednesday, 5 November 2014

Apa Kata Robert Kiyosaki Tentang MLM

Sebelum ini saya ada bercerita tentang buku Robert Kiyosaki iaitu Increase Your Financial IQ. Dalam buku tersebut ada disebut tentang MLM atau network marketing. Yang suka baca buku lebih-lebih lagi buku berkaitan kewangan, pasti kenal siapa Robert Kiyosaki ni. Bagi yang belum kenal, Robert Kiyosaki merupakan penulis buku Rich Dad Poor Dad yang menjadi best seller dan diterjemahkan dalam pelbagai bahasa di seluruh dunia. 

Dalam bab akhir buku tersebut ada dibincangkan tentang cara untuk meningkatkan financial intelligence atau bahasa mudahnya, kecerdasan kewangan. Untuk membentuk financial intelligence pula memerlukan persekitaran yang tertentu. Contoh persekitaran tersebut adalah :
  1. Sekolah atau Kolej
  2. Rumah Ibadat
  3. Pasukan Tentera
  4. Network Marketing ataupun Pemasaran Berangkai
  5. Bisnes
  6. Seminar
  7. Latihan dan Bimbingan
  8. Kelab Cashflow
  9. Bahan Muatturun Khusus Untuk Pembaca

Jadi, apa ulasan Robert Kiyosaki tentang network marketing atau MLM?

Network Marketing ataupun Pemasaran Berangkai
Kebanyakan syarikat networking ataupun pemasaran berangkai menyediakan persekitaran pembelajaran yang hebat kerana mereka menawarkan latihan, sokongan, struktur bisnes, dan produk supaya kita dapat fokus bagi membangunkan kemahiran jualan dan membina bisnes.
Saya sarankan kepada sesiapa yang mahu menjadi usahawan supaya menyertai syarikat pemasaran berangkai ini bagi mendapatkan latihan perniagaan terbaik dalam dunia sebenar bisnes. Syarikat seperti ini lebih fokus dalam membangunkan ketiga-tiga minda kita, terutama mengukuhkan minda separa sedar.
Program latihan pemasaran berangkai bagus bagi membangunkan kepintaran interpersonal dan intrapersonal. Membangunkan kedua-dua kepintaran ini akan mengubah hidup kita dan meningkatkan taraf hidup kita kerana kepintaran ini mengajar kita cara mengatasi ketakutan kepada orang lain dan ketakutan kepada kegagalan.
Kebaikan belajar dalam persekitaran pemasaran berangkai adalah persekitaran pemasaran berangkai adalah persekitaran itu yang saling menyokong, dan bukan yang didorong oleh rasa takut seperti yang diajarkan di sekolah-sekolah dan bisnes. Mereka tidak menggagalkan kita ataupun memecat kita kerana prestasi yang rendah. Sebaliknya, kebanyakan bisnes pemasaran berangkai ini akan berusaha membantu dan memberikan semangat selagi kita sanggup belajar dan berkembang. 
Saya mengenali beberapa orang yang menghabiskan masa mereka selama lima tahun bersama bisnes pemasaran berangkai sebelum mereka pada akhirnya berjaya menangani keraguan dan ketakutan dalam diri mereka. Sebaik sahaja mereka berjaya mengatasi masalah ini, wang mula melimpah masuk.

Bila saya baca tentang ni, memang betul. Exactly macam yang Robert Kiyosaki tulis tu. Bila join Shaklee, perkara tentang minda separa sedar memang sangat ditekankan oleh mentor-mentor  saya. Dan bukan hanya aspek kewangan dan kesihatan yang berubah menjadi bertambah baik, boleh dikatakan dengan menyertai Shaklee, semua aspek kehidupan juga turut berubah. Dan bukannya perlu masa 5 tahun, ada yang dah buktikan telah berjaya dalam masa yang singkat, seawal 1 atau 2 tahun dengan Shaklee.

Ia mengukuhkan lagi keyakinan saya terhadap MLM, walaupun masih ramai yang skeptikal tentangnya. Last but not least, MLM merupakan pilihan yang paling sesuai untuk menjana pendapatan, lebih-lebih lagi di kala harga gula, harga minyak naik dan ditambah lagi dengan GST yang bakal dikenakan bermula tahun hadapan - 2015. Semua benda pakat naik harga nanti (walaupun tak berkait dengan GST langsung).

Jika anda ingin mencari pendapatan sampingan, inilah masanya yang terbaik. Usah bertangguh lagi. Fast action, fast result. Hubungi saya :

Siti Nor Kamilah
ID 885322
SMS/Whatsapp 013-924 3387


Tuesday, 4 November 2014

Resepi Teh Tarik Sihat Penambah Tenaga

Siapa kat sini suka teh tarik? Sayalah salah seorangnya tu. Kalau pergi kedai makan confirm order teh tarik. Atau teh ais. Kalau kat rumah pula saya suka campur Cinch Tea dengan susu pekat manis. Sebab, saya kurang suka rasa Cinch Tea tu. Macam pahit-pahit sikit. Sebab Cinch Tea ni sugar free. Tapi disebabkan saya sukakan khasiatnya kerana memberi tenaga segera dan hilangkan mengantuk, Cinch Tea ni tetap saya ambil. Tapi kena campur dengan something baru saya boleh minum - madu, Performance Drinks, lemon atau susu pekat manis. 

