Friday, 20 January 2017

Ubat Keputihan Yang Lebih Berkesan Dan Lebih Selamat Daripada Ubat Farmasi

Keputihan atau leukorrhea merupakan masalah biasa bagi wanita. Ciri-cirinya ialah lendiran yang keluar dari vagina sama ada sedikit atau banyak berwarna putih atau kekuningan yang mungkin berlaku antara kitaran haid atau semasa mengandung dan biasa berlaku untuk beberapa hari sehinggalah berminggu-minggu.

Tiada apa yang perlu dirisaukan kecuali jika keputihan menyebabkan ketidakselesaan, kesakitan, berbau dan gatal. Keputihan boleh juga disebabkan perubahan hormon, biasanya kerana peningkatan estrogen.
Selain itu, jangkitan vagina atau Sexually Transmitted Disease (STD) juga boleh menyebabkan keputihan terutamanya jika lendir berwarna kuning atau hijau dan berbau busuk.

Kebersihan juga menjadi salah satu faktor iaitu tampon yang dipakai terlalu lama, dan juga keadaan seperti anemia dan diabetes. 

Banyak ubat over the counter yang biasanya boleh didapati di klinik dan juga farmasi menjadi pilihan untuk mengatasi masalah keputihan. Tapi biasanya masalah ini takkan selesai begitu sahaja dan akan berlaku lagi. 

Jika diambil dalam tempoh yang lama pula ubat-ubatan anti-fungal ini akan memberi kesan sampingan lain contohnya penyakit hati. 

Oleh sebab itu suka saya nak suggest produk Shaklee yang lebih berkesan dan juga pastinya lebih selamat daripada ubat over-the-counter iaitu Vivix. 

Vivix mengandungi elderberry (Sambucus Nigra) yang kaya dengan antioksidan. Selain menguatkan sistem imun (sistem imun yang rendah meningkatkan risiko jangkitan kulat), elderberry juga dapat melawan jangkitan kulat. 

Selain itu, elderberry juga dapat membantu mengurangkan stress iaitu salah satu faktor penyebab berlakunya jangkitan kulat atau keputihan. 


Berdasarkan testimoni di atas, GLA turut diambil di mana GLA berfungsi menyeimbangkan hormon. Di mana ketidakseimbangan hormon menjadi faktor berlakunya keputihan. 

Selain itu, untuk masalah kegatalan akibat keputihan boleh sapukan Herbal Blend. Yang ni untuk kegunaan luaran sahaja. 

Hubungi saya untuk mendapatkan Set Keputihan ini dengan segera sementara masih ada promosi untuk bulan ini. Banyak jimat tau. 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

No comments:

Post a Comment