Wednesday, 7 December 2016

Petua Yang Diamalkan Dalam Menjaga Kesihatan

Buntu sebenarnya nak mengarang hari ni. Tak tau petua apa yang boleh dikongsi. Tiba-tiba teringat apa yang pernah Kak Kam buat dulu masa belajar kat matrikulasi. 

Dulu suka bangun awal pagi dan terus mandi lepas baca kebaikan mandi pukul 4 pagi. Mesti kita ingat mandi masa ni sejuk. Sebenarnya tak pun. Bestnya masa ni air tak sejuk pun. Suam-suam je. 

So bolehlah amalkan selalu masa tu. Memang suka sangat bangun awal pagi, buka sliding door untuk rasa udara yang segar dan nyaman tu. Lepas tu study. 

Badan pun rasa segar dan sihat. Tapi tu dulu la. Ni orang kata petua untuk awet muda jugak kan? Makin bertambah usia makin malas pulak nak buat. 

Maybe kena start semula ni rutin ni. Lepas tu boleh la siapkan kerja bisnes. Bila dah jadi tabiat takde masalah lagi. 


Ingin dapatkan produk Shaklee? Sms/whatsapp 013-924 3387 (Kamilah) untuk order dan sebarang pertanyaan.


1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...