Tuesday, 6 December 2016

19 Sebab Tubuh Kita Perlu Detoks


🍋🌶 Saya tinggal atau bekerja di kawasan yang penuh dengan pencemaran dengan asap yang banyak dan udara yang kotor
🍋Saya seorang perokok / terdapat perokok di sekeliling saya
🍋 Saya exercise kurang daripada 3 kali seminggu
🍋 Saya selalu tidur kurang daripada 6 jam sehari
🍋 Saya selalu terganggu/terjaga semasa tidur
🍋 Saya selalu ambil fast food, makanan berlemak, makanan bergoreng dan makanan separa masak
🍋 Saya tidak makan secara berlebihan tetapi berat badan saya tetap bertambah
🍋 Saya selalu mengidam makanan manis
🍋 Saya selalu minum arak
🍋 Saya tinggal di persekitaran dan gaya hidup yang sering menyebabkan stress
🍋 Saya selalu alami masalah sembelit
🍋 Saya selalu rasa kembung perut, gas dan tidak hadam selepas makan
🍋 Saya ingin mengatasi masalah nafas berbau
🍋 Saya risau tentang masalah bau badan saya
🍋 Saya selalu rasa letih dan tidak bertenaga
🍋 Saya mudah tersinggung dan moody tanpa sebab
🍋 Saya alergik terhadap makanan dan mempunyai masalah kulit ( ruam-ruam, ekzema, jerawat dan lain-lain )
🍋 Saya sering sakit kepala dan migrain
🍋 Saya sukar untuk fokus dan menghadapi masalah dalam mengingat

Cuba check. Daripada 19 ni berapa skor anda? Kak Kam pasti paling kurang pun mesti ada satu. Betul? Mudah tersinggung pun tanda tubuh banyak toksin tau. Macam mana kita dapat toksin ni? 

Daripada bahan kimia, pestisid, air tercemar dan tidak bertapis, pengawet makanan, logam berat dan radiasi elektromagnetik. 

Ia terdapat dalam makanan, air, dan produk penjagaan rumah. Toksin yang terdapat dalam tubuh berkumpul dalam usus, hati, buah pinggang, sistem limfa dan tisu lemak.

Shaklee pun ada program detoks yang tersendiri, unik dan eksklusif serta tidak sama dengan mana-mana program detoks lain. Ia disediakan oleh pakar nutrisi Shaklee sendiri.

Program detoks Shaklee terdiri daripada mealplan khusus, exercise dan juga suplemen. Barulah lengkap.

Suplemen dalam Set Detoks Shaklee ialah :
1. Alfalfa - Detox darah
2. Herblax - Detox usus
3. Peppermint ginger- Detox buang angin
4. Vivix - Detox sel
5. DTX Complex - Detox hati


kenapa detoks, set detoks shaklee


Ramai yang telah dapat manfaat daripada program detoks ni. Kalau dah try macam-macam cara tapi still tak dapat turunkan berat badan, anda perlu tahu yang anda perlu detoks. Tau kan nak hubungi Kak Kam macam mana ? SMS atau whatsapp 013-924 3387. Jom detoks!

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...