Monday, 18 May 2015

Testimoni Omega Guard : Kencing Manis Semasa Hamil

Assalamualaikum
Jom saya Share pengalaman saya.
Pengalaman ada GDM masa pregnant.
Saya mula kesan gdm masa 18 minggu lepas buat mgtt. Ujian minum air gula..
Yang paling ketara sekali masa tu kerap sangat hypo.. Gula memang turun dan naik dengan sangat ketara.. Bila lambat makan.. Cepat hypo.. Bacaan gula 3.. Pastu bila makan lebih sikit gula naik jadi 6-7+..
Pening juga dibuatnya.

Masa tu kebetulan Start mkn omega guard. Tak fikir sebab gdm pun tapi untuk perkembangan bayi.
Lepas beberapa minggu makan omega memang perasan perbezaan ketara.
Satu..sangat kurang hypo. Bangun pagi tidak kelaparan. Gula dlm 4-5 mcm tu.
Lepas makan pun gula tak naik tinggi.. Biasanya lepas makan pun range dia 5-6 gitu.. Makan secara 

sederhana.. Tidaklah sikit sangat..


testimoni omega shaklee, gdm, kencing manis semasa hamil



Yang paling ketara rasa ialah.. Masa omega guard habis..

Masa tu duk bertangguh.. Malas nak beli cepat-cepat 😂..
Tapi bila tak makan.. Omega.. Gula terus jadi hay wire semula..
Kerap hypo.. Almost setiap pagi.. Cepat lapar..Pastu jadi nak makan banyak. Gula pun mula naik.. 7-8.
Masa tu baru betul betul realize yang omega tu really helps in controlling appetite and also control the 

blood sugar.. So cepat-cepat beli dan start makan balik 3 biji sehari hingga lah bersalin..

Satu lagi yang ketara ialah.. Memang tak banyak Fat deposition during this pregnancy.. Perut nampak 

kecil.. Tapi bila scan baby size memang good and follow as expected.. Baby lahir 3.2 kg alhamdulillah..

maknanya baby tidak obese sepertimana jika blood sugar not well controlled. Alhamdulillah.. Sebab tu

yang jadi jatuh hati sangat dengan omega guard ni.. Sampai sekarang.. 

Kisah hamil dengan gdm
P/s saya ambil Full set hamil

Safiya Amaran


Untuk pertanyaan dan order hubungi:

Siti Nor Kamilah
ID 885322
SMS/Whatsapp 013-924 3387

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...