Wednesday, 5 August 2015

Kehamilan Yang Sihat Pada Usia 40-an

Dalam Health and Wellness Talk di Cawangan Shaklee Kota Bharu tempoh hari, saya sangat tertarik mendengar perkongsian Master Sharifah Hanipah yang telah pun mengamalkan suplemen Shaklee selama 19 tahun.

Bermula ketika anak beliau yang ke 4 baru berusia 4 bulan. Kemudian, ketika mengandungkan anak ke 5 dalam usia 40-an, beliau mula mengambil suplemen Shaklee sepenuhnya (set hamil).

Semasa hamil 5 bulan beliau kerap travel oversea untuk free trip Shaklee. Walaupun perjalanan menaiki kapal terbang mengambil masa yang lama, Alhamdulillah beliau langsung tak mengalami cramp atau sakit pinggang seperti yang biasa dialami jika travel.

Selain itu, beliau juga tidak mengalami masalah-masalah lain yang biasa berlaku kepada ibu hamil seperti bengkak kaki.

Malah beliau rasa lebih sihat dan lebih aktif untuk kehamilan di usia 40-an ini berbanding kehamilan sebelumnya di usia 20-an dengan pengambilan suplemen Shaklee.

Semasa berpantang, beliau langsung tidak mengambil jamu, makjun, akar kayu dan lain-lain. Cukup dengan pengambilan alfalfa sahaja.

Cuma pengambilan alfalfa semasa pantang hendaklah ditingkatkan berbanding pengambilan biasa iaitu dari 10 biji sehari kepada 20 hingga 30 biji sehari.

Dan Alhamdulillah juga beliau rasakan berpantang dengan Shaklee sangat best berbanding sebelumnya berpantang dengan mengambil akar kayu dan sebagainya.

Jika anda sedang hamil dan ingin rasai sendiri perbezaan dengan suplemen Shaklee, boleh ambil Healthy Pre Natal Set.
Dan jika sedang mengandung dan ingin berpantang dengan Shaklee, anda boleh ambil Healthy Postnatal Set.


 


Istimewanya, dengan pembelian salah satu set ini, anda mendapat penjimatan sehingga 5%.


Selain itu, anda layak mendapat sebotol Vitalea yang berharga RM 88.75 secara PERCUMA.

Tetapi tawaran ini terhad sehingga Oktober 2015 sahaja.

Jika berminat dengan tawaran ini, boleh hubungi saya melalui sms atau whatsapp 013-924 3387 (Siti Nor Kamilah).


No comments:

Post a Comment