Friday, 25 November 2016

Perubahan Positif Selepas Join Shaklee

How You Do Anything Is How You Do Everything
==============================

Kalau nak cakap tentang sikap positif atau perubahan yang dialami setelah join Shaklee, ianya terlalu banyak. Tetapi yang paling memberi kesan ialah tentang pengurusan masa.

Sebelum ni tak begitu menghargai masa dan kurang menepati masa. Selalu habiskan masa begitu sahaja untuk benda yang tak berfaedah sedangkan masa tu sepatutnya boleh digunakan untuk membuat sesuatu yang dapat memberi kebaikan kepada kita di hari kemudian.

Contohnya, tengok tv berjam-jam, mengemas rumah berjam-jam, window shopping berjam-jam, tidur la, selalu menangguh-nangguhkan kerja hingga saat akhir dan macam-macam lagi.

Bila join Shaklee, baru sedar yang banyaknya masa yang telah dibazirkan begitu sahaja. Rugi betul. Sebab selama ni berada dalam zon selesa.

Bila mentor-mentor share tentang cara mereka mengurus masa, baru tau yang rupanya Kak Kam juga mampu melakukan sedemikian jika nak. Orang kata di awal-awal tahun je kita kena struggle dalam bisnes. Kalau kita buat sungguh-sungguh, hasilnya akan kita kutip kemudian.

Mentor-mentor yang dah berjaya kadang tu nak makan pun tak sempat. Tidur pun tak cukup. Nak layan #surihatimrpilot lagi la tak sempat. Sebab betapa berharganya masa bagi diorang.  Kak Kam tak sampai tahap macam tu lagi.

Sekarang ni sayang sangat nak buang masa begitu sahaja.

Bila kita tak hargai masa, seluruh aspek kehidupan kita pun turut terkesan. Nak explain tak pandai. Tapi ia berkait rapat dengan "how you do anything is how you do everything".

Bila selalu melambat-lambatkan kerja, kejayaan pun lambat nak datang. No. Bukan kata sekarang ni buat kerja 24 jam tanpa ada masa rehat. Kadang-kadang ada juga masa malas tu. Tapi apapun ia jauh lebih baik daripada dulu.

This is my #shakleeeffect.

Ingin dapatkan produk Shaklee? Sms/whatsapp 013-924 3387 (Kamilah) untuk order dan sebarang pertanyaan.


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...