Wednesday, 27 January 2016

Berhenti Merokok Untuk Cegah Kanser Paru-paru

Tadi tengok rancangan NADI kat tv tentang 
kanser paru-paru. Kebanyakan kanser paru-paru
berpunca daripada merokok.

Lelaki yang merokok mempunyai 8 hingga 10 kali ganda 

risiko mendapat kanser paru-paru berbanding lelaki 

yang tak merokok.

Fakta ni mungkin biasa la kut kita dengar.

Yang mengejutkan pula, wanita yang tak merokok LEBIH 
RAMAI mendapat kanser paru-paru berbanding wanita yang 
merokok, kerana menghidu asap rokok suami mereka 
(perokok pasif). Ni doktor tu yang cakap, bukan ditokok 
tambah.

Doktor tu tunjukkan 2 x-ray paru-paru wanita yang 
mendapat kanser paru-paru. Kedua-duanya tak merokok
tapi mempunyai suami yang merokok. Seorang baru di 
stage awal manakala seorang lagi dah stage lewat.

Begitu sekali kesan merokok ni. Hingga mampu meragut 
nyawa jika tidak dikesan di peringkat awal.

Bagi para suami yang dah cuba berhenti merokok tapi tak 
menjadi, dan para isteri yang suaminya merokok, Vivix 
dapat membantu proses berhenti merokok tanpa 
withdrawal effect atau kurang withdrawal effect.

Paru-paru kita nak pakai lama. Berhentilah merokok 
sebelum terlambat dan tak dapat diselamatkan lagi.



Berhenti Merokok Dengan Cepat untuk Selama-Lamanya from iReach HD on Vimeo.


Promosi Januari 2016. Beli 2 botol Vivix
untuk dapatkan KEAHLIAN PERCUMA,
POS PERCUMA dan diskaun 5%.

Untuk pertanyaan tentang produk Shaklee dan untuk order sila hubungi:

Siti Nor Kamilah
ID 885322
SMS/Whatsapp : 013-924 3387
Facebook : Siti Nor Kamilah

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...