Monday, 30 November 2015

Sabun Basuh Yang Boleh Elakkan Bau Hapak Supaya Pakaian Sentiasa Wangi

Bila tiba musim hujan ni perkara yang menjadi kerisauan ibu-ibu ialah tentang pakaian yang tak kering-kering, terutamanya bagi yang tiada dryer machine (macam saya juga :)). 

Bila tak kering tu mulalah baju berbau hapak. Jadi nak elak dari berbau hapak, kena letak fabric softener ataupun pelembut pakaian semasa membasuh. 

Bila pakaian dah berbau hapak, letak minyak wangi ke, letak bedak ke, febreze ke, tetap tak hilang jugak bau yang menyenangkan tu.

Saya nak share sabun basuh Shaklee yang sememangnya awesome - Fresh Laundry. Bertepatan dengan namanya, memang ia sangat fresh. 


Apa kelebihan sabun basuh Shaklee ni?

1. Dapat menghilangkan kotoran degil dengan berkesan. Terutamanya pada bahagian kolar dan ketiak. Caranya, rendam pakaian yang kotor tersebut dan kemudian baru dibasuh dengan mesin basuh. Tak perlu nak sental lebih-lebih bila guna sabun basuh Shaklee. 

2. Pakaian tak berbau busuk walaupun direndam lebih daripada semalaman. Kadang-kadang kita rendam pakaian yang kotor untuk disental. Bila terlupa nak membasuhnya, pasti pakaian kita akan berbau busuk. Tapi tidak dengan sabun basuh Shaklee. 

3. Pakaian yang dah siap dibasuh tapi terlupa untuk dijemur tak berbau hapak. Yang ni serius best. Biasanya, pakaian yang dah dibasuh tapi tak disidai semalaman (sebab terlupa dan lain-lain) pasti akan berbau hapak. Apatah lagi kalau 2,3 malam belum jugak bersidai. Bila jadi macam ni, nak tak nak kena la basuh semula kan? Bukan saja membazir air, elektrik, dan kos malah membazir masa dan tenaga. Dengan sabun basuh Shaklee, semua masalah ini dapat diatasi. Walaupun terlupa nak sidai, baju yang dah dibasuh semalaman pun masih lagi berbau segar macam baru basuh. Susah nak percaya kan?

OK kalau tak percaya apa kata cuba beli sekali dan lihat perbezaannya. Takkanlah pengedar-pengedar Shaklee nak claim best best sampai menipu kan. Tak sungguh orang tak kata. Betul tak?

Apa lagi, order sekarang dengan hubungi:

Siti Nor Kamilah
ID 885322
SMS/Whatsapp 013-924 3387

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...