Thursday, 17 July 2014

eSell Shaklee : Beli Produk Secara Online

Baru-baru ini Shaklee Malaysia telah melancarkan sistem online shopping untuk pengguna-penggunanya iaitu eSell. eSell Shaklee ni bolehla diibaratkan macam Zalora, Lazada (to name a few). Sebelum ini, untuk membeli produk Shaklee, pengguna boleh mendapatkannya daripada pengedar Shaklee ataupun pergi sendiri ke cawangan Shaklee di seluruh negara.

Kalau yang tinggal sebelah cawangan Shaklee ok la kan? Takde masalah. Tapi yang tinggal jauh agak sukar nak dapatkan produk Shaklee. Nak tak nak memang kena beli melalui pengedar Shaklee.

Dengan adanya sistem eSell ini, pengguna tidak perlu lagi sms, whatsapp, atau call pengedar Shaklee. Apa yang perlu dibuat hanyalah klik. Semuanya di hujung jari anda. Best kan?

Selain itu, eSell membolehkan pengguna Shaklee membeli secara online walaupun bukan ahli Shaklee. 


cara order menggunakan esell shaklee
eSell Shaklee


Sebelum tu, ada syarat-syarat tak nak buat pembelian melalui eSell ni?

Syarat-syarat Menggunakan eSell


1. Pengguna mestilah memilik kad kredit atau kad debit (Visa atau Master Card). Mana-mana bank pun boleh. Bagi yang tiada kedua-duanya, boleh order dengan menghubungi saya

2. Pembelian hanya sah untuk Malaysia sahaja. Oversea setakat ni belum available lagi. 

Jika anda memenuhi kriteria di atas, maka anda bolehlah shopping online esell dengan senang hati :)

Walaupun saya pengedar, saya sendiri sangat teruja dengan sistem esell ni. Kenapa? Sebab ia sangat memudahkan pelanggan saya!

Saya akan kongsikan langkah demi langkah untuk membuat pembelian melalui eSell.

Cara-cara Membuat Order Menggunakan eSell Shaklee


Langkah 1

Mula-mula, pilih produk yang anda nak order. Sebagai contoh anda nak order Cinch Shake melalui link ini. Order Cinch.  Di bawah ini contoh link dalam blog.






Ini pula contoh link dalam Facebook.






Langkah 2





Langkah 3





Langkah 4




Langkah 5




Langkah 6





Langkah 7





Senang je kan? Tak sampai 10 minit pun. Dengan eSell anda boleh beli produk Shaklee secara online dengan mudah.

Klik klik order dan tunggu je produk sampai di rumah anda. Macam ni, tiap-tiap hari shopping pun boleh :)

Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan, boleh ajukan persoalan anda. Hubungi saya :

Siti Nor Kamilah
ID Shaklee 885322
SMS/Whatsapp/Call 013-924 3387
Call 09-690 3059.


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...