Sunday, 18 August 2013

Testimoni Set Mengandung Shaklee : Cramp dan Sembelit Hilang, HB Stabil

Masa mengandungkan anak yang pertama dulu, saya belum jumpa lagi Shaklee. Kenal tu kenal tapi kenal Shaklee sebagai MLM dari oversea sahaja. Was-was pun ada. Yelah produk dari luar negara. Mestilah ragu-ragu pasal statusnya. 

Masa tu tak pernah ambil tahu pasal Shaklee ni dan tak minat nak ambil tahu pun. Yang saya ingat, datuk dan nenek saya ada ambil suplemen Shaklee ni. Lama dah. 10 tahun lepas rasanya. Jadi dengan pasrahnya saya hanya ambil vitamin yang dibekalkan oleh Klinik Kesihatan - asid folik, vitamin C, vitamin B Kompleks dan zat besi/iron. 

Ada orang tak berani ambil vitamin kerana takut bayi besar. Ambil vitamin yang dibekalkan oleh Klinik Kesihatan tapi tak makan pun. Saya pula mempunyai pendapat yang berbeza. Vitamin penting untuk kesihatan kita dan bayi dalam kandungan. Jika kekurangan nutrisi tertentu dan bayi menghadapi masalah akibat kita tidak makan vitamin yang sepatutnya, alangkah menyesalnya nanti. 

Antara masalah yang dialami semasa saya mengandung ialah kaki cramp atau juga dikenali sebagai simpul biawak. Penyelesaiannya, saya jumpa doktor dan saya diberi pil kalsium kerana ia merupakan simptom kekurangan kalsium. Namun cramp masih lagi berlaku. 

Pada yang biasa alami mesti tahu macam mana sakitnya masa cramp ni. Masa tu, memang tak dapat buat apa dah. Ruginya masa tu tak tahu pasal Shaklee lagi. Jadi jika ada rezeki lagi, untuk kehamilan seterusnya, pasti saya ambil set mengandung Shaklee

Ia telah membantu ramai ibu-ibu untuk melalui tempoh kehamilan dengan lebih sihat dan ceria. Di sini saya kongsikan testimoni daripada Enny, pengedar Shaklee sendiri mengenai Set Mengandung Shaklee.





TESTIMONI SENDIRI - Preggy & Shaklee.

Assalamualaikum...

Enny saje nak share kat sini. Now enny preggy anak kedua. Dah masuk 36 weeks sekarang ni. Enny amek full set preggy ( B Complex + VitaLea + Vita C + OsteMatrix + Omega Guard & add on ESP ).

Mase anak first dulu tak kenal lagi Shaklee. Mase tu setiap malam sakit pinggang, sakit kat punggung. Belum lagi asyik cramp kaki waktu tidur. Cramp tahap nanges punye. Bukan sikit2 punye cramp tau.

Mase tu badan pun lesu je rase. Tapi sekarang ni, memang jauh beza la. Sesekali je tercramp kaki, itu pun sebab salah sendiri kadang-kadang terlupa makan OsteMatrix.

HB sgt ok, stabil je, tak pernah turun. Lagi satu, mase pregnant anak first dulu, selalula sembelit. Dahla letih kan kalau duk mencangkung lama2 dgn perut boyot tu. Sekarang Alhamdulillah, xde dah sembelit2 ni. Lancar je..hehe..

Pastu sejak makin sarat ni, kadang sakit kaki. Lepas telan Omega 2 biji + oste 4 biji, lega.

Memang pantang nanti akan makan set pantang Shaklee je. Bengkung, param pilis of coz nak jugakla. Tapi no jamu. Membazir je..bukan makan abes pon..pastu abes pantang tak makan pun kan. Shaklee, abes pantang leh teruskan. Berbaloi!

Memang berbaloi jatuh cinta dengan Shaklee sejak setahun 2 bulan yg lalu.



Memang seronok jika kita ambil sesuatu produk dan dapat rasai kesannya. Apatah lagi jika masalah yang dihadapi sekian lama dapat diatasi. Rasa nak beritahu je ke seluruh dunia hehe.
  
Siti Nor Kamilah
ID 885322
SMS/Telefon : 013-924 3387


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...