Monday, 1 January 2018

Ubat Keputihan Supaya Tiada Lagi Rasa Gatal Merenyam

Pernah tak alami seluar dalam berlubang? Mesti ramai yang alami tapi tak nak mengaku. Betul ke? Kita ingat sebab lama pakai jadi macam tu kan.

Tapi rupanya ia disebabkan oleh keputihan yang biasanya agak kronik. Keputihan ialah gumpalan atau cecair putih yang keluar dari vagina yang kadang-kadang disertai dengan rasa gatal dan juga berbau.

Sebab-sebab berlakunya keputihan ialah :

1. Antibiotik - Pengambilan antibiotik merupakan faktor utama berlakunya keputihan. Tujuan pengambilan antibiotik untuk membunuh bakteria jahat tapi secara tidak langsung ia juga membunuh bakteria baik yang menghasilkan asid dalam perut, menjadikan persekitaran terlalu beralkali, yang menyebabkan candida membiak dengan subur. Ia bukan sahaja terhad kepada antibiotik yang diambil untuk sesuatu penyakit, malah ia termasuk pada haiwan ternakan seperti ayam dan lembu yang diberi antibiotik.

2. Pil perancang - Pengambilan pil perancang secara tidak langsung boleh menyebabkan keputihan. Apabila diet yang diambil tinggi dengan gula dan ditambah dengan pengambilan antibiotik, pengambilan pil perancang memberi kesan kepada tubuh yang mengakibatkan berlakunya keputihan.

3. Rawatan kanser - Kemoterapi dan radiasi membunuh sel kanser dan tumor, tapi dalam masa yang sama ia juga membunuh bakteria sihat yang berfungsi melawan keputihan secara semulajadi.

4. Diabetes - Pada pesakit diabetes Type 1 dan Type 2, paras gula adalah lebih tinggi. Ia menggalakkan pertumbuhan candida yang menggunakan gula sebagai makanan.

5. Sistem imun yang lemah - Orang dengan sistem imun yang lemah seperti bayi, kanak-kanak, orang tua, pesakit HIV/AIDS dan juga autoimun. Ia juga dipengaruhi oleh faktor pemakanan zaman kini (gula, karbohidrat, tepung putih, makanan terproses dll) yang kurang nutrisi. Nutrisi yang mencukupi merupakan asas untuk sistem imun yang kuat.

Cadangan Suplemen Shaklee Untuk Keputihan

Nutriferon - Meningkatkan sistem imun secara semulajadi. Keputihan lebih mudah berlaku kepada mereka yang mempunyai sistem imun yang lemah.

Garlic - Banyak bahan mengandungi sulfur yang bertindak sebagai anti kulat. Dapat meningkatkan sistem imun.

Alfalfa - Tinggi dengan fructo-oligosaccarides yang merupakan 'baja' kepada bakteria sihat dalam perut. Membantu meneutralkan pertumbuhan bakteria jahat seperti candida.

GLA Complex - Mengandungi asid lemak omega 6 yang dapat menyeimbangkan hormon dan anti kulat.

Herbal Blend - Mengandungi 6 jenis herba yang bertindak sebagai antikulat. Sangat berkesan untuk mengurangkan kegatalan. Mudah dibawa ke mana-mana. Untuk kegunaan luaran sahaja.

Dapatkan Set Keputihan dengan menghubungi 013-924 3387 (Kamilah).


Sunday, 31 December 2017

Beli Kereta Idaman Dengan Bonus Statement Shaklee

Biasanya kalau MLM rata-rata dah tahu bahawa bila memenuhi syarat tertentu, pengedar akan mendapat sebuah kereta. Tapi tidak dengan Shaklee. Di Shaklee kita tak dapat kereta sebaliknya dapat wang tunai yang dinamakan Car Bonus.

Yang bestnya dengan Car Bonus Shaklee ni, kita boleh guna duit tu untuk apa sahaja, bukan semestinya untuk beli kereta. Kalau kita dah pun memiliki kereta atau tak bercadang untuk tukar kereta baru, Car Bonus tersebut boleh digunakan untuk beli rumah, simpan dan lain-lain.

