Saturday, 18 June 2016

Atasi Kuning atau Jaundis Pada Bayi Dengan Set Pantang Shaklee

Assalamualaikum. Saya Yaya. Ibu kepada seorang anak. Saya nak buat testi sendiri pasal Esp & Set Pantang Shaklee. Macam mana saya boleh jatuh cinta & percaya dengan produk Shaklee ni.


Masa tahun 2013 saya baru tahu pasal kewujudan Shaklee ni. So, saya pun Tanya dengan Kak Aziyana masa tu pasal esp. Tujuan saya semata-mata nakkan tenaga masa mengandung dan masa bulan puasa. Saya bli esp sahaja masa tu. 


Sepanjang saya minum, saya rasa perubahan pada diri saya. Dahla boleh buat resipi sendiri. macam-macam saya try buat, semua sedap. Tak rasa lapar sangat. mampu untuk buat kerja lagi. Tapi masa tu sempat sekejap je dalam bulan puasa sebab nak habis da. (Sebab masa tu tak terfikir nak tambah lagi).


Lepas bersalin, saya beli full set berpantang Shaklee. Tapi masa tu barang dapat lambat. dah seminggu lebih bersalin baru dapat set Shaklee. 100% makan Shaklee sahaja. tak mkn Jamu pon sebab masa tu baby saya kena kuning. Nak cite pasal kuning baby ni, anak saya masa hari ke-3 camtu kena kuning. 


Saya tak boleh makan Jamu, sebab panas. Mak saya suruh minum air susu kambing yang piau tu ok. fuh! Kembang jugak la nak menelannya. saya kena minum air pegaga. macam-macam la kena makan. tapi kuning baby tetap tak turun. Bila Shaklee sampi je terus saya tak minum semua tu sebab loya tekak nak telan dah.


Saya makan je Shaklee, next appointment MasyaAllah. terkejut saya terus turun mendadak. doc kata tak payah amik darah da. Doc Tanya saya makan ape, saya cakap mkn Shaklee. die kata oooo. good2! Teruskan makan! Syukur Alhamdullilah. kalau tak sedih saya tengok tangan baby yang kecik tu kena amik darah. Dah la payah nak Cari urat. Hmm. Lepas tu, part saya pulak Alhamdulillah nak membuang tersangat la mudah. Lega je.


Hihi. rahim cepat kecut, luka Alhamdulillah cepat baik. Dan yang ketaranya kulit saya masa mengandung jadi hitam disesetengah tempat terus hilang. jadi sekata dah. sampai adik Ipar dok tanya2 makan ape. hihi. Kuku jadi kilat dan pink2 gitu. rambut kurang guguar, badan rasa bertenaga, tak lesu la. Susu badan Alhamdulillah melimpah ruah. Kadang tu asyik kena tukar baju je. Ermm. 


Dan yang paling2 saya suka Berat badan saya turun. Padahal saya makan jugak nasi. mungkin sebab pembuangan toksin yang lancar. So, berat badan saya maintain. Bila 1st time check Kat klinik, nurse tu sampai suruh saya timbang lagi sekali die nak tengok. sebab turun banyak. Sampai die kata, kalau camni die pon nak mengandung lagi. takyah risau Katanya. hihi.


Bila da Ada pengalaman sendiri macam ni kan, kita tak takut nak share dengan org lain. dalaman yang paling penting untuk kita jaga. Alhamdulillah sekarang da 34 minggu. da siap da beli set Shaklee awal2. ESP beli lebih untuk minum waktu pregnant ni. HB ok. normal.11 ke atas. semua ok.


Alhamdulillah..


YAYA ABD ARIS































Promosi JUN 2016. 
Beli 3 percuma 1 - Vitalea for Children, 
Meal Shakes dan Lecithin.


Untuk pertanyaan tentang produk Shaklee 
dan untuk order sila hubungi:

Puan Kamilah
ID 885322
SMS/Whatsapp sahaja : 013-924 3387
Facebook : Siti Nor Kamilah


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...