Saturday, 3 December 2016

My Hobby

Kak Kam tak banyak pun hobi. Antaranya membaca, gardening, dengar lagu. Berangan pun ye gak.

Gardening ni ikut mood. Kalau rajin rajinla. Time tak berapa nak rajin, habis kering pokok tu tak cukup air sebab tuan dia malas nak siram. Boleh gitu? 

Tapi membaca memang Kak Kam tak miss. Tiap-tiap bulan ada allocation khas untuk buku dan majalah. Majalah yang Kak Kam paling suka baca ialah Anis. 

Ada koleksi dari awal penerbitan lagi. Tiap-tiap bulan mesti pergi kedai buku cari majalah Anis ni. Kadang-kadang pergi 2, 3 buah kedai baru ada sebab susah nak jumpa. 

Buku pula suka baca buku motivasi, kewangan, bisnes, interior design, hartanah dan self improvement. Yang terbaru suka baca pasal kesihatan. 

Yelah nak jadi #SIDPro kena la banyak membaca. Kalau tak macam mana nak share info kalau kita sendiri pun tak banyak ilmu. 

Bila tak jumpa buku yang dicari kat kedai buku, selalu order online je. Excited sangat bila buku sampai. Rasa macam nak melompat-lompat.

Lepas tu habiskan baca buku tu dalam masa 24 jam je. Memang heaven. Kecuali buku English yang agak sukar nak faham. Kena baca berulangkali.

Sekarang ni suka dengar audiobook pula. Lepas terpengaruh dengan Prof Muhaya dan juga mentor Shaklee kami. 

Kak Kam download audiobook kat youtube dalam handphone dan dengar anytime je - masa buat kerja rumah, exercise, masak, drive. 

Seronok juga dengar audiobook ni. Sebab kita tak perlu nak menghadap macam baca buku. Best woo. 







Siapa yang belum pernah dengar audiobook memang Kak Kam syorkan sangat. I'm sure you'll love it, just like me.
Apa hobi kawan-kawan? Mind to share?

*SID-Shaklee Independent Distributor

 
Ingin dapatkan produk Shaklee? Sms/whatsapp 013-924 3387 (Kamilah) untuk order dan sebarang pertanyaan.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...