Sebenarnya, tak perlu tunggu dapat Car Bonus baru layak apply loan. Bonus Statement Shaklee 'laku' di bank. Walaupun hanya kerja dari rumah atau bekerja sendiri, tapi tetap ada 'slip gaji' yang boleh kita gunakan untuk apply loan.

Inilah keistimewaan Shaklee kalau nak tahu. Kenapa saya highlight perkara ni? Sebab biasanya orang yang bekerja sendiri ni susah sikit nak apply loan sebab takde slip gaji. Tapi dengan Shaklee kita ada 'slip gaji' macam orang kerja makan gaji.

Best tak Shaklee ni? Jadilah ahli hari ini juga untuk merebut peluang dan keistimewaan sebagai ahli Shaklee. Terutama surirumah yang ingin mencari pendapatan lebih yang dalam masa yang sama dapat membantu suami. Semuanya hanya dari rumah.

Hubungi saya untuk maklumat lanjut :
Kamilah 013-924 3387.




Thursday, 9 November 2017

19 Sebab Kenapa Perlu Detox



 Saya tinggal atau bekerja di kawasan yang penuh dengan pencemaran dengan asap yang banyak dan udara yang kotor
Saya seorang perokok / terdapat perokok di sekeliling saya
 Saya exercise kurang daripada 3 kali seminggu
 Saya selalu tidur kurang daripada 6 jam sehari
 Saya selalu terganggu/terjaga semasa tidur
 Saya selalu ambil fast food, makanan berlemak, makanan bergoreng dan makanan separa masak
 Saya tidak makan secara berlebihan tetapi berat badan saya tetap bertambah
 Saya selalu mengidam makanan manis
 Saya selalu minum minuman keras
 Saya tinggal di persekitaran dan gaya hidup yang sering menyebabkan stress
 Saya selalu alami masalah sembelit
 Saya selalu rasa kembung perut, gas dan tidak hadam selepas makan
 Saya ingin mengatasi masalah nafas berbau
 Saya risau tentang masalah bau badan saya
 Saya selalu rasa letih dan tidak bertenaga
 Saya mudah tersinggung dan moody tanpa sebab
 Saya alergik terhadap makanan dan mempunyai masalah kulit ( ruam-ruam, ekzema, jerawat dan lain-lain )
 Saya sering sakit kepala dan migrain
 Saya sukar untuk fokus dan menghadapi masalah memori

Cuba check. Daripada 19 ni berapa skor anda? Saya pasti paling kurang pun mesti ada satu. Betul? Mudah tersinggung pun tanda tubuh banyak toksin tau.

Macam mana kita dapat toksin ni?
Daripada bahan kimia, pestisid, air tercemar dan tidak bertapis, pengawet makanan, logam berat dan radiasi elektromagnetik.

Ia terdapat dalam makanan, air, dan produk penjagaan rumah. Toksin yang terdapat dalam tubuh berkumpul dalam usus, hati, buah pinggang, sistem limfa dan tisu lemak.

Shaklee pun ada program detoks yang tersendiri, unik dan eksklusif serta tidak sama dengan mana-mana program detoks lain. Ia disediakan oleh pakar nutrisi Shaklee sendiri.

Program detoks Shaklee terdiri daripada mealplan khusus, exercise dan juga suplemen. Barulah lengkap.

Suplemen dalam Set Detoks Shaklee ialah :

1. Alfalfa - Detox darah
2. Herblax - Detox usus
3. Peppermint ginger- Detox buang angin
4. Vivix-Detox sel
5. DTX Complex-Detox hati

Ramai yang telah dapat manfaat daripada program detoks ni. Kalau dah try macam-macam cara tapi still tak dapat turunkan berat badan, anda perlu tahu yang anda perlu detoks.

Jom detoks. Hubungi 013 924 3387.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...