Sunday, 14 May 2017

Tips Minum Air Masak dengan Banyak Supaya Cepat Kurus

Pagi ni saya tak exercise macam biasa sebab puasa. Kalau rajin, exercise lepas buka puasa nanti. Nak exercise tak semestinya kena ambil masa yang lama. 10 minit pun dah ok.

Dalam proses menurunkan berat badan, pengambilan air sangat sangat la penting. Tapi bagi yang tak suka minum air masak, masalah jugak tu. Asyik nak minum air manis je. Sayalah tu.

Entah kenapa memang tak suka minum air masak/kosong. Tapi ada caranya tau yang saya amalkan supaya boleh minum air masak dengan lebih banyak.

Yang saya suka buat ialah air rendaman kismis. Rendam kismis ke dalam air masak sebelum tidur. Bila-bila masa pun boleh sebenarnya. Tak kisah sama ada nak letak dalam peti sejuk atau letak kat luar je. Asalkan bertutup. Esoknya dah boleh minum air rendaman kismis tersebut yang ada rasa sedikit masam, yang menjadikan rasanya lebih sedap.

Selain itu, air lemon. Yang ni pun tak susah untuk diamalkan. Sebiji lemon tu kita boleh gunakan 2 hingga 3 hari. Bukan recycle sebiji lemon tu untuk 3 hari, tapi kita bahagikan lemon tu kepada 3 bahagian. Kalau buat sebiji terus untuk sehari rasanya terlalu masam la kut. Jadi bila bahagikan macam ni, rasanya just nice. Tak terlampau masam. Jimat pun jimat.

Paling bagus minum air lemon suam waktu pagi. Tapi saya minum je sepanjang hari. Habis air dalam tumbler, top up lagi. Bagus juga minum ni, dapat kurangkan rasa nak minum air manis. Selain itu, of course dapat bonus makin kurus ahahaha. Kalau takde lemon, limau kasturi pun best jugak.




Ada satu lagi cara paling mudah untuk minum air masak dengan banyak iaitu beli je Performance Drinks (PD). PD ni minuman elektrolit. ala macam 100 plus tu. Tapi yang ni dalam bentuk serbuk, tanpa gula dan juga takde gas. Pilihan yang lebih sihat kan? PD ni rasa oren. Kalau minum sejuk-sejuk tu memang marvellous.

Kalau bulan puasa wajib ada ni sebab ia sangat membantu untuk kurangkan rasa dahaga terutamanya ketika cuaca panas terik. Jadi sangat sesuai diambil oleh anak-anak yang baru nak belajar berpuasa tu. Takla diorang rasa haus sangat sampai kena telan air paip dalam bilik air nanti. Hehe. Selain itu, ia juga dapat kurangkan rasa letih.





Untuk ibu menyusu pun memang saya recommend yang ni. InsyaAllah nanti takdela asyik kering tekak je sampai rasa nak pitam sebab menyusu. Ok kalau nak order PD, cepat-cepat contact saya sebelum habis stok nanti. Harga RM 97.00 termasuk pos. 

Untuk order produk Shaklee dan untuk pertanyaan sila hubungi:

Puan Kamilah
ID 885322
SMS/Whatsapp sahaja : 013-924 3387
Facebook : Siti Nor Kamilah 


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...