Sunday, 27 January 2013

Modal Untuk Jadi Ahli Shaklee

Berapa ye modal untuk jadi ahli Shaklee? Soalan yang paling popular ditanyakan kepada saya. Yelah setelah menggunakan produk Shaklee dan dapat merasai kebaikannya termasuklah kesihatan yang bertambah jauh lebih baik, masing-masing berminat untuk menjadi ahli. 

Ada yang bertanya. Mesti mahal kan? (Mungkin dalam fikiran mereka, ratusan ringgit ataupun ribuan ringgit). Jawapannya, tidak sama sekali. Hanya RM 75 sahaja (termasuk pos) atau RM 65 sahaja (jika mendaftar terus di mana-mana cawangan Shaklee). Murah bukan? Untuk seumur hidup pulak tu.Sebelum ni saya pernah jumpa orang yang mendaftar untuk menjadi ahli sebanyak RM 300. Ada RM 1000. Malah ada yang sampai RM 6000! Terkejut saya. Walaupun bayaran tersebut termasuk dengan produk, tetap saya rasakan tak patut sama sekali. 

Sebab setelah mendaftar, mereka tidak diajar pun cara yang betul untuk menjual produk-produk tersebut. Hasilnya, downline terkapai-kapai. Tak tahu nak jual kat siapa. Stok ribuan ringgit tersebut diperam di bawah katil. Betul, ini kisah benar. Bukan rekaan saya. 

Mungkin pembaca blog ini juga pernah terdengar kisah-kisah yang sebegini yang membuatkan anda berpandangan negatif terhadap Shaklee atau pun MLM lain. Malah mungkin membenci MLM.  

Tapi itu kisah dulu-dulu (tak taula pulak saya kalau kes ni masih berlaku lagi pada zaman milenium ni, harapnya tidak). Sebenarnya bukan salah MLM, yang salahnya ahli/upline tersebut yang ingin cepat kaya dengan menipu orang lain. 

Percayalah. Shaklee bukan begitu. Seperti yang saya nyatakan di atas, modal yang diperlukan hanyalah sebanyak RM 65. Jadi jika anda pernah anti dengan Shaklee, ubahlah 'mindset' anda sekarang.

Berminat untuk menjadi ahli dan menikmati harga yang eksklusif sebagai ahli? Hubungi :

Siti Nor Kamilah
SMS/Telefon : 013-924 3387

No comments:

Post a Comment