Thursday, 11 February 2016

HB Low Semasa Mengandung Tiada Lagi Selepas Amal Set Hamil Shaklee

HB low merupakan antara masalah yang paling kerap 
dialami oleh ibu hamil.

Jangan pandang ringan masalah ini kerana ia boleh
 menyebabkan : 

- ibu sentiasa letih dan selalu pitam

- bayi tidak cukup berat badan

- kelahiran bayi pramatang (tak cukup bulan)

- tumpah darah semasa bersalin

- pertumbuhan janin terbantut

dan banyak lagi kesan negatif.

Mencegah lebih baik daripada mengubati.

Ikuti pengalaman ibu ini menyelesaikan masalah hb rendah beliau.





Assalamualaikum w.b.t.


Nama saya Siti Aishah Binti Mohamad. Umur 24 tahun. Saya seorang surirumah sepenuh masa dan ibu kepada seorang anak perempuan berusia 5 bulan. 


Saya dah amalkan Shaklee ni selama 9 bulan iaitu ketika usia kandungan saya 5 bulan. Punca saya ‘jatuh hati’ dengan Shaklee adalah disebabkan ‘hb’ saya ‘low’. Bila ‘hb’ dah ‘low’, dengan tak lengahnye saya cari apa-apa supplemen atau ubat jenis pil yang boleh bantu saya normalkan balik ‘hb’ saya tu.


Dengan bantuan Mr.Google, kebanyakan story-mory yang dipaparkan adalah kebaikan Shaklee. Haaaa nampak tak permainan Mr.Google kat situ? Die bagi saya petunjuk yang sangat tepat okeyh! Hihii..nak tahu sebab ape???


Secara kebetulan ex-teacher sains saya mase sekolah menengah dulu merupakan pengedar Shaklee. So, tak payah saya nak cari jauh2. Depan mata dah ada pun. Saya dapat info ni pun melalui ‘FB’ beliau. 


Suatu hari tu, secara kebetulan saya nampak beliau post pasal cara mengatasi ‘hb low’ dengan mengambil supplemen Vita-Lea dari Shaklee. Dengan izin suami, tak lengahnya saya terus order dan dapat memiliki set hamil dari Shaklee iaitu Vita-Lea, Vita C, B-Complex dan Ostematrix. Alhamdulillah, selepas 3 minggu amalkan set hamil Shaklee, ‘hb’ saya kembali normal. Cik Misi pun terkejut! Siap tanye lagi apa rahsianya. Hihihii..


Sepanjang preggy saya mengalami sakit-sakit badan terutamanya tulang belakang dan bahagian pinggang. Kadang-kadang tu tahan sakit sampai nak call tukang urut. Tapi, alhamdulillah dengan amalkan ostematrix secara konsisten hilang segala sakit-sakit badan. Terus tak jadi nak panggil tukang urut. Hahaa! 


Saya terus amalkan Shaklee sehingga bersalin. Ketika saya dalam pantang, saya cuma tambah Zinc Complex. Haa nampak tak sebotol Shaklee boleh tahan sehingga 5 atau 6 bulan. Tu yang best dan jimat. Walaupun bersalin secara normal, saya mengalami luka/koyak terlalu banyak/besar. Almaklum le baby 1st..hehee..


Sepanjang mengamalkan zinc complex dan supplemen shaklee yang lain, luka dan jahitan saya cepat sembuh. Semasa dalam pantang juga, perkara yang paling menakjubkan dan tak boleh saya lupakan malah buat semua orang terkejut apabila kepala anak saya jadi tegak je bila dukung, tak lembik atau telentok2...


Masa usia anak saya sebulan pulak, kaki anak saya jadi kuat apabila cuba didirikan. Jiran-jiran yang datang menziarah pun teruje melihatnya. Sampai mak mentua saya gelarnya ‘Baby Shaklee’ disebabkan telebih kalsium gaknya. Hahaa! Tu lah hakikatnya….


Ostematrix juga banyak membantu saya dalam penyusuan. Saya sentiasa amalkan ostematrix sebelum tidur. Bila tengah malam Miss B saya akan jadi bengkak sebab banyak susu. Sampai basah baju saya dibuatnya. Hihii.. Alhamdulillah rezeki anak saya untuk menikmati titisan emas ni secukupnya...


Vita C juga banyak membantu saya dari segi kulit muka. Sebelum amalkan Vita C Shaklee, kulit muka saya sangat kusam, betompok-tompok dengan parut jerawat dan tona kulit tak sekata.


Alhamdulillah, sejak amalkan Vita C Shaklee, kulit saya kembali sekata. Tak de dah tompok-tompok/parut jerawat. Paling bestnya kulit semakin cerah dan jerawat pun malu-malu nak keluar. Hihiii.


Itu lah pengalaman saya mengamalkan Shaklee sehingga hari ini. Tanpa Shaklee mungkin badan saya sentiasa jadi letih lesu dan tak bermaya. Terima kasih Shaklee kerana telah membuatkan saya jadi cantik secara sihat dari segi zahir dan batin. 

Alhamdulillah…

Sekian terima kasih Shaklee…


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.



Promosi Februari 2016. Beli Set Hamil Shaklee atau 
Set Berpantang Shaklee dan 
dapatkan DISKAUN 5% daripada harga asal. 

Untuk pertanyaan tentang produk Shaklee 
dan untuk order sila hubungi:

Siti Nor Kamilah
ID 885322
SMS/Whatsapp : 013-924 3387
Facebook : Siti Nor Kamilah


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...