Tapi sebenarnya tak elok minum selalu. Sebab susu pekat manis tu kan manis. Tak nak la dapat kencing manis pula. Bercakap tentang susu pekat manis, tiba-tiba teringat kat cikgu saya masa sekolah rendah dulu. Kami panggil Cikgu Din je. Anak Cikgu Din yang belum pun bersekolah masa tu menghidap kencing manis kerana kegemarannya meratah susu pekat manis. Bahaya betul kan?

Sekarang saya nak share resepi teh tarik yang lebih sihat, iaitu tanpa menggunakan susu pekat manis. Sebelum ni tak pernah terfikir pun nak buat macam ni. Resepi ni saya dapat daripada FB Haji Roslan, salah seorang leader Shaklee yang telah 23 tahun menggunakan produk Shaklee. Kira otai la ni hihi. 

Resepi Teh Tarik Sihat 


Bahan-bahan :

1 mug air suam atau panas
2 atau 3 sudu besar Meal Shakes
1 sachet Cinch Tea

Cara membuat :

Masukkan Meal Shakes dan Cinch Tea ke dalam air suam dan kacau hingga sebati. Atau boleh juga isikan dalam shaker. Kemudian goncang. Nak lagi sedap boleh tambah ais.


teh tarik untuk ibu hamil
Kredit foto : Hj Roslan


Macam mana? Agak-agak sihat tak resepi ni? Confirm sihat kan? Jadi lepas ni bolehlah saya minum teh tarik tanpa ragu-ragu lagi. Tak perlu risau pasal kencing manis dah jika menggunakan resepi ini. Teringin nak mencuba teh tarik Shaklee ni? Boleh hubungi saya seperti maklumat di bawah :

Siti Nor Kamilah
ID 885322
SMS/Whatsapp 013-924 3387


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Monday, 3 November 2014

10 Manfaat Omega Guard untuk Semua

1. Omega membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin dalam kandungan. Risiko alahan pada bayi juga dapat dikurangkan dengan pengambilan Omega.
2. Omega sangat baik untuk kesihatan kanak-kanak secara keseluruhan - fizikal dan mental. Juga sesuai untuk pesakit ADHD dan asma.  
3. Omega mencegah penyakit saluran darah dan strok. Dengan cara menyihatkan saluran darah dan menjadikan ia lebih fleksibel dalam mengawal tekanan darah.
4. Omega melegakan kesakitan dan bertindak sebagai painkiller. Ia bermanfaat untuk penyakit yang berkaitan dengan sendi atau otot.
5. Omega penting untuk kesihatan mata kerana DHA yang terdapat dalam Omega merupakan komponen utama retina mata.
6. Omega mengurangkan risiko kanser seperti kanser payudara, paru-paru, prostat dan kolon. Ia bertindak menghalang pertumbuhan sel tumor.
7. Omega membantu meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru. 
8. Omega mencegah serangan penyakit jantung. 
9. Omega membantu mengawal kandungan gula dalam darah. Bermanfaat untuk pesakit diabetes. 
10. Omega membantu mengurangkan tekanan, kemurungan dan insomnia. Ia juga bermanfaat untuk pesakit skizofrenia.
11. Omega penting untuk kecantikan kulit.

Promosi untuk bulan November ialah Omega Guard. Biasanya, dalam sebulan hanya satu item je ada promosi. Tapi macam bulan-bulan lepas, Shaklee sangat baik hati kerana mengadakan promosi untuk dua item serentak. Bulan ni pula, bukan 2 item tapi ada 2 tawaran hebat iaitu :

1. Beli 6 botol Percuma 1.























2. Beli 2 botol dengan diskaun 5%























Promosi ini berlangsung selama sebulan. Jadi jangan lepaskan peluang untuk cuba Omega Guard ni bagi yang belum pernah cuba. Pendek kata, Omega sesuai untuk semua golongan dari kanak-kanak hingga dewasa. Omega terdapat dalam :

  • Set Mengandung
  • Set Menyusu
  • Set Kesihatan Sendi
  • Set Slimming
  • Set Kesihatan Lelaki
  • Set Kesihatan Wanita
  • Set Kesihatan Kanak-kanak
  • Set Gout
  • Set Darah Tinggi
  • Set Kecantikan Kulit
  • Set Kencing Manis
  • Set Buasir

Hubungi :
Siti Nor Kamilah
ID 885322
SMS/Whatsapp 013-924 3387


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...