Wednesday, 1 April 2015

SOHO Impian Saya

Alhamdulillah sekarang saya dah ada SOHO sendiri walaupun menumpang kat bilik anak dara. Nak buat macam mana. Rumah ada 3 bilik je.

Master bedroom, bilik tetamu merangkap stor dan bilik anak dara. Sebelum ni saya letak SOHO berdekatan dengan ruang makan namun tak sesuai.

Sebab keadaan yang agak gelap pada siang hari. Takde tingkap. Takkan nak buka lampu sepanjang masa kan. Jadi saya tumpang la SOHO saya kat bilik anak dara. Dekat dengan tingkap.

Nak letak kat bilik tetamu tak boleh. Sebab banyak sangat harta benda. Kalau ikutkan nak buang je semua. Tapi sayang la pulak.

Ada ke yang ada tabiat macam saya ni? Mesti ada kan? Hehe. Dah buat 5s tapi barang tetap banyak. Tak reti nak susun macam mana. 

Azam saya tahun ni, nak rumah sentiasa bersih dan kemas. Sepanjang 6 tahun kahwin ni, tak berjaya lagi nak jadikan rumah spick and span (malu nak cakap sebenarnya).

Ingatkan dah jadi Wahm kemas la rumah. Tapi nampaknya masih 'fail' jugak. Saya memang respect habis la kat para ibu yang bekerja tapi rumah sentiasa kemas macam ada orang gaji.

Nak jugak macam tu tapi belum berjaya nampaknya setakat ni. Sampai satu tahap saya fikir selagi saya tengah sibuk dengan bisnes ni mustahil kut saya akan ada rumah yang sentiasa kemas.

Tapi pemikiran saya tu berubah 360° lepas pergi Seminar Supermommy. Rupanya ada caranya. Itulah bezanya bila mempunyai ilmu. Dan saya bersyukur sangat dapat join seminar tersebut.

Ok sebenarnya nak letak gambar contoh SOHO yang menjadi impian saya. Saya nak satu bilik khas atau satu ruang khas untuk SOHO bila dah ada rumah sendiri yang saya buat secara tunai nanti. Bermimpi itu percuma :)

Dan berdekatan dengan tingkap. Saya suka bekerja dengan melihat pemandangan luar :) Tak suka ruangan yang tertutup. Lagi, ada ruang untuk saya tampal Vision Board atau apa-apa yang boleh memotivasikan saya. 

Ada rak buku yang banyak. Ada rak untuk saya letak stok vitamin saya. Ada sofa - tempat 'landing' bila penat. Kalau cakap mengenai impian memang tak habis kan?

So, enjoy this pictures :)
















Siti Nor Kamilah
ID 885322
SMS/Whatsapp 013-924 3387


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...