Thursday, 5 November 2015

Kenapa Vitamin C Ada Sustained Release?

Pada botol vitamin C Shaklee terdapat perkataan 'sustained release'. Mungkin ada yang tertanya-tanya apa maksudnya. Bila kita ambil vitamin sudah tentu kita nak tahu apa kandungan dan juga segala yang berkaitan dengan vitamin tersebut. 

Sebenarnya kebanyakan vitamin adalah vitamin larut air dan ia tidak boleh disimpan oleh tubuh. Ini termasuklah vitamin C. Penyerapan vitamin larut air ini sangat cepat ke dalam salur darah dan tidak kira berapa banyak dos yang diambil, semuanya akan dikeluarkan melalui air kencing. Jadi vitamin ini hanya mampu bertahan dalam tubuh dalam masa 2 hingga 3 jam sahaja. 

Dengan formula sustained release ini, ia dapat memastikan penyerapan dalam 3 hingga 6 jam. Vitamin C Sustained Release dilepaskan secara berperingkat dan ia dapat memberi kesan yang optimum. Selain itu, ia dapat mengurangkan jumlah vitamin yang dikeluarkan melalui air kencing.

Takla nanti beli vitamin mahal-mahal tapi semuanya keluar menjadi air kencing. Rugi kan? Saranan saya, nak pilih vitamin C pilihlah vitamin yang ada 'sustained release' ini. 


Promosi November 2015:

Beli 7 botol pada harga 6 botol
Beli 2 diskaun 5%

Untuk order hubungi :

Siti Nor Kamilah 
ID 885322
SMS/Whatsapp 013-924 3387

No comments:

Post a Comment