Saturday, 11 October 2014

8 Manfaat Vitamin Anti-Stress Untuk Kulit

Vitamin B kompleks merupakan salah satu vitamin yang terdapat dalam Set Kecantikan Kulit, selain vitamin E dan vitamin C. B kompleks juga dikenali sebagai vitamin anti-stress. Ia mudah larut dalam air, jadi ia perlu diambil setiap hari sebab tubuh tak mampu untuk menyimpannya.

Manfaat vitamin B kompleks untuk kulit


1. Vitamin B meningkatkan metabolisme sel dan menggalakkan kulit yang sihat.

2. Vitamin B kompleks merupakan antioksida yang membantu meningkatkan peredaran darah. Jadi bila peredaran darah lancar ke seluruh badan termasuk kulit, ia akan menghasilkan kulit yang berseri-seri dan tidak kusam. Jadi jika sebelum ini dah pernah amalkan vitamin c dan vitamin e namun tidak mendapat kesan yang diinginkan, mungkin anda patut cuba b kompleks.

3. Vitamin B kompleks melindungi daripada sinaran UV yang berbahaya yang boleh menyebabkan kanser kulit. 

4. Vitamin B kompleks merupakan agen pencerah kulit yang berkesan. Penggunaan yang kerap akan mengurangkan pigmentasi pada kulit. 

5. Vitamin B kompleks membantu mengurangkan garis-garis halus. Jadi yang nak awet muda sentiasa, memang tak boleh tinggal vitamin B kompleks ni. Malah, ini juga antara rahsia Siti Nurhaliza menjaga kecantikan kulitnya. 

6. Vitamin B kompleks mampu meningkatkan kelembapan kulit. Jadi ia sangat sesuai untuk kulit kering.

7. Vitamin B kompleks membantu masalah kulit yang kemerahan, bersisik dan ekzema.

8. Vitamin B kompleks membantu mengurangkan masalah jerawat. Jerawat berlaku apabila terlalu banyak minyak dikeluarkan di dalam tubuh. Apabila vitamin B5 mencukupi dalam tubuh, kalenjar yang menghasilkan minyak akan berfungsi dengan baik dan sekaligus mengurangkan jerawat. 

Saya pengedar sah Shaklee:

Siti Nor Kamilah
ID Shaklee 885322
SMS/Whatsapp 013-924 3387  


No comments:

Post a Comment