Saturday, 21 March 2015

Cara Atasi Rambut Gugur Yang Kronik

Pernahkah rambut anda gugur dengan banyak atas lantai bilik air lebih-lebih lagi semasa bersyampu? Mesti ia merimaskan, apatah lagi bagi wanita.

Rambut ni kan mahkota wanita. Tak terhad kepada yang tak bertudung, wanita bertudung pun mesti tak suka jika alami masalah rambut gugur yang kronik ni kan?

Wanita ini juga mengalami masalah yang sama sampai kena tegur dengan suami.


Rambut Gugur Merimaskan, Terutama Wanita Bertudung Ini... from iReach HD on Vimeo.

Bila cakap tentang rambut gugur, mesti automatik tergambar di fikiran kita syampu. Memang betul, syampu mungkin dapat memberi penyelesaian kepada masalah rambut gugur, tapi kadang-kadang ia tak mencukupi.

Nak tahu kenapa? Sebab rambut perlukan nutrisi dari dalam. Jadi di samping menggunakan syampu, anda juga kena bekalkan nutrisi kepada rambut.

Antara vitamin Shaklee yang penting untuk rambut gugur ialah :
  • Protein - 97% daripada rambut terbina daripada protein. Jadi tidak hairanlah jika kekurangan protein akan menyebabkan rambut gugur.
  • Zink - Keguguran rambut merupakan simptom utama kekurangan zink. 
  • B Kompleks - Meningkatkan metabolisme kulit kepala, mengurangkan stress.
  • Lecithin - Melembapkan dan menghitamkan rambut
  • Vitamin E - Meningkatkan peredaran kulit kepala

Untuk kegunaan luaran pula, produk Shaklee yang dicadangkan ialah Revitalizing Shampoo dan Replenishing Conditioner. Revitalizing Shampoo

Replenishing Conditioner

Dengan gabungan kedua-dua ini : suplemen untuk dalaman dan syampu untuk luaran, pasti ia memberi kesan yang mengkagumkan. Jadi apa lagi jom dapatkan Set Rambut Gugur ini dengan segera. 

Siti Nor Kamilah
ID 885322
SMS/Whatsapp 013-924 3387 


No comments:

Post a Comment