Friday, 2 December 2016

Produk Shaklee Yang Menjadi Favourite Saya

Ada banyak produk Shaklee yang Kak Kam suka. Bukan hanya 1 produk je. Boleh dikatakan semua la yang Kak Kam suka. Bila dah cuba sekali pasti nak lagi dan lagi. 

Tapi yang satu ni memang lain sikit iaitu Cinch Tea. Kam Kam suka sangat Cinch Tea ni sebab ia membantu untuk menghilangkan rasa mengantuk dan memberi tenaga dengan cepat. 

Rasanya sedikit pahit tapi bila gabungkan dengan madu, lemon, Performance Drinks atau Meal Shakes, memang marvellous. 

Suka ambil waktu petang lepas lunch sebab masa ni bila perut dah kenyang, mata mula la nak tertutup.

Satu lagi suka ambil kalau bangun awal pagi sebelum subuh, untuk elak dari tidur lepas subuh. Dua-dua ni memang waktu kritikal iaitu zon mengantuk.

Cinch Tea ni ada 4 jenis teh (Eksklusif T-lift®) iaitu matcha grean tea powder, red tea extract, white tea extract dan rooibos red tea extract. 

Kak Kam nak cerita manfaat teh hijau matcha dalam Cinch Tea ni. 

1. Anti-aging
Penduduk di Okinawa, Jepun merupakan antara orang yang paling panjang umur di dunia. Rahsianya ialah pengambilan teh hijau matcha. Nak kekal AWET MUDA, amalkan teh hijau matcha.

2. Membantu fokus dan memberi ketenangan.
Sami Buddha telah mengamalkan teh hijau matcha sejak 1000 tahun dahulu lagi untuk kekal alert dan tenang semasa meditasi berjam-jam. L-theanine dalam teh hijau matcha menghasilkan gelombang alpha, memberi kesan ketenangan. 

L-theanine membantu dalam pembelajaran, meningkatkan memori dan dapat mengelak kesan sampingan kafein iaitu bahan semulajadi dalam teh. 

Nak MUDAH MENGINGAT, MUDAH BELAJAR dan DOA MAKBUL (masa dalam gelombang alpha), ambil teh hijau matcha.

3. Membantu dalam menurunkan berat badan.
Teh hijau matcha tiada kalori, dapat meningkatkan metabolisme dan membakar lemak. 

Kajian dalam American Journal of Clinical Nutrition mendapati pengambilan teh hijau matcha boleh meningkatkan thermogenesis (kadar pembakaran kalori badan) dari yang normal iaitu 8-10% daily energy expenditure kepada 25-43% daily energy expenditure. 

Kajian lain menunjukkan exercise sejurus selepas mengambil teh hijau matcha meningkatkan lebih 25% kadar pembakaran lemak.

Nak LEBIH SLIM, ambil teh hijau matcha ye. 

Ni baru satu je manfaat daripada satu kandungan dalam Cinch Tea, 3 lagi boleh Kak Kam sambung lain kali.
Panjang-panjang pun bukan korang baca pun hehe.


Ingin dapatkan produk Shaklee? Sms/whatsapp 013-924 3387 (Kamilah) untuk order dan sebarang pertanyaan.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...