Thursday, 10 April 2014

Kenapa Saya Jadi Ahli Shaklee

Dah lama tak menulis secara santai dalam blog saya ni. Saya tahu ramai orang di luar sana pelik. Kenapa la ramai sangat join Shaklee sekarang ni. Kat facebook tu, confirm ramai kawan-kawan anda yang jual Shaklee. 

Bukan setakat kawan, saudara-mara terdekat pun tak kurang juga. Betul tak? Bak kata pepatah, macam cendawan selepas hujan. Punyala banyak pengedar Shaklee ni.

Pendek kata, petik jari je kalau nak beli produk Shaklee ni pada masa sekarang.  

Apa yang best sangat pasal Shaklee ni ye? There must be something kan? Kalau tiada angin, masakan pokok bergoyang. Kalau tak best, takkanla berpusu-pusu orang join Shaklee ni. 

Apa yang Shaklee tawarkan? Semuanya ada dalam video di bawah ni. Agak panjang tapi memang bagus jika nak tahu lebih lanjut pasal Shaklee.





Saya nak kongsi cerita berdasarkan pengalaman saya sendiri. Saya join Shaklee atas kerelaan saya sendiri. Bukan kerana paksaan. Saya daftar dengan senior saya masa kat universiti dulu iaitu Zeti Hafiza (upline). 

Masa tu, tak banyak yang saya tahu pasal Shaklee. Yang saya tahu, saya suka guna produk Shaklee dan yang paling saya suka sebab ianya halal. 

Sebelum consume Shaklee, saya agak was-was juga dengan status halalnya. Namun bila saya study, barulah saya tahu bahawa produk ni halal, walaupun dari US.

Bila dah sah jadi ahli, upline saya masukkan saya ke dalam secret group Shaklee kat Facebook. Wow! Terujanya saya.

Penuh dengan motivasi dan cas-cas positif. Sedikit-demi sedikit saya baca perkongsian dalam group tu.

Subhanallah! Amazing! Fantastic! 

Bila saya baca tentang berapa bonus yang 'orang-orang lama' dalam Shaklee ni dapat, saya sangat teruja. Kerana bukan setakat 4 angka, 5 angka sebulan dah menjadi suatu kebiasaan dalam group tersebut.   

Malah kalau yang dah pangkat Master Coordinator tu, rata-rata dah dapat 6 angka sebulan. Saya yang sebelum ini tidak terfikir pun untuk dapat income sebanyak 5 angka sebulan sangat-sangat termotivasi setelah join group ni. 

Sebelum ni, saya fikir saya akan makan gaji sampai bila-bila dengan income tak sampai pun RM 2000 sebulan. Tapi sejak terjebak dengan Shaklee, saya tahu saya pasti mampu menjana income 5 angka sebulan macam orang lain, malah mampu menjadi jutawan. InsyaAllah. 

Ya! Inilah yang saya cari selama ini.

Peluang yang ada di depan mata ni takkan saya sia-siakan. Saya tahu saya pasti mampu melakukannya. Cepat atau lambat je. 

Oh ye. Pada mulanya, saya hanya nak consume untuk diri sendiri sahaja, bukan nak jual pun. Tapi bila saya baca status super upline saya dalam groupnya, saya terus decide nak jual Shaklee. 

Ayatnya lebih kurang macam ayat di bawah ni. 

A year from now you will wish you had started today.




Jadi, jika anda masih teragak-agak untuk join Shaklee atau lebih tepat lagi memulakan bisnes Shaklee, masa yang terbaik adalah sekarang.

Jika berminat untuk jadi ahli, anda hanya perlu membuat bayaran pendaftaran sebanyak RM 65.00 + kos pos RM 10.00. Jadi jumlahnya hanyalah RM 75.00 untuk seumur hidup.

Atau, buat pembelian produk sebanyak RM 680 untuk melayakkan anda mendapat keahlian percuma. Anda pilih kaedah yang mana satu.

Saya dulu join dengan RM 75.00 sahaja. :)

Kemudian, saya perlukan maklumat peribadi anda untuk pendaftaran tersebut iaitu :

1. Nama penuh
2. No kad pengenalan
3. Alamat tetap
4. Emel
5. No telefon
6. No akaun bank (mana-mana bank - bonus akan dibayar melalui akaun ini)

Hubungi saya melalui SMS/Whatsapp 013-924 3387.

Siti Nor Kamilah
ID Shaklee 885322

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...