Thursday, 9 June 2016

Cara Elak Dahaga Di Bulan Puasa Supaya Tak Lembik Lunyai

Alhamdulillah hari ni dah masuk hari ke 4 kita berpuasa. Macam mana dengan puasa kita? Adakah berjalan lancar tanpa sebarang masalah?

Jika ya, alhamdulillah. Mungkin ada yang terpaksa berbuka puasa disebabkan hal-hal yang tidak boleh dielakkan contohnya ibu menyusu yang tiada tenaga sampai rasa macam nak pitam. Golongan ini diberikan rukhsoh oleh Allah untuk berbuka puasa. 

Mungkin ada juga anak-anak kita yang merengek-rengek nak berbuka puasa sebab terlalu dahaga. Tak tahan dah. Lebih-lebih lagi sekarang ni musim panas. Kalau ibu-ibu nak tahu, ada caranya untuk mengatasi masalah dahaga ketika berpuasa ni. 

Dulu saya pun mengalami masalah yang sama, disebabkan saya tak suka minum air masak. Masa sahur hanya minum tak sampai segelas air masak. Mana cukup kan. 

Akibatnya, masa puasa rasa lapar tu mungkin tak sangat, tapi rasa dahaga keterlaluan tu menyebabkan kita lembik semacam je. Masa tu jealous sangat bila tengok orang lain puasa tapi nampak cergas semacam, tak nampak letih pun macam saya. 

Kemudian suatu hari saya cuba Performance Drinks berperisa oren ni. Alhamdulillah saya mampu minum air masak lebih banyak terutamanya semasa sahur. Dan masa puasa pun, tak rasa letih sangat. Rasa sejuk je tubuh. Yang paling penting, tiada lagi rasa dahaga yang terlampau. 

Alhamdulillah saya dapat berpuasa dengan senang hati. Memang best Performance Drinks ni. 1 botol tahan untuk setengah bulan je disebabkan kami suka sangat dengan rasanya. Maknanya untuk sebulan puasa tu kami perlukan 2 botol Performance Drinks. 

Jom lihat cara resepi Performance Drinks yang best ni!

 

Promosi JUN 2016. 
Beli 3 percuma 1 - Vitalea for Children, 
Meal Shakes dan Lecithin.



Untuk pertanyaan tentang produk Shaklee
dan untuk order sila hubungi: 

Siti Nor Kamilah
ID 885322
SMS/Whatsapp sahaja : 013-924 3387 
Facebook : Siti Nor Kamilah



No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...