Wednesday, 18 January 2017

Towards Healthier Life In 2017

Dah 4 hari sebenarnya tak dapat jogging. Tahun ni azam nak jogging at least selang sehari. Kalau dapat jogging tiap hari lagi bagus. 

Sebenarnya azam tahun baru 2017 yang nombor satu ialah nak mulakan gaya hidup yang lebih sihat. Nak jadikan senaman sebagai satu rutin.

Bayangkan dah hidup 34 tahun dah tapi bersenam tak pernah dijadikan rutin. Ada sekali je istiqamah bersenam iaitu masa tanam anggur dulu. Masa tu je rajin bersenam. Maklumlah banyak masa lapang selain memasak dan kemas rumah.

Masa tu buat senaman aerobik berpandukan majalah Rapi. Ada ditunjukkan step by step. Yoga pun ada. Kak Kam buat yang paling senang je.


Alhamdulillah. Rasa best sangat. Rasa badan lebih ringan dan kulit lebih berseri. Selain itu, senggugut yang dialami pun banyak berkurang. Baru tahu rupanya bersenam bagus untuk kurangkan senggugut. Berat pun ada la jugak turun sikit.


Selain tu, bersenam ikut mood je. Time rajin buat la. Tapi kebanyakan masanya tak rajin la. Sekarang Kak Kam download video aerobik dari youtube je. Tapi still tak istiqamah.

So harapnya tahun ni dapat istiqamah untuk jogging kat tempat favourite. Sebab tubuh merupakan amanah yang perlu kita jaga tapi seringkali kita lalai.

#diarikesihatanKakKam

Pantai Bukit Keluang

Promosi Vivix bulan ini. Beli 6 dapat 7 botol. Beli 2 diskaun 5%. Ingin dapatkan Vivix Shaklee? Sms/whatsapp 013-924 3387 (Kamilah) untuk order dan sebarang pertanyaan.




No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...