Tuesday, 6 August 2013

Testimoni : Jerawat Teruk, Alergi dan Resdung Hilang dengan Set Skincare Shaklee

Bagi yang mempunyai masalah jerawat, alahan dan resdung yang kronik dan telah mencuba pelbagai produk untuk mengatasi masalah ini namun tidak berkesan, testimoni ini mungkin boleh membantu. Testimoni daripada pengedar Shaklee sendiri iaitu Nor Farizan Mazlan. Saya dah pernah jumpa beliau dan memang kulitnya sangat cantik. Memang jauh berbeza jika dibandingkan dengan gambar pada tahun 2006 tersebut.

**************************************************************************************************************

TESTIMONI ( Kulit jerawat + alergik bahan kimia + resdung)
 
Gambar yang muka jerawat teruk tu akhir 2005 dan berterusan hingga hujung tahun 2006... segala facial, laser.. ada je org sebut Jan kat sini elok, Jan produk ni ok semua ku cuba sebab nakkan kulit kembali pulih.. 


Testimoni untuk jerawat dan resdung


Sebab muka Jan jadi mcm tu ( hormon dan jugak facial wash yang dah bertahun-tahun Jan guna dia dah tukar packaging dan ada masukkan bahan yang Jan alergik.. di samping tu pun Jan ada resdung.. resdung yang Jan alami sampai buat mata jadi mata lanun.. luka belakang kelopak mata, setiap pagi mata asyik berair je ( Alhamdulillah tak berpanjangan sebab buat rawatan kat pakar mata).

Bermula 2006 produk yang Jan ambil ( 3 bulan clean darah - alfafa) lepas tu baru upkan ambil vit e sebab nak kasi hilangkan parut-parut.. parut susah nak hilang sebab parut tu dalam kulit.. memang ambil masa hampir-hampir setahun tapi sebab sangat yakin dengan produk nie teruskan jugak sampailah kulit betul-betul pulih..

Sekarang dah khatam produk-produk shaklee nie.. Jan ambil Complete set skincare ( ESP, Vit C, Vit E, GLA, Alfafa, & yang terbaru (collagen powder - awal bulan 7))

Jika anda mengalami masalah kulit PASTIKAN detoks dgn ALFAFA dahulu.. memang jerawat keluar jugak.... pastikan pengambilan air masak yang diambil lebih 3 liter sehari...

Kredit : Famaz Healthy Care


Apa fungsi setiap vitamin?

Vitamin C

  • Membantu membaiki tisu - parut dan bekas-bekas jerawat
  • Mengandungi kolagen yang membantu menguatkan sel kulit
  • Mencantikkan kulit dan mencegah pembentukan pigmen yang menyebabkan jeragat

Vitamin E
  • Membantu mengurangkan parut
  • Mengurangkan kedutan
  • Menghaluskan kulit
  • Membantu melambatkan penuaan

GLA Complex
  • Mengandungi Omega 6 yang bersifat anti radang yang membantu masalah kulit seperti alergi, ekzema, kegatalan
  • Melembapkan kulit
  • Membantu mengawal selia hormon (jerawat selalu dikaitkan dengan hormon yang tidak stabil)

Alfalfa


  • Membantu membuang toksin dalam tubuh. Toksin dalam badan boleh menyebabkan masalah kulit berjerawat dan berminyak.
  • Mengatasi masalah radang kulit akibat jerawat dan resdung
  • Mencantikkan kulit

ESP
  • Merangsang pembentukan sel-sel kulit - mengurangkan parut hitam akibat sel-sel mati
  • Mengurangkan kesan parut
  • Mengembalikan radian (keserian) kulit
  • Membaiki pigmentasi - bintik-bintik hitam dan jeragat

Kolagen
  • Melembapkan kulit
  • Membantu menghilangkan parut
  • Menganjal dan menegangkan kulit - mengurangkan kedutan 
  • Mengurangkan pigmentasi - jeragat
  • Mencerahkan kulit

Wajib ambil semua ke? Oh tak semestinya.

Anda boleh pilih mengikut masalah, kesesuaian dan bajet anda.

Jika menghadapi masalah, tak tahu nak ambil yang mana satu, anda boleh ajukan pertanyaan kepada saya. 

Insya Allah, khidmat nasihat percuma akan diberikan dengan setiap pembelian. 

Anda dialu-alukan untuk menjadi ahli untuk menikmati BEST PRICE! 

Dan yang penting, tidak perlu survey harga lagi :)


Contact saya segera :

Siti Nor Kamilah
Shaklee Independent Distributor 
ID 885322
SMS/Whatsapp : 013-924 3387


